Mobiili.fi Erikoinen itsensä tasapainottava kaksipyöräinen kulkupeli – myös Lit Motors Applen kiikarissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Lit Motorsin kehittämä kaksipyöräinen ajoneuvo.


  Applea kiinnostaa myös sanfranciscolaisen Lit Motorsin ostaminen, raportoi New York Times. Aiemmin tänään otsikoihin nousi Applen kiinnostus ja käydyt neuvottelut McLarenista, mistä ensimmäisenä kolmeen lähteeseen perustuen kertoi Financial Times.

  Myös New York Times vahvistaa Applen neuvotelleen McLarenin kanssa sijoituksen tekemisestä kahden lähteen antamien tietojen perusteella. McLaren itse kiistää käyvänsä keskusteluja Applen kanssa, mutta ei erikseen kiistänyt neuvotteluja mahdollisesti aiemmin käydyn.

  Lit Motors on startup-yritys, joka on kehittänyt mielenkiintoista kaksipyöräistä pienikokoista ajoneuvoa joka tasapainottaa itsensä. New York Timesin mukaan Apple on jo aiemmin palkannut Lit Motorsilta työntekijöitä, mutta on kiinnostunut myös koko yrityksen ostamisesta.

  Apple ja Lit Motors eivät kommentoineet huhuja New York Timesille.

  Applella tiedetään olevan käynnissä sen oma autoprojekti, Project Titan, joka on paisunut jo yli 1 000 hengen kokoluokkaan. Alun perin Applen fokus oli uuden sähköauton kehittämisessä, mutta myöhemmin painopiste on vaihtuneen johdonalla siirtynyt myös itseajamisen järjestelmän kehittämiseen autoihin. Apple-autoa povattiin markkinoille aluksi vuonna 2020, mutta sittemmin aikataulu lipsui jo ainakin vuoteen 2021. Viime viikkoina on projektin suunnan muuttumisen jälkeen raportoitu kymmenien joko lähteneen tai tulleen irtisanotuksi projektista.

  New York Times noteeraa, että McLarenilla on paljon osaamista ja teknologiaa autojen tekemiseen, mutta ei merkittävän suuruista autonvalmistusta nykyisin, mitä Applen pitäisi jatkaa. Apple hakee mahdollisella autonvalmistajan ostolla tiettävästi erityisesti teknologia-osaamista hyödyntääkseen sitä osana uuden Apple-auton kehitystyötä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju