Ericsson leikkaa johtajiensa palkkioita

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja huuhaa, 18/1/04.

 1. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
 2. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  89
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
  Samaa mieltä muut saisi ottaa oppia
   
 3. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  No epäilinkin että olisi koira haudattuna, ja olihan se: "Leikkaukset suunnataan ansioiden muuttuvaan osaan eli esimerkiksi bonuksiin ja optioihin" ;)
   
 4. WYX

  WYX

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  405
  Tykkäykset:
  0

  Oliks SE ja Ericsson yhtään samalafka... ;)
   
 5. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  Tokihan tuo on nyt eri kuin Ericsson, mutta puoliksi sitäkin.. ;)
   
 6. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  No eiköhän noi "peruspalkat" ole jo aivan tarpeeksi isoja, hyvä että jossain osataan hieman kaventaa näitä optioita ja muita bonuksia. Muuten tää on vähän OT koska kyse ei ole suoranaisesti SE:stä.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, jos palkkiot vinossa ylöspäin niin arvostan myös niiden korjaamista.
  Miten tämä liittyy muihin alalla toimijoihin?

  Mutta aika suurista muutoksista tuolla on kyse, vielä parivuotta sitten maksettiin suht suuret bonukset vaikka firma teki merkittäviä tappioita ei käännettä parempaan ollut. Ja kyse on lähinnä siitä että Ruotsissa on paljastunut muutama suuri suhteellisen kyseenalainen palkkiojärjestelmä jossa on maksettu suurehkoja summia käytännössä ilman tuloksia, nyt tästä ahneudesta saa kärsiä Ericssonin nousuun laittaneet johtajat, onko se oikein, ei mielestäni.

  Eli , uusi optio-ohjelma on ajettu alas, toinen asia olisiko sillä ollut merkitsytä johtajien tuloihin, mutta jos he olisivat saaneet yhtiön + kurssit nousuun olisivat saaneet osan siitä.

  Toisin yhtiönosakkeita tarjotaan kai edelleen työntekijöille joidenkin ohjelmien puitteissa.

  Jos oikeinymärsin että palkan alennus koskis ns. vaihtelevaaosaa joka enen sai olla 80% ja nyt 60%, bonukset eivät kuulu tähän "vaihtelevaanosaan" ja niitä voidaan maksaa edeleen.

  Kiinteä palkkaa nousee 5% :)

  Eli siis "taattu" palkka nousee mutta kannustavuus vähän laskee, mikä tosin vähän tuntuu oudolta kun yhtiön on juurikin ratkaisevissa vaiheissa miten vahvaan nousuun se lähtee.

  Jutusta en saanut selvää kuinka nyt sitten loppujen lopuksi käy, laskeeko vai nouseeko lopullinen kokonais "palkka"
   
 8. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  No mm. siten että Nokia aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön kanssa Home Communications -yksikössä, joka on osa Multimedia-toimialaryhmää. Yksikön työntekijöiden määrän arvioidaan supistuvan Suomessa noin 90 ja ulkomailla noin 50 hengellä.

  Tiedän toki että tämä ei liity matkapuhelinosastoon, mutta osoittaa ko. yrityksen toimintamallin. En toki väitä että leikkaamalla johtajien etuuksia 140 työpaikkaa säilyisi, mutta vaikka pari kolmekkin tai enemmän.. Mikä tahansa luku kunhan edes jokunen.. Tietenkään tämä ei ole paljoa, eikä näytä suurelta Nokialle eikä uutista lukevalle, mutta niille muutamalle joiden työpaikka säilyisi asia olisi varmaankin sitäkin suurempi.

  Mitä muihin valmistajiin tulee (niin matkapuhelinalalla, kuin muillakin, muttä tällä foorumilla tietty edellämainitulla) niin tarkoitin lähinnä sitä, että kun yritys tulee tilanteeseen jossa mietittävä säästökeinoja, niin voisivat ottaa oppia että tämäkin on yksi tapa. Aina ei ensimmäiseksi tarvitse laskea montako tänään potkaistaan ulos..

  Mikäli kuitenkin käy niin että kokonaispalkka vaan nousee, ei tietenkään ole mikään hyvä esimerkki.. :) Mutta otsikon mukaisessa ajattelumallissa, olisi monelle oppia.. Tietenkin toivottavaa että se toteutetaan "oikein" eikä vain uutisotsikoihin ppääsemisen takia (=ei niin että todellisuudessa kokonaispalkka nousee => ei auteta yhdenkään työpaikan säilymisesä).

  Jokatapauksessa nuo olivat vain minun mielipiteitäni asiasta..
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuskin Nokian johtajien palkkatason alentaminen muuttaisi mitenkään mainitsemasi yksikön henkilöstövähennysten tarvetta, eli konsernilla on rahaa, eikä siitä ole kyse.

  Toki tilanne olisi toinen jos kassa ammoittaisi tyhjyyttä ja motivoitaisiin henkilöstöä alentamaan palkka vaatimuksiaan, niin tällöin uskoisin johdonesimerkin edesauttavan asiaa.

  Jos ajatelleen konsernia jossa kymmeniätuhansia työntekijöitä niin saisivat joka vuosi olla ylimmänjohdon palkkoja alentamassa.

  Ruotsissa on lähinnä kyse joidenkinyhtiöiden kyseenalaisista "kannustin" lisistä ja niistä syntyneistä kohuista. Olen kanssasi samaa mieltä että Ericssonin ratkaisu on ilman muuta tilanetta sielä päin rauhoittava ja saattaa myös levitä muihin yhtiöihin joissa ollut kohua.

  Ei näin syntyneillä "säästöillä" yhtään duunari työpaikkaa suoraan pelasteta.
   
 10. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Ei ole minustakaan. Mielestäni on myös hiukan harmillista, että optiot saaneet lähinnä tiettyjen liian vapaakätisten ja muutenkin perseelleen hoidetun optio-ohjelmien johdosta mediassa niin huonon maineen, että yritykset yrittävät niistä päästä kokonaan eroon. Oiken tehtynä ovat optiot kuitenkin loistava ylimmän johdon palkitsemisjärjestelmä. Muutenkin minusta aika surkuhupaisaa, että näitä kyseenalaisia palkitsemisjärjestelmiä on löytynyt juuri pohjolan kansankodista, Ruotsista.
  No, juu ei. Varsinkin kun karsittiin optioita, jonka kustannukset maksavat lähes kokonaan osakkeenomistajat eikä yritys. Yleensä tämä tuppaa monilta unohtumaan.
   
 11. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  1. En väittänytkään että olisi tuohon Nokian tilanteeseen olisi ollut vastaavalla tempaisulla merkitystä, otin esimerkiksi siksi että oli ensimmäinen esimerkkitapaus joka tuli mieleen.

  2. En tarkoittanut vertailla pelkästään Nokiaa vastaan, tuo nyt sattui olemaan se tuorein esimerkkitapaus kuten sanoin. Eli moni voisi _mielestäni_ ottaa oppia tuosta ajatusmallista.

  3. Totesinkin että tuo tulojenleikkaus tulisi tehdä "oikein"...

  4. Vaikkei yhtään työpaikkaa säilyisi niin silti _mielestäni_ suuntaus oikea.

  5. Asia osaltani loppuunkäsitelty luulen että _mielipiteeni_ vihdoin ymmärrettiin.. ;)
   
 12. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Ericssonin entisiä johtajia epäillään verorikoksesta (mtv3.fi)


   
 13. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  En muista kumpi sanoi mitä mutta kumminkin:
  Kurt, n. vuonna 1995: "Internet on kuollut viimeistään 2005 eikä sillä ole mitään merkitystä telekommunikaatiolle"
  Sven, n. vuonna 1995: "Matkapuhelimista ei ikinä tule tavallisen ihmisen käyttötavaroita".

  Hyviä strategisia päätöksiä - tapahtumapaikkana oli ericssonin pääkonttori ja aiheena oli tulevaisuuspalaveri jossa yksi kaveri esitteli että VoIP-systemejä pitäisi kehittää ja matkapuhelimiin panostaa enemmän. Syy kommentteihin oli että olivat juuri saanneet valmiiksi jonkun analogisen keskuksen, joka pystyi käsittelemään 5000 puhelua samanaikaisesti. Kehityskustannukset: 2-5 miljardia kruunua. Lisätietoa kiinnostuneille löytyy Ericsson-historia kirjasta.

  Sven oli aika hyvä johtaja, taisi olla 98-99. Aloitti alaspäin-suuntautuvan trendin, potki 8000 henkeä pois ja kasvatti johtokuntaa 3 henkilöstä 14 henkilöön. Vuoden sai olla ennenkuin tuli kenkää.

