Mobiili.fi Entisen kännykkäjätin raunioilla – uudet salolaisyritykset esittäytyvät businessfestivaaleilla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Kymmenen salolaisperustaista startup-yritystä sekä Yrityssalo esittäytyivät yhteisellä osastolla The Shiftissä .


  Turussa järjestetään tällä viikolla The Shift, kaksipäiväinen, Pohjoismaiden ensimmäiseksi businessfestivaaliksi mainittu tapahtuma, jossa kohtaavat yritykset, startupit, sijoittajat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat. Turun linnassa järjestettävä, varsin reipashenkinen tapahtuma on saanut myös Salon elinkeinoelämää liikkeelle, ja The Shiftissä esittäytyikin useita salolaisia startup-yrityksiä isolla yhteisellä osastolla.

  [​IMG]

  Nokian ja sittemmin Microsoftin matkapuhelinsuunnittelun ja -valmistuksen katoaminen pienehköstä varsinaissuomalaisesta kaupungista on tuonut paljon työttömyyttä ja ison vajeen kaupungin talouteen. Vastaavasti kaupungissa on kuitenkin runsaasti IT-alan osaamista niin rauta- kuin ohjelmistopuolellakin, minkä seurauksena kaupungissa on syntynyt runsaasti tuoreita PK-yrityksiä.

  [​IMG]

  Yksi entisistä Nokian ja Microsoftin työntekijöistä koostuva yritys on viime vuonna Salossa perustettu RCPSW, joka tänä keväänä avasi tutkimus- ja kehitysyksikön Turkuun ja toimii näin kahdessa kaupungissa. RCPSW tarjoaa laiteläheistä ohjelmointia suuryrityksille.

  [​IMG]
  RCPSW:n Janne Seittenranta, Kimmo Kummala ja Petri Virta esittelivät yrityksensä osaamista The Shiftissä Turussa.

  [​IMG]
  Näytön edessä esillä on RCPSW:n kehittämä auton mittaristo. Android-pohjainen mittaristo saa tietoa useilta eri antureilta ja näyttää sen Audin suunnitteleman käyttöliