EU:n sisäinen takuu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja bull, 20/2/03.

 1. b

  bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Eli kun täällä palstalla ei oikein tunnu olevan selvyyttä siitä että toimiiko ulkomailta ostetun puhelimen takuu Suomessakin niin kyselenkin onko kenelläkään virallista tietoa asiasta?

  Suuri osa käyttäjistä on eri keskusteluissa sanonut että takuu on EU:n sisällä kattava mutta nyt saataisiin yhteen paikkaan varmuus asiasta. Itselläni on sellainen käsitys että takuu on voimassa vaikka tuote ostettu jostain toisesta EU-maasta.
   
 2. R

  Rajatapaus

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/1/03
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Kun olet ostanut tuotteen Euroopasta on laitteella 12 kk:n takuu on ihan tarkalleen seuraavissa valtioissa: Bosnia, Bulgaria, Euroopan unionin jäsenvaltiot, Islanti, Israel, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Makedonia, Malta, Norja, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Turkki, Unkari ja Viro.
   
 3. n

  nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  http://www.hel.fi/eu-kuluttajaneuvonta/ostaminen.htm#Takuu

  "Takuu
  Kysy, annetaanko tuotteelle takuu. Jos myyjä myöntää tuotteelle takuun, varmista, että takuutodistukseen tulee leima ja voimassaoloaika.

  Jos tuotteelle myönnetään takuu, selvitä, onko takuu voimassa Suomessa. Takuutodistukseen tulisi olla merkitty takuun alueellinen laajuus eli ne tahot, jotka tarvittaessa ovat velvollisia tekemään takuukorjauksen. Vain takuutodistukseen merkityillä tahoilla on velvollisuus takuukorjata tuote. Se, että jos kyseisellä tuotteella on esimerkiksi maahantuoja Suomessa, ei automaattisesti tarkoita, että tämäkin taho tarvittaessa tekee tuotteelle takuukorjauksen. Ellei takuutodistukseen ole merkitty muita takuukorjauksen tarvittaessa tekeviä tahoja, vain takuun antaja (useimmiten myyjä) on velvollinen tekemään kyseisen korjauksen.

  Takuu on myyjän tai valmistajan myöntämä vapaaehtoinen lisäetu. Jos tuotteelle myönnetään takuu, se "täydentää" kuluttajan lakisääteisiä oikeuksia - kuluttajalla on mahdollisesta takuusta huolimatta hänelle lain mukaan kuuluvat oikeudet. Ostajan lakisääteisiä oikeuksia ei voi rajoittaa takuuehdoilla."

  Eli minun käsityksen mukaan tuo on vielä ainakin valmistajasta/jälleenmyyjäverkostosta kiinni oleva...
   
 4. rutina

  rutina Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  21/11/02
  Viestit:
  1226
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Sony Ericssonilla on ainakin EU:n alueella ostetulla kännykällä takuu koko EU:n alueella..
   
 5. j

  jooso

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Sitten vaan odotellaan että saadaan itäblokista uusia EU-jäseniä ja mennään paikalliseen Tescoon ostamaan puhelin aika paljon halvemmalla kun täällä.
   
 6. S

  Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Saahan niitä jo nykyäänkin esim. Saksasta huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta. Itäblokin maiden suhteen en osaa sanoa hintatasosta, sen sijaan kännyköiden kielipaketit saattavat siellä olla tyystin erilaisia. No, englanti löytynee joka puhelimesta ihan vakiona? Ja saahan noita kielipaketteja huollossakin päivitettyä.
   
