EU:sta tuodun HTC:n takuuhuolto Suomessa?

Keskustelu osiossa 'HTC', aloittaja Jehki, 3/5/10.

 1. Jehki

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/5/10
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään kokemuksia/tietoa, että onnistuuko EU:sta tuodun HTC-luurin takuuhuolto Suomessa? Houkuttelisi Desiren tuominen esim. Saksasta, kun hintaeroa tulee noin 50-60e rahteineen edullisimpiin kotimaan kauppoihin nähden.
   
 2. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Lakien mukaan pitäisi onnistua. Ei kuitenkaan omakohtaisia kokemuksia.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuka sen huoltaisi ?

  HTCllä on ollut useampi maahantuoja ja takuuhuollot eivät ole sujuneet aivan yhtä näppärästi kuin merkeillä joita tuo maahan vastuunkantava valmistaja.

  Aiheesta juttua foorumilla, toimuvuus on voinut toki muuttua noista ajoista.
   
 4. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  En jaksaisi alkaa taas riitelemään soveliaan ynnä muiden kanssa tästä asiasta ja tämä onkin viimeinen viestini tähän ketjuun. Lain mukaan maahantuojalla on velvollisuus huollattaa myös muualta EU-alueelta ostetut mallit, jos niitä on hänellä itsellänsäkin myynnissä. Eli kun Desireä on Suomessa myynnissä, niin huoltojen pitää lain mukaan onnistua samoissa paikoissa kuin Suomesta ostettujen Desireidenkin, jos se vain on ostettu EU-alueelta. Yksi mahdollinen huoltopaikka on esimerkiksi SCF-huolto, mutta onhan niitä muitakin. Laki sanoo noin, piste.

  Jos joku alkaa niskuroimaan, niin tuskin vaatii muuta kuin uhkailun kuluttajavirastolla. Luulisi huollon kuitenkin loppujen lopuksi onnistuvan, koska harva huolto nyt kuitenkaan viitsii liian pitkälle edetä, kun ne tietävät varsin hyvin heitä itseään koskevan lainsäädännön.
   
 5. samumanu Vieras

  0   0   0

  Ei se mene murmelinpapana ihan noin, vaan enemmänki näin: siinä oot oikeassa että maahantuoja on velvollinen hoitamaan/järjestämään laitteidensa huollon. Ihan varma en oo siitä joutuuko huollattamaan myös eu muista maista ostetut mut oletetaan näin.

  Mutta huoltoliikettä tämä ei sido, jos esim scf huolto on sopinut maahantuojan kanssa että se hoitaa heidän maahantuomien laitteiden huollon niin muita sen ei tarvi huoltaa ellei toisin sovita. Voi olla ettei maahantuoja esim maksa heille muiden huollosta, tällöin ei huollon tarvi ilmaista työtä tehdä. Toimiiko tuossa maahantuoja oikein onkin sitten eri asia, ja maahantuojahan saa järjestää huollon vaikka Italiassa jos niin päättää.

  Tuosta on helppo ymmärtää miksi hankaluuksia voi tulla vaikkei tuollaiset sotkut yleisiä olekkaan, sitä en tiedä miten näissä tapauksissa toimitaan mutta huollolle ei saa laittaa heille kuulumatonta vastuuta niin kuin kommentistasi voisi päätellä. Kuluttajavirasto on ihan vitsi ja sen tietää moni, esim itse joutunut useita kertoja heidän kanssaan asioimaan ja ukaasia on tullut mutta joka kerta oma päätös on pitänyt eli kuluttaja jäänä alakynteen mut mielestäni aiheesta(ei toki tämä ala mutta kertoo jotakin heidän valtuuksistaan).
   
 6. MTBer

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/04
  Viestit:
  778
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 800
  Itse olen huollattanut Englantilaisesta nettikaupasta (expansys.fi) ostettua HTC HD2:sta SCFhuollossa. Ei mitään ongelmia.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Se että tuo maahan jonkin merkkistä laitetta ei tarkoita että pitää takuuhuoltaa muidentuomat laitteet.
   
 8. Ixi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  EU:n ollessa yhtenäistä kauppa-aluetta, ei ole merkitystä tuoko laitteen ohi virallisen maahantuojan. Korjausvelvollisuus säilyy.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En nyt aivan varma mitä tarkoitat.
  Ja kommentoin tilannetta jossa ei ole valmistajan virallista maahantuontia, eli en tilannetta että tuo ohi virallisen maahantuonnin.

  Oma lukunsa on myös tuotteet (mallit) joille ei lainkaan maahantuontia.

  Jos puhuttaan merkistä ja mallista jolla virallinen maahantuonti, niin silloin velvoitteet ovat kovemmat ja sen suuntaista mitä ketjussa mainittukkin. Takuusen vedotessa pitää kuitenkin selvittää kenenkä takuuseen, voivat vaihdella maittain, takuut voivat olla paikallisen myyjän tai maahantuojan, eikä valmistajan.

  HTC on aijemmin ollut aikaongelmallinen, iPhonesta on ongelmallisia kokemuksia (en tiedä onko nyt muuttunut), vähemmän tunnetuissa kulutuselektroniikka merkeissä on esimerkkejä joissa ei valmistajan virallista maahantuontia, mutta maahantuontia, jotka kukin hoitavat vain omansa (mm HTC oli tälläinen).
   
 10. tapio525

  tapio525

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/08
  Viestit:
  669
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  LG G4
  http://www.ecc.fi/fi-FI/tavaran-virhe-ja-takuu/takuu/

  Kilpailusäännökset edellyttävät, että valmistajan yhdessä maassa myöntämän tehdastakuun on pääsääntöisesti oltava samoin edellytyksin voimassa myös muissa EU-maissa. Tavara pitäisi saada siis takuukorjattua Suomessa, jos sillä on valmistajan tehdastakuu ja maahantuoja Suomessa.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Noin se menee, mutta kommentoin tilannetta jossa valmistajalla ei ole omaa maahnatuontia, vaan maahantuo joku muu, jolloin tamä joku muu ei tietenkään ole valmistajan vastuussa muiden tuomista laitteista.

  Valmistaja voi silti järjestää huollot sun muut, vaikka ei toimisi maahantuojana, näin jotkin valmistajat on toimineet. Jotkut valmistajat takuuhuoltavat sellaisiakin malleja joita ei maahantuoda. Mutta näin ei ole kaikilla valmistajilla.

  Pitää myös muistaa että EU alueella on välillä kaupan eri jotka ovat jonkin muun alueen vientimalleja ja joilla ei ole valmistajan EU takuuta/vastuuta. joita valmistajan huolto-organisaatio välttämättä huolla.
   
 12. samumanu Vieras

  0   0   0

  Sanat kuten pääsääntöisesti on aika kimurantteja, niillä pystyy kiertämään. Sovelias asian ihan ok esitti, ite ymmärsin sen näin.

  Jos esim apple tuo suomeen i-kökköä niin sen takuu hoituu täällä ok, jos tuo eurooppaan yleisesti i-kakkoa mut esim Suomeen ei vaan sitä tuo firma jumprahuitti niin silloin applen ei tarvi sitä Suomessa korjata takuuseen. Eli i-kakon voi joutua korjauttamaan myyjän tahi maahantuojan kautta eikä siellä "normaalissa" apple huollossa, eli ehkä johonkin muuhun maahan lähetys edessä.
   

Jaa tämä viestiketju