Eri puhelinmallien kytkentätapa tietokoneeseen

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja allapo, 16/10/02.

 1. allapo

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Joku näppärä voisi kertoa eri puhelinmerkkien ja mallien
  kytkentätavat GPRS yhteydelle tietokoneeseen?

  - Lähinnä kiinostaa tietää mikä liitin ja pitääkö kaikkiin puhelimiin ostaa datajohto erikseen? - Ja saako niitä esim. USB johtoja oikeasti mistään?

  Ja bluetoothista joku voisi kertoa kaiken oleellisen myös?
   
 2. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Mallin tiedoista vaikkapa netistä löytyy yleensä kaapelin tyyppi. Tavallisesti se kytketään sarjaporttiin. Usb-kaapeleita löytyy myös. BT:tä varten joudut tietokoneeseen hankkimaan bt-adapterin. Infrapuna löytyy nykyaikaisista kannettavista, pöytäkoneisiin löytyy joko emolevyn liittimeen saatavia (mikäli emolla on ominaisuus) sekä esim usb-porttiin tökättäviä ir-vastaanottimia esim polkumyynti.comista.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9665
  Tykkäykset:
  433
  Suosittelen infrapunasilmää. Toimii useiden merkkien ja mallien kanssa, joten ei tarvitse vaihtaa jos puhelin vaihtuu.

  Kaapeli on silloin ehdoton jos haluat maksimaalisen suorituskyvyn (esim. imet GPRS:llä tiedostoja yöt läpeensä netistä).

  Bluetooth on mielenkiintoinen vaihtoehto myös, mutta ajurituki on niin surkea, että sopinee parhaiten toistaiseksi HF-käyttöön ja PDA<->puhelin yhteyksiin.
   
 4. blueice

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Ajurituki?? Eipä mulla ole ericssonien kanssa (T39, R520) ollu minkään valtakunnan ongelmia bt laitteiden kanssa. On noi ongelmat tainnu ensalkuun olla vaan nokialla ja nyttemmin kai pelaa nekin ihan..
  Ai niin tulihan tohon Mitsumin usb-bt:lle kesän korvilla uudet softat mutta eipä merkittävää eroa ollut, samanlailla toimi vanhoilla (=yhtä varmasti)

  Sitäpaitsi pingi on bt:llä samaa tasoa kun kaapelissa eli paljon nopeempi kuin ir:llä, eikä ole ollut enään satunnaisia puhelimen boottauksia, joita ir:n kanssa joskus oli pitemmissä sessioissa.

  Eli olen käyttänyt paljon noista jokaista: sarjakaapeli, usb-bt, ja usb-ir ja pari viikkoa sitten möin ir-portin ja bt ja kaapeli on ja pysyy.
   
 5. allapo

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  No mitä sanotte jos hankin nettikäyttöön
  SonyEricssonin T-200 puhelimen ja siihen löytyisi SE:n sivujen mukaan tommonen DCU-10 USB väylään sopiva datakaapeli. (Epäilen saatavuutta, mahtaakohan mistään saada kyseistä kaapelia?)

  Niin ja DNA GPRS yhteys.

  Mistä löytyisi selkeästi kerrottuna puhelinmallien GPRS nopeudet. Ärsyttää lukea noita valmistajien nettisivuja kun sanotaan vaan ylimalkaan että GPRS joo löytyy mutta ei kerrota 3+1 tai 4+1 tietoa ollenkaan. Harhaanjohtavaa kertakaikkiaan.
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9665
  Tykkäykset:
  433
  Omassa käytössä olen IrDAn havainnut parhaimmaksi. BT-donglejen kantama oli pettymys. Samoin pienetkin esteet, esim. kalusteet, tuntuvat estävän yhteyttä tehokkaasti (vapaassa tilassa ongelmaa ei ole).

  Ericssonien kanssa en ole BT:tä testaillut, mutta ainakin 7650:n kanssa se oli pettymys...tai no dial-up olis varmaan toiminut ihan ok, mutta tiedostojen lähettelyssä koneelle ja PC-Suiten kanssa on ollut massiivisia ongelmia ajuriohjelmistojen takia, osa on ratkaistu, osaa ei...
   
 7. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Esim Maifonista, http://www.maifon.fi/ tai niiden nettikaupasta http://shop.maifon.net/ kohdan Datatuotteet (SE) viimeinen tuote, hintana 60 e.

  GPRS-nopeuksista kertoo Matkapuhelinfoorumin GPRS-FAQ.
   

Jaa tämä viestiketju