 7. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eu jäsenyys tuo muutoksi joissain tapuksissa uusille jäsenille, mikä osaltaa taasaa hintoja. Tosin esim ALV ymv. ovat edelleen maakohtaisia. Jos EU on kantanut suurempaa tullia kuin uusi jäsen maa, vaikuttaa EUhun liittyminen näiden osalta hintoja nostavasti, toisaalta jos tuleva jäsen on kantanut tulleja EUsta tulevilta tuotteilta on jäsenyydellä hintoja alentava vaikutus sellaisten tuotteiden kohdalta, tosin jäsen maat voivat kiertää näitä asioita esim valmiste ymv veroilla. (vrt Suomi autot, alkoholi)
   
 8. j

  jooso

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Voihan se olla että hinnat sielläkin nousee mutta en usko että se kauheasti vaikuttaa siellä oleviin myyntihintoihin. Hintakilpailu on siellä kovempaa ja paikallinen mentaliteetti on että sieltä ostetaan jossa on halvinta.

  Saako saksasta tuntuvasti halvemmalla kuin täältä suomesta? Et kai vain tarkoittanut operaattorikohtaisia tarjouksia? Jos et niin pistähän linkkiä...
   
 9. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Näin, ja näissä maissa on usein monet muut kustannukset pienempiä kuin esim Suomessa. Hintatasoa nostaa myös se että kuinka nopeasti EU:n mukainen kuluttajasuoja lainsäädäntö otetaan käyttöön.
   
 10. S

  Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  No saa. Tässä nyt yksi esimerkki. http://www.einfachpreiswert.de/ Esim. Samsung SGH S100 maksaa tuolla ilman sopimusta (liittymää) ~360 € + 20 € toimituskulut EU-maihin. Suomesta tuon saa halvimmillaan 499 €:lla. Sitten on erikseen nuo operaattoritarjoukset, mutta näissähän puhelimen saa yleensä ilmaiseksi tai aivan nimellisellä hinnalla, kuten yhdellä eurolla.

  Nokian mallit eivät tuolla ole suhteessa yhtä edullisia, mutta kyllä kaikenlaisen kulutuselektroniikan hintataso on Saksassa kautta linjan tuntuvasti suomalaista tasoa alempi.

  PS. Noin periaatetasolla kyllä mieluummin tukisin suomalaista kauppiasta, mutta esim. tuon tuotteen kohdalla hintaero on jo niin tuntuva, että ylittää oman kipurajani "isänmaallisuuden" suhteen. Sitä en tiedä, miksi saksalainen kauppias pystyy nettikaupassakin myymään tuotteita noin paljon halvemmalla kuin suomalainen kollegansa.
   
 11. S

  Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Nostetaankos tätä vähän ylös..

  Tilanne tämä; ostin Saksasta tilatun Samsung SGH-Z107:n ja tosiaan, nyt vasta tuo huoltopuoli mietityttää.

  Searchasin forumilla hiukan, mutta jossain -03 vuodelta peräisin olevissa viesteissä mainittiin että ainakin SonyEricssonilla on takuu voimassa ympäri Eurooppaa, huolimatta mistä luuri on ostettu.

  Osaako kukaan sanoa miten on Samsungin laita?
   
 12. a

  aprilia_R

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/8/03
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  0
  Takuu on voimassa euroopan laajuisesti ainakin seuraavilla merkeillä: Nokia, Samsung, Siemens, SonyEricsson, Motorola, Philips, joku jatkakoon listaa..

  Nämä tiedothan löytää vaikka valmistajan www sivuilta tai ohjekirjasta!
   
 13. S

  Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Ok, kiitos vastauksesta.
  Ohjekirja on tuossa Saksaksi ja tälläisen onnistuin löytämään netistä:

  Samsung Electronics Nordic AB antaa rajoitetun takuun tuotteille, jotka on ostettu ulkomailta, jos mukana tulee sininen "Original Warranty Card", jonka on myöntänyt Samsung Electronics. Etusivulla on luettava "Samsung European bloc warranty". Lisäksi Pohjoismaiden on oltava mukana luettelossa.

  Tämä rajoitettu takuu ei koske esimerkiksi matkapuhelimien ohjelmistoja.
   
 14. a

  aprilia_R

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/8/03
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  0
  Samsungilla "rajoitettu takuu" ulkomailta ostettujen puhelimien ohjelmistoille varmaan siksi koska niillä ei huollossa välttämättä ole sopivaa/samanlaista softaa jollekkin puhelimallille.