Erillisakku puhelimelle toiminta-ajan lisäämiseksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja tmm, 2/6/12.

 1. tmm

  tmm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  1/10/07
  Viestit:
  1376
  Tykkäykset:
  113
  Puhelinmalli:
  OP3T | SGS5 (työ)
  Millaisia kokemuksia ihmisillä on erillisakkujen/lisäakkujen/aurinkokennolatureiden käytöstä puhelimen kanssa?

  Haluaisin käyttää SportsTrackeriä koko päivän, mutta kokemuksesta tiedän, että E7-00:ssa akkuni loppuu nopeasti. Harvoin se minun normaalissakaan käytössä päivää kestää.
  Olen katsonut DX:n erilaisia aurinkokenno-/lisäakkuviritelmiä, mutta laatuhan siellä on mitä sattuu.
  http://www.dealextreme.com/c/extern...ies-522?page=1&pagesize=52&pagesort=relevance

  Sitten osui tämä silmiin: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/16211/cvhtt/Mili-Power-Crystal-White-2000mAh
  saattaisi riittääkin.
  Tämä vaikuttaa pieneltä ja helposti mukan kuljetettavalta eli sille olisi varmasti paljon käyttöä muutenkin.

  Mitenhön se aurinkokennolataus Suomessaa muutenkaan toimii? Eli millaisia kokemuksia lukijoilla?

  offina:
  täältä saa E7:aan fillaripidikkeen. Tuote ei ole ihan kuvan mukainen, vaan hiukan fiksumpi kiinnitys
  http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120831413933&ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160
   
 2. jviirret Vieras

  0   0   0

  Vastoin parempaa tietoa väitän että tuo verkkokaupan akku on ihan samaa tavaraa kuin suoraan kiinasta tilaamallakin saa, sieltä ne verkkokaupan akutkin tulee.
  Suomesta ostetusta auringolla latautuvasta akusta on lähipiirillä kokemuksia ja ne ei toimi. Keskikesällä kohtisuorassa auringon paisteessa näyttää että akun varaustila päivän aikana vähän nousee, mutta missään muissa olosuhteissa ei. Kennon koko pitäisi olla vähintään miniläppärin/kirjan kokoa jotta riittäisi järkevään akun lataukseen.
  Nokia 1610:n sai 90-luvulla lisävarusteena aurinkokennoakkua. Sekään ei suomen olosuhteissa juurikaan latautunut, mutta sen verran kennosta tuli virtaa että akku ei valmiustilassa auringonpaisteessa tyhjentynyt.
   
 3. tmm

  tmm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  1/10/07
  Viestit:
  1376
  Tykkäykset:
  113
  Puhelinmalli:
  OP3T | SGS5 (työ)
  tämä minunkin mutu on eli siinä mielessä voisin kyllä kallistua viritelmään, jossa pelkkä akku. Jos se kenno toimisi, niin olisihan se kiva, jos sellaisen voisi kiinnittää esim. tarakkaan että se tuottaisi edes sen verran virtaa kuin puhelin käyttää.
  Taitaa edelleenkin olla paras ratkaisu raahata puhelimen omaa laturia mukana ja ladata puhelinta aina kun vaan mahdollista.
   
 4. jviirret Vieras

  0   0   0

  Polkupyöräkäytössä toimisi varmaan parhaiten napadynamolaturi. Siinä riittää löyly lataamiseen. Tuossa yksi kytkentäkaavio: http://www.arenddeboer.com/diy-hub-dynamo-usb-charger/
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hanki mekaanisesti ja muuten laadukas USB akkupaketti. Sellainen jossa aito USB lataus (jotkut luuri ei latadu jos ei oikein kytkyetty) ja riittävänvirranantokyky (jotkin luurit ei lataudu jos ei riittävästi virtaa, iPad taitaa vaatii poikkeuksellisen paljon, E7lle riittää vähempi)

  Toinen tärkeä on laadukas kaapeli, halppis juttuihin saa ostaa mekein heti uuden, vaikka mukana tulisikin hieno jojo systeemi.

  Tutki miten se itse laite ladataan, oma virtalahde, yleinen virtalahde, joissain usein USB lataus.

  Vaikuttaa halppikamalta, mutta en tiedä.
  2000mAh / 7,4Wha vaikuttaa hieman pariluvuilta, ja jos pitää paikkansa niin sillä ei taida ladata luurin akkua tyhjästä täyteen. Usein se ei edes ole tarpeen, vaan riittää että saa lennossa lisää potkua hupenevaan akkuun.

  Myyjä lupaa tenkinissä tiedoissa toimivan vain Applen kanssa, mukana tosin Nokia pienipää, ei varmuutta miten toimii microUSB laitteiden kanssa.

  Teknisissä tiedoissa mainittu USB 5V, 1A on liki kaikille USB ladattaville riittävästi, eli sen puolesta pitäisi ainakin sopivalla piuhalla toimi
  Kesällä riittävän iso kennoa, esim jos mökillä aurinkosähköt akkuineen niin sieltä usein helppo ottaa luurillekkin virtaa.

  Kovin liikuteltavia nuo ei ole, ja pienet videokasetinkokoiset viritykset ei riitä alkuunkaan.

  Jos pyörään pidikettä suunnittelet, ja pitempiä vetoja niin roiskeventiivis, siis se pidike mikä suojaa puhelimen roiskeelta, tai sitten puhelimeen kotelo jolle pidike.

  Jos lisävirrantarve rajoittuu vain pyöräilyhetkiin niin dynamo, joko kaupallinen, tai sitten vinkattu itse tehty. Jos lähdet itse tinaileen niin ehkä hakkuri pohjainen, ei pelkkä jännitteen alentaja ja mielellään pyöränpuolelle todella reipas konkka, ehkä ennemmin akku, johon varastoituu riittäväksiaikaa energiaa -> lataus toimii yhtäjaksoisesti myös pysähdysten ajan.

  Polkypyörään voi viritellä myös aurinkopaneleja, ei ehkä maksavaivaa, maksavat paljon, vievät tilaa, nostavat painoa, eli dynamolla parempi tulos, jälkimmäinen toimii myös pilvisellä säällä. Panelien pluss jää parkissa oloon, mutta uskallotko jättää parkkiin sellaista.
   

Jaa tämä viestiketju