EU aikoo huutokaupata radiotaajuudet

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Zache, 5/12/05.

 1. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  EU yrittää sitten vähentää operaattoreita urakalla, aiheesta pari pätkää Tero Lehdolta blogista ja lehdestä.

  EU:sta Vodafonen monopolialue? mobiili- ja pda-blogi
  EU aikoo huutokaupata radiotaajuudet, tietokonelehti
   
 2. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  On se kyllä kumma kun EU:sta on suomelle suurin piirtein ollut vain haittaa... Ei mulla mitään Vodafonea vastaan ole, mutta kun monopolin takia Voda saisi pitää hinnat niin überkorkealla kuin haluaisi, eikä siihen yhtään mitenkään voisi puuttua.
   
 3. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Tänään oli myös uutisotsikoissa tuo teletietojen tallennusvelvollisuus, jonka piiriin EU haluaa myös sähköpostit ja VoIP-puhelut. Jep jep, eikä maksakaan kuin arvioiden mukaan noin 5 miljaaardia euroa pyöräyttää vaadittava tallennussysteemi pystyyn. Mutta eihän se mitään, valtio kuulemma maksaa. Jaa... mutta mistäs se valtio rahat tuohon saa? Aijuu, meiltä veronmaksajilta tietysti...

  Lienee pitkälti perää Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Soinin ajatuksissa, että EU alkaa kaikkine mahdottomuuksineen tulla jo tiensä päähän. Alkaa hiljalleen paljastua tämänkin virityksen todellinen luonne, kun alun EU-tukiaisten nousuhumala rupeaa hiipumaan ja tulee krapulan aika.
   
 4. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  V***u, isoveljen ylläpito maksaa aina, mutta tuo on jo vähän liian iso summa.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  VoIP puheluiden osalta on toki ymmärettävää velvoittaa VoIP palveluntarjoajat samaan kuin muuta puuhella kilpailevat tahot.
  Joka tapauksessa sen vähän mitä olen ymmärtänyt (eli en tiedä tarkaan mitä olaan ehdottamassa) niin sillä perusteella suhtauden erittäin kriittisesti koko ajatukseen.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Voihan sitä nähdä mörköjä joka nurkassa ja voihan joku isoista EU-maista jopa yrittää moista. Homma on kuitenkin jo tuomittu epäonnistumaan ennen alkamistaan. Tuollaisille direktiiveille täytyy saada ensinnäkin EU parlamentin enemmistö, toisekseen ne ovat ristiriidassa jo olemassaolevien jäsenmaiden lainsäädännön kanssa. Tällöin niille edellytetään myöskin kansallisten parlamenttien hyväksyntää jotta niistä voitaisiin tehdä muutakin kuin suositus. Tuollaisia suosituksia EU on värkännyt alusta alkaen ja yhtäkään jäsenmaat, edes ehdottaneet jäsenet, eivät ole ottaneet tosissaan. Suomihan tuosta hyötyy suurena paperin tuottajana... siinä UPM ja muut myyvät paperia tonnin poikineen kun tuonkin suosituksen kaikki esiasteet painetaan kaikilla EU-kielillä paperille..... mitään muutahan tuon kanssa ei tule tahtumaan. Joku UK voi haluta Vodafonelle monopolia, mutta germaanit vetävät oman kansallisen teleyhtiönsä (Euroopan suurin muistaakseni) ansiosta vihanneksiä germaaninenäänsä, tietty puhumattakaan ranskalaisista ja France telecomista... myöskin Italian ja Espanjan isot kansalliset edut tökkivät kun puhutaan Vodasta......

  Valitettavaa tietty on, että EU sortuu moiseen pelleilyyn. Sinällänsä EU:sta on ollut koko Euroopalle enemmän hyötyä kuin mistään aiemmista unioneista ja mikäli eri kansat valitsevat edes jotenkin tervepäisiä edustajia parlamenttiin, niin hyötyä on jatkossa vain kasvavissa määrin. Hyötyjä on ehkä hiukan hankala hahmottaa, mutta perusperiaate vapaasta liikkuvuudesta unionin alueella on jo sellainen hyöty jonka vuoksi voi muutaman mokan antaa kevyesti anteeksi.....
   
 7. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
 8. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Tulkitsin itse tuon niin että operaattoreiden ei tarvitse logittaa skypeä, mutta skypen mahdollisesti tarvii silti hoitaa oma tonttinsa..
   
 9. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Ai no Suomi ei ainakaan ole mikään ongelma tuon suhteen, mutta toivottavasti joku fiksu maa äänestää vastaan.
   
 10. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Jep. Myös rikolliset kiittävät vapaasta liikkuvuudesta. Ainoastaan Suomi koittaa harata vastaan tukkimalla itärajaa kaikin tavoin. Onneksi kuitenkin kohta saadaan lisää uusia EU-maita, joiden kautta sopivalla summalla euroja voi taas harjoittaa vapaata liikkumista Schengen-maiden ulkopuolelle.
   

Jaa tämä viestiketju