Ericsson uhkaa lähteä Sony-kimpasta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Xenonit, 30/8/02.

 1. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10105
  Tykkäykset:
  165
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  - Ericsson voi lopettaa Sony Ericssonin rahoittamisen, jos yhteisyritys ei saavuta pikapuoliin tavoitteitaan.

  Ericssonin toimitusjohtaja Kurt Hellström sanoo tämän aamun Wall Street Journalissa, että Ericsson saattaa lopettaa Sony Ericsson -matkapuhelinyhteistyön, jos sen tuotteet eivät ala vetää.

  Ericssonin pitäisi laittaa enimmillään 500 miljoonaa dollaria Sony Ericssoniin ensi vuoden lokakuuhun mennessä. Ericsson ei aio kuitenkaan kaataa loputtomiin rahaa tappiolliseen yhtiöön.

  "Seuraavan parin kvartaalin aikana meidä täytyy nähdä todellinen hyväksyntä tuotteille, jotka yhtiö aikoo lanseerata", hän toteaa.

  Vuosi sitten perustetun Sony Ericssonin uusi toivo on värinäytöllinen pelipuhelin T300. Hellström toivoo, että tämän ja muiden vastaavien tuotteiden avulla yhteisyrityksestä tulisi maailman johtava multimediapuhelinten valmistaja.

  Ericssonilla on päällä 3,2 miljardin euron osakeanti, jonka turvin yhtiön pääomatilanteen pitäisi rauhoittua ainakin joksikin aikaa.

  Markku Huusko
  markku.huusko@arvopaperi.fi
   
 2. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Tastahan on ollut puhetta aikaisemminkin. ///:lla ei yksinkertaisesti ole enaa rahaa olla mukana yhteisyrityksessa. Tarvitsisivat kipeasti rahaa verkkoyksikon yllapitamiseen ja silloin eraana vaihtoehtona olisi myyda SonyEricssonin puolikas ja varmistaa nain ettei sinne ainakaan lisaa rahaa uppoaisi.

  SonyEricssonin markkinaosuus puhelimissa on pudonnut hyvin pieneksi. Hyvan tuloksen tekeminen lienee hyvin vaikeaa niin pienilla volyymeilla.
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tuntuu epärealistiselta odottaa tällaista. Vaikka T300, P800 ja muut Sony Ericssonin uutuudet olisivat miten onnistuneita tuotteita ja parempia kuin Nokian tarjoamat luurit, ei "johtavaksi multimediapuhelinten valmistajaksi" hypätä noin vain ilman oikeanlaista brändiä. Ymmärtääkseni EricSonyllä ei tällaista ole vieläkään. Nokialla on menestys- ja trendituotteen vahva brändi voimanaan.

  t. tero
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Se on aika varma jos Erkki lähtee niin sen "elämä" kaatuu siihen. Voipi olla että kaatuu muutenkin...
   
 5. murto

  murto Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2394
  Tykkäykset:
  0
  Se kyllä kaataa koko firman. Varmaa on, että yksin Ericsson ei rämmi pois siitä suosta jossa juuri nyt ja pitkälle tulevaisuuteen on. Taitaisi melkein olla parasta, että Ericsson myisi osuutensa yhteisyrityksestä ja yrittäisi pelastaa sen mitä pelastettavissa on (tai kuopata kännykkätehtaat saunan taakse).

  Kuten sanottua, brändi puuttuu.
   
 6. Thelmi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3054
  Tykkäykset:
  1
  Ai ai, jos SE kaatuu, niin kyllä Ericssonin taru alkaa olla lopussa. T300 kyllä vaikuttaa todella herkulliselta puhelimelta. Toivottavasti T300 ja P800 menestyvät. Jotain tälläistä Z700:n hautaamisestakin voitiin jo otaksua.
   

Jaa tämä viestiketju