  Kurtti kait on ericssonin huonoin johtaja kautta aikojen. Istui 99-03, totesi että "raha on hyvä olla". Ericssonin tulos: -32 miljardia kruunua. Kurtin tulos: 44 000 kr / päivä palkkaa + 8,4 miljoonaa kr/vuosi eläkettä kunnes täyttää 65, sen jälkeen vaivaiset 6 miljoonaa/vuosi.

  Topic: Ihan fiksua leikata noita bonuksia, vaikka peruspalkkaa korotettiin. Ei johda skandia-tapauksiin, eli että kirjanpitoa muokataan jotta osakekurssit nousee -> bonukset toteutuu.
   
 14. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Eikös se Gatesin Billi todennut jotain samansuuntaista internetistä aivan samoihin aikoihin? Toinen Gatesin legendaarinen toteamus 80-luvulta on, että pc:t eivät koskaan tule tarvitsemaan yli 640kt:a muistia;) Useita muitakin tuon luokan sammakoita löytyy, eli eivät nuo erkin pomot ihan yksin tuossa onnettomien ennustustensa kanssa ole.

  Siinä olen kanssasi aivan samaa mieltä, että Kurtti oli onneton TJ, joka olisi pitänyt potkia pois jo huomattavasti aikaisemmin. Ongelma taisi olla, että kukaan ei oikein tahtonut Erkin TJ:n paikalle, sillä sen verta kuumat oltavat TJ:llä oli. Kurttia on kuitenkin turhaa syyllistää saamastaan palkasta, sillä eihän se nyt hänen vikansa ole, että Erkin hallitus on hänen palkkavaatimuksiinsa suostunut. Hallitukselle sitä pitäisi sapiskaa antaa, kun ovat tuollaisen sopparin hyväksyneet.

  DI:n mukaan muuten Erkki ilmoittaa huomenna tulosjulkaisun yhteydessä uusista irtisanomisista. Nyt tosin kuulemma irtisanotaan "vain" muutama tuhat.

  Ei kai ne skandian pomot tainneet kirjanpitoa muokata, vaan muuten vain masinoivat itselleen edullisia asuntokauppoja ja muita sopimuksia Skandian kanssa. Saatan muistaa aivan väärinkin. Minusta bonuspalkkauksessa ei ole mitään väärää. Pikemminkin päinvastaoin, mutta järjestelmät pitää vain suunnitella ja valvoa tarpeeksi huolellisesti, jotta väärinkäytöksiä ei pääse kovin helposti sattumaan.
   
 15. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Totta, esimerkkejä on paljon - esim 3dfx, aikoinaan näytönohjainten kuningas mutta nykyään konkursissa (aikaa meni noin 5v koko tarulle). Yleensä muut yritykset ovat tehneet vaan kunnon "riskienhallinta" suunitelmat, esim Nokiaa ei kovinkaan paljon haitannut että se niitten chat-mp3 puhelin ei mennyt kovinkaan hyvin kaupaksi.

  Eikä tuo palkka nyt niin iso ole verrattuna ko. luokan firmoihin, mutta laskivat aftonbladet:ssa että saa aika muhkean summan kunnes kuolee.

  Elisan 15% (900 vai 700 hengen poispotkiminen) on pientä verrattuna Ercin trimmauksia 105 000 noin 55 000 työntekijään.

  Totta, skandian miehistö vain poisti katon noilta bonuspalkkauksilta. Kannatan myös bonuksia, mutta kuten erccin miehistö sanoi niin mieluiten yhden vuoden bonukset eivät saisi nousta isommiksi kuin vuoden palkka koska johtaa helposti silloin ahneuteen.

  Handelsbankenillakin oli joku mielenkiintoinen järjestely, taisi olla että 15% siitä rahamäärästä mikä annetaan osakkeen omistajille osinkoina niin maksetaan "bonuksina" kaikille työntekijöille. Vielä säätiöivät sen omaan eläkerahasto-systeemiin, oli joku laskelma että vuodesta 1962 tuonne oli maksettu noin miljaardi kruunu ja sen säätiön rahojen arvo olisi nyt noin 15 miljardia kruunua. Kiva lisä kun menet eläkkeelle.

  Valitettavasti nämä uutiset eivät tavallaan koske Suomea - käsittääkseni täällä ei yhdessäkään yrityksessä ole maksettu tuommoisia summia bonuksina kuin maailmalla, ei edes nokiassa.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On toki muistettava että tuona aikana on yhtiöstä irroitettu isoja yksikötä ja matkapuhelin puoli työlisti aika reippaasti.
   

Jaa tämä viestiketju