Eri nokialaisten gps:ät

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja otri123, 19/11/07.

 1. otri123

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/07
  Viestit:
  256
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  Onko mitä eroa eri nokia puhelinten navigaattoreissa esim 6110N, N82, N95, E90.
  Nokia esittelijä sanoi mulle et 6110N navigaattori on tarkempi kuin N95;sen.
   
 2. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4044
  Tykkäykset:
  46
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Onhan noissa eroja. 6110N:ssa GPS siru on paremmassa paikassa ja siksi se saa parhaiten signaalia. Voi myöskin olla että 6110N:ssa on käytetty parempaa sirua. N95:ssä siru on isketty niinkin vaikeaan paikkaan kuin näppäimistön alle. E90sestä en edes tiedä. Mutta myös N82:ssa taaskin siru on vissiin paremmassa paikassa, nimittäin luulisin että se on puhelimen oikeassa ylänurkassa josta on parempi suora yhteys taivaisiin.

  6110N eroaa myöskin karttasoftaltaan aikalailla näistä muista, siinä on esim. navigointiominaisuus ilmainen.
   
 3. samumanu Vieras

  0   0   0

  Nyt en kirveelläkään muista mistä tän luin mut olisikohan ollu teksti-tv viikonlopun aikana.. Siinä oli juttua jotenkin näin: nokia ei lähde auto-gps markkinoille vaan pysyttelee jalankulkijoille tarkoitetuissa systeemeissä. Kysyin sit ihan kaverilta huollosta ja se sano et jos gps toimii kävelyvauhdissa niin se on kunnossa eikä aiheuta toimenpiteitä. Eli onko nää puhelimet sit tarkotettukin vaan kävelyvauhtiin ja jos joku valittaa et ei toimi ku ajaa autolla ni ei kai sit pidäkkään? Jänskältä kuulostaa mut ei mua yllättäs..
   
 4. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Kyllä ne autossakin toimii. Ainakin oma N95.
   
 5. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Susrajan takatukka selvis wayfinderin ja n95:n opastuksella joensuusta arkadiankadun hietsun päähän ja takasin. Neljän ruuhka oli ensikertalaiselle haasteellinen. Navi ei hermoillut yhtään. En tiedä sit kuinka kovaa muut ajaa mut motarinopeuksissa n95 pysy ainakin kyydissä :)
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voisi melkein sanoa että kävelykäytössä on enemmän haasteita kuin autolla ajaessa.
  Autokäytössä haasteet on softassa joka reitittää ja neuvoo oikeaan aikaan.

  Nokian keskittyminen ihmisten eikä autojen käyttöön johtuu varmaan että siitä että busineksessa on aika hurja kokoero.
   
 7. viltzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/07
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Susirajasta (joensuusta) muuten sen verran että on jännä ettei vieläkään karttoihin (maps ja navicore mm.) ole korjattu useasta kehoituksestani huolimatta tulliportinkadun ja kaislakadun yhteyttä. Tällä hetkellä puuttuu yhden korttelin verran tietä.
   
 8. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Ei niitä korjauksia nyt tosta vaan niihin tehdä, ja etenkään niin että ne saataisiin samantien jakeluun. Etenkin siis jos olet ilmoitukset tehnyt Nokialle (Nokia Maps) tai Navicorelle. Navigaatio-ohjelmien valmistajat eivät itse tee karttoja, eivät tee näihin mitään muokkauksia. Navigaatio softaa tekevät firmat ostavat karttavalmistajilta (TeleAtlas, Navteq) kartta-aineiston. Nämä karttojen valmistajat tekevät karttoihin muutokset, ja näiltä navisoftien tekijät päivitävät kartta-aineistonsa omiin tuotteisiinsa muutaman kerran vuodessa. Eli ei se mene niin, että jos ilmoittaa jollekin, niin tekevät muutoksen karttaan, ja se olisi samantien myös navisoftan tekijöiden käytössä.

  Mikäli haluat antaa palautetta kartoista, niin tosiaan nämä karttojen valmistajat ovat oikea osoite, ellet jo heille olekin asiasta informoinut. Ja kannattaa tarkistaa ensin omasta navista, että mitä kenen karttoja se käyttää. Selviää yleensä joko latausruudusta, versio tiedoista tai vaikkapa valmistajan sivuilta.
  Navteq kartta palaute
  TeleAtlas kartta palaute
   
 9. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  katos en oo edes huomannu tota :D mitäs veikkaat millon uuron uusi iusteysjärjestely näkyy kartalla. Reijolan ohitustie näkyy wayfinderissa ainakin. Uurossa ollaan aivan puissa.

  Ja tosta kävelykäytöstä sen verran et ainakin finlandian kapital kityssä nokian maps oli aivan kuutamolla kun tamppasin jossain betoniviidakon syöväreissä. En ottanut laisinkaan selkoa mapsista. Pistin kiinni ja luotin emäntään joka helsinkiläistyy kovaa vauhtia :D
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mites ne näkyvät kunnan kartoissa? jos virkamies väittää ettei ole tietä, niin tietä ei ole...

  Suomessa aineistoa ylläpidetään julkisesti tiheään tahtiin ja isot karttatalot saavat ne ripeästi sieltä itselleen.
   
 11. samumanu Vieras

  0   0   0

  Lähinnä tolla tarkotin sitä, ja sain semosen käsityksen, et jos autolla ajaessa ei reititä oikein/gps ei pysy perässä yms niin voiko nokia sit sanoo et voi voi ei pidäkkään!!!
   
 12. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Eiköhän Nokia tarkoittanut, ettei se ala valmistamaan sellaisia oikeita autonavigaattoreita (vaikka yksi malli onkin jo tehty) vaan keskittyy näihin kädessäpidettäviin laitteisiin ja tuo niihin yhä enemmän jalankulkijaa hyödyttävää informaatiota.
   
 13. samumanu Vieras

  0   0   0

  Niin mut kun huoltokin totesi saman asian. Siitä ylempänä kirjoitin jo. Eli siitä kyse että nokia lupaa et puhelimen gps toimii kävelyvauhdissa mut takeita autovauhtiin ei ole. Soitinpa sit eräälle tutulle myyjällekin joka sanoi asian olevan näin.

  Yleisestihän ihmiset olettaa toki et toimii hyvin auton nopeuksissa mut onko tätä jossain luvattu ni en tiedä, toki myyjäthän voi luvata mitä sattuu mut onkohan nokia? 6110N kohalla nokian sivuilla lukee kyllä: Löydä tiesi kävellen tai autolla. Mut toikin on aika ympäripyöreetä.

  No mut olkoon, itelle sinänsä ihan sama mut moni tuttu multa noista kyselee ni oispahan ollu jotain 100% faktaa mitä nokia lupaa. Käytännön kokemuksia lukeneen en voi kyl kauheesti suositella. Itelle ei tarvetta tomoselle ni eipä oo tullu testattuakaan ku erillisiä laitteita.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aivan, siitä ilmeisesti kyse.
  Nokia toki on markkinonut ja tulee markkinoimaan useita tuotteita/palveluita jotka on autoiluun(kin) tarkotiettu.

  Autokäytössä GPS on suhte helppoa vauhdin takia, tiedetään suunta ja nopeus, toisin kun kävellessä tuollaisten asioiden määrittäminen on huomattavasti vaikempaaa. Samoin autokäytössä usein GPS "olosuhteet" paremmat, kuin taskussa, kävellen.

  Toki teoriassa alustatasolla voidaan jalanliikkuva optimoinneissa syntyä eroja autonavigointi softien osalta puheen ajoituksia.Mutta se ei kai mikään uusijuttu.
   
 15. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Niinno ainakin vielä joku vuosi sitten kameroiden käyttöohjeissa oli toimintalämpötilaksi laitettu jotain +30-0 celciusta. Näin saattoi olla myös nikon d1h:n ohjekirjassa. Kun kenno piirsi juovaa pakkasilmassa niin kenno vaihdettiin mukisematta. En tähän hätään ehdi tarkastamaan mitä d200:n ohjekirja lupaa. Valmistaja yrittää pestä kätensä sanomalla sitä tai tätä. Tosielämässä asiat ovat onneksi joskus toisin. Kaikki tietävät, että oikeat kamerat kestävät pidempään pakkasta kuin kuvaaja, mutta valmistajan on vedettävä raja johonkin.

  Näin varmaan nokiallakin. Enpä ole törmännyt vielä kommentteihin, ettei noksun gepsi pysyisi autokyydissä :p Mutta jos huolto ja myyjä näin sanovat niin sinun kannattaa jättää sitten gps-mallit hyllyyn :)
   
 16. samumanu Vieras

  0   0   0

  No ei oo itellä tarvista gps laitteelle ku en omista autoa ja karttaa osaan lukea, ku kerran tsekkaan ni pysyy jopa hyvin muistissa eli en eläissäni ole eksynä. Koputan puuta..
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Autonavigointi ja osoitteen katselu on vain pieni osa GPS:n käyttökohteista, varsinkin kännyköissä.
   
 18. samumanu Vieras

  0   0   0

  Toki toki mut ei saivarrella. Kertaakaan en ole omassa elämässäni tarvinnut eikä oo tullu mieleenkään käyttää vaikka on nytki pari kännyä joissa gps löytyy, myös kartat. Oon jo vuosia kyllä testaillut kaikennäkösiä laitteita et ees pikkasen käytöstä tiedän mut se on ollu tavallaan vaan pakko.. Monelle muulle kyllä voi olla jopa käyttöäkin mut tutut joilla on ni leikkikaluna vaan pitävät.
   

Jaa tämä viestiketju