Mobiili.fi Epävirallinen Pokémon GO -viritys Windows-puhelimille lakkasi toimimasta – mahdollisesti...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  PoGo-UWP.


  Epävirallinen viritys suursuosioon nousseesta Pokémon GOsta Windows 10:lle ja sillä varustetulle Windows-puhelimille, nimeltään PoGo-UWP, on tänään lakannut toimimasta.

  PoGo-UWP tuli saataville heinäkuun lopussa, ja se ehtikin toimia julkisesti saatavana olonsa aikana näin ollen vain alle viisi päivää.

  ”PoGo-UWP:n toteutuksessa hyödynnetään salaamatonta yhteyttä Nianticin palvelimille, ja mikäli tämä mahdollisuus suljettaisiin ja palvelimet alkaisivat vaatia suojattua yhteyttä, lakkaisi Windowsille kokoon kasattu peliversio heti toimimasta”, totesimme aiemmassa artikkelissamme ja juuri näin on nyt käynyt.

  Niantic on ottanut käyttöön salatut yhteydet ja näin ollen ulkopuolisille ei ole enää mahdollista toteuttaa pelin toimintoja käyttäviä toimivia toimintoja.

  Yksi projektin taustavoimista, Kaankehh-nimimerkillä esiintyen on kirjoittanut PoGo-UWP-projektin GitHub-sivulle tiedoksiannon tilanteesta. Aivan viimeistä pisaraa toivosta ei ole heitetty, mutta lähes toivottomalta tilanne jo näyttää – kovasta yrityksestä huolimatta.

  Ainoat keinot saada Windows-käännös toimimaan olisivat joko salauksen murtaminen tai Nianticin myöntyminen tukemaan projektia avaamalla tarvittavat yhteydet kehittäjille. Kummankaan osalta ei kannata pidättää hengitystään – lisäksi käytännössä kyse on vain jälkimmäisestä vaihtoehdosta, sillä vaikka salauksen murto onnistuisikin voitaisiin kytkeytymiseen tarvittavaa rajapintaa jälleen muuttaa, jolloin taisto salauksen kanssa alkaisi uudestaan alusta – tai vaihtoehtoisesti Niantic voisi ryhtyä myös oikeudellisiin toimiin kehittäjiä vastaan.

  Teknisten ongelmien parissa muutenkin kamppailevaa Nianticia tuskin kovin paljoa kiinnostaa pääsyn avaaminen ulkopuolisille, joskin ihmeitäkin voi toki aina tapahtua.

  Vahvasti näyttää kuitenkin siltä, että PoGo-UWP:n ja sen myötä Pokémon GOn elämä Windows-puhelimissa jää kovin lyhyeksi. Toistaiseksi saadaan vielä jännittää, onnistuuko PoGo-UWP:n herätys kuolleista vielä edes hetkeksi takaisin elävien kirjoihin ja miten asiat lopulta saavat päätöksensä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju