Mobiili.fi Epävirallinen Pokémon GO -viritys saatavilla nyt Windows 10 -puhelimille – todella...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]ST-Apps-nimellä esiintyvä sovelluskehittäjä on nyt tuonut ladattavaksi Pokémon Gosta kehittämänsä PoGo-UWP:ksi nimeämänsä Windows 10 -version, jonka olemassa olosta kerroimme jo viikko sitten. Kyseessä on nimensä mukaisesti niin sanottu UWP-sovellus, joten se tehty puhelinten lisäksi myös muille suuremmille Windows-laitteille.

  Pokémon GOn varsinainen kehittäjä Niantic ei ole pukahtanut Windows-versiosta, ja Windows-puhelinten käyttäjät ovat jääneet täysin paitsi yhdestä kesän jopa maailmanlaajuisesti suurimmista ilmiöistä.

  ST-Appsin luoma Windows-versio Pokémon GOsta ei vastaa alkuperäistä Android- tai iOS-versiota monellakaan tapaa, mutta sillä voi jo kirjautua Pokémon Trainer Club -tilillä, nähdä Pokémonit kartalla ja napata niitä sekä vierailla Pokéstopeilla uusia tavaroita keräämässä.

  PoGo-UWP ei sisällä peliin normaalisti kuuluvaa AR-tilaa, joka sijoittaa Pokémonit tosimaailmaan kameran linssin läpi. Pokémonien nappaaminen kuitenkin onnistuu – ja ihan vain painamalla, kuten oheinen GIF-kuva kertoo. Tukea Pokésaleille, munille, Google-kirjautumiselle tai edes Pokédexin esittämiselle ei myöskään ole vielä mukana.

  PoGo-UWP:n toteutuksessa hyödynnetään salaamatonta yhteyttä Nianticin palvelimille, ja mikäli tämä mahdollisuus suljettaisiin ja palvelimet alkaisivat vaatia suojattua yhteyttä, lakkaisi Windowsille kokoon kasattu peliversio heti toimimasta.

  Sen lisäksi, että kasaan kyhätty Windows-versio ei vastaa alkuperäistä ja että sen toiminnan jatkuminen on erittäin epävarmaa, on myös asentaminen varsin hankalaa. Varsin monipolviset ohjeet asentamiseen löytyvät projektin GitHub-sivuilla. Pelin pelaamista ei voi aloittaa suoraan Windowsilla, vaan ensin luodulla Pokémon Trainer Club -käyttäjätilillä on kirjauduttava viralliseen Android- tai iOS-versioon Pokémon GOsta, jotta pääsee valitsemaan oman aloitus-Pokémoninsa. Tämän jälkeen täytyy ladata kolme tiedostoa, siirtää ne puhelimeen muistiin, ottaa käyttöön Device Portal -tila kehittäjäasetuksista ja valita sen kautta tiedostoista ensimmäinen ja merkitä toinen ja kolmas tiedosto sen liitännäisiksi. Tämän jälkeen peli löytyy puhelimesta ja sisäänkirjautumisen pitäisi onnistua ja Pokémonien keräys olla mahdollista myös Lumialla tai muulla Windows-puhelimella.

  Halukkaille tarvittavat tiedostot ovat ladattavissa GitHubista. Windows Phone 8.1:tä PoGo-UWP ei tue – se on saatavilla vain Windows 10:lle.

  Noin 100 000 nimeä on vaatinut pelin virallista kehittäjää Nianticia tuomaan pelin myös Windowsille, mutta kovin todennäköiseltä tämän toteutuminen ei näytä – Microsoftin tuen rohkaisevista kommenteistakaan huolimatta. Windows-puhelimet ovat yksinkertaisesti kutistuneet käyttäjämääriltään aivan liian pieneksi tilaisuudeksi kehittäjille.

  Epävirallisen PoGo-UWP:n kehittänyt ST-Apps kertoo tehneensä projektin oppiakseen uutta ja koska se oli mahdollista. Lisäksi yhtenä syynä hän mainitsee Microsoftille lähettämänsä torjutun työhakemuksen – torjunta johtui ”intohimon puutteesta” ja tämä kehitystyö osoittaa hänen mukaansa heidän olleen väärässä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju