Esimerkki verkostomarkkinoinin rahavirrasta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Jopo, 9/12/03.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Jopo

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Tämä ei liity vain ja ainostaan ACN:ään, vaan tämä pätee yleisesti kaikkiin verkostokäännytyksiin. Muistakaa alusta alkaen, että yksikään verkostomarkkinointirakennelma ei ole ollut pitkäikäinen. Jostain on saattanut jäädä jäljelle hurjan alkuvuoden jälkeen pieni tynkä, mutta ei todellakaan sitä mistä on ollut puhe.

  Vielä pieni sivukommentti ennen asiaan siirtymistä. Mistä on tullut verkostokäännytyksen paras apuri ja pahin vihollinen? Internetistä. Albaniassa ei ollut nettiä saatavilla 90-luvulla ja ylsi suurimpia yksittäisiä tekijöitä yksityisihmisten talouden romahtamisessa oli verkostomarkkinointi. Google auttaa tässä jos kiinnostaa.

  Itse kävin käännytettävänä GNLD:n (saippuakauppa) tilaisuuksissa kahdesti 90-luvun puolivälissä. Oli todella lähellä, että olisi lähtenyt toimintaan mukaan. Onneksi juuri sillä hetkellä minulla ei ollut riittävästi rahaa. Käännytystilaisuudet ovat hurja kokemus. Puhujat osaavat asiansa ja hurmoshenki vastaa uskonnollisia käännytystilaisuuksia. Monet tekijät ovat aivan samoja ja jos aihe kiinnostaa, niin Google auttaa taas.

  No sitten asiaan. Otetaan esimerkiksi nyt ACN, kun se on pinnalla. Esimerkki voisi olla mikä tahansa, mutta otetaan nyt tämä.

  Jotta voit ryhtyä edustajaksi, niin vähimmäissijoitus tähän projektiin on 670 euroa. Tämä ei vielä aivan riitä, vaan joudut pyytämään kavereitasi tilaisuuksiin ja maksamaan heistä "kuluja" ylätasolle. Yleensä tämä kulu on noin 10 euroa. Lisäksi joudut kaikenlaisia sekalaisia kuluja ylätasolle noin 20 euroa alussa. Aina nämä sekalaiset kulut syntyvät, vaikka "starttipaketti" sisältää aina "kaiken". Eli olet maksanut konsernille nyt 700 euroa, jotta saat aloittaa. En nyt ota tähän mukaan niitä kuluja, mitä joudut maksamaan muille tahoille, kuten bensat, puhelinlaskut, bussiliput ja tarjoamasi bisset.

  Homma lähtee AINA sillä käyntiin, että sinulle tarjotaan hyvää diiliä. Sinuta tulee jonkin sortin liideri, kun teet jotain ja kun teet vielä vähän enemmän, niin sinusta tulee jonkin sortin executive liideri. ACN:än tapauksessa termit ovat TT ja ETT. Sinusta tulee TT, kun hankit lyhyen ajan sisään neljä asiakasta.

  Mitä vaaditaan, että pääset ETT:ksi? Nyt päästään verkostomarkkinoin asiaan ja pohjimmaiseen tarkoitukseen. Jotta pääset ETT:ksi, niin sinun pitää hankkia lyhessä ajassa allesi kolme TT:tä. Pointti on tietty se, että jotta voit olla TT on sinun oltava edustaja. Jotta voit olla edustaja, niin sinun pitää maksaa konsernille 700 euroa.

  Eli kun olet saavuttanit ETT tason, niin sinun avullasi konserniin on virrannut rahaa VÄHINTÄÄN seuraavasti:
  4*700 eur
  23*13 eur

  23 on "liittymien" lukumäärä tässä esimerkissä. Eli se on minimimäärä liittymiä mitä pitää sinun verkostossasi olla, jotta voit olla ETT. 13 eur on liittymän avausmaksu ja ensimmäisen kuukauden kuukausimaksu.

  No tuo oli vähimmäisumma. Oletetaan, että sinun hankkimasi edustajat saavat hankittua yhden edustajan lisää, eli 700 eur ja yhteensä 5 liittymää (5*13 eur)

  Laskemme nyt kaikki yhteen. 2800+299+700+65
  Tekee yhteensä 3864 eur.

  ELi konserniin virtasi KÄTEISTÄ 3864 euroa sinun toimiesi ansiosta. Mitä sinä saat? Jos olet hyvin aikaisessa vaiheessa mukana toiminnassa, niin saat 850 euroa nopean rekrytoijan palkkoita. Se sinulle maksetaan, jotta saadaan eläviä esimerkkejä siitä, että homma toimii. Konsernille jäi siis vain 3014 euroa sinun toimiesi ansiosta.

  Paljonko konserni on laittanut rahaa kiinni toimintaansa? Yleensä ei juuri mitään. Homma laitetaan käyntiin lainarahalla ja maksuja hoidetaan ensimmäinen kuukausi pari aivan kuin pitääkin. Tätä varten on yleensä otettu riittävän iso laina, jotta kyseisillä lainarahoilla voidaan hoitaa ensimmäisten kuukausien lyhennykset.

  Mennään eteenpäin. Homman juju on nopeus. Kaikki perustuu muutamaan kuukauteen tai korkeintaan puoleen vuoteen. Sinä aikana konserniin pyritään saamaan rahaa sisään mahdollisimman paljon ja kulut pidetään minimissä. Luvataan asioita mitkä tiedetään mahdottomiksi.

  Otetaan sykliksi tässä tapauksessa kolme kuukautta. Montako ETT:tä tulee konserniin kolmen kuukauden aikana? Arvioisin, että vaikka Tampereella missä lienee noin 150 000 asukasta ja varsin paljon opiskelijoita, niin lukumäärä voisi olla luokkaa 60-80. Koko Suomessa ehkä 700-800.

  Paljonko 750 ETT:tä tuo rahaa konserniin? 750*3864
  Se tekeepi 2 898 000 euroa. Alkupään ETT:ille pitää maksaa se palkkio ja oletetaan, että 200 ETT:tä saa sen eli 200*850=170 000

  2 898 000 - 170 000 = 2 728 000 euroa.

  Konsernille on siis virrannut KÄTEISTÄ lähes kolme miljoonaa euroa. Sehän on mummon markoissa reilut 15 000 000 markaa.

  Sitten toimintaa pistetään stoppiin. Epämääräiset pääomistajat poistuvat yllätäen kuvoista. Tulee epäselvyttä "kuka omistaa yhtiön". Rahat ovat "kadonneet" johonkin. 15 miljoonaa katosi johonkin. 15 miljoonaa saatiin aikaiseksi ilman omia alkuinvestointeja. 15 miljoonaa saatiin suurimmalta osin KÄTEISENÄ.

  Tervetuloa kovaan maailmaan.
   
 2. Jopo

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Tässä yksi hieno tekosyy todellisen palvelun tai tuotteen viivästymiselle:
  "Tilausten määrä on ollut niin suuri, että ACN ulkopuolisella lomake-toimittajalla ei ollut valmiuksia ennen näkemättömään lomaketarpeeseen."

  Voiko tuohon enää mitään sanoa.

  Lähde: http://suomiteam.profit.com/ennakkotilaus
   
 3. Jopo

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Tulikin virhe. Laitoin tarvittavat luvut alakanttiin. Eli jotta pääset ETT:ksi on sinulla oltava VÄHINTÄÄN 20 henkilökohtaista puhelinasiakasta JA kolme PÄTEVÄÄ TT:tä. PÄTEVÄ takoittaa sitä, että jokaisella sinun verkostossa olevalle TT:llä pitää olla vähintään kuusi henkilökohtaista puhelinasiakasta.

  Eli kun olet ETT, niin sinun alla on vähintään 38 puhelinasiakasta, ei 23. Eli hommassa liikkuvat summat vain kasvoivat vain hiukan suuremmiksi.
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Nämä asiat on käyty läpi jo useaan kertaan PGOne, ACN ja muissa verkostointimarkkinointiin liittyvissä viestiketjuissa.

  Kiitos hyvästä tietopaketista. Eiköhän tämä taas tällä kertaa riitä.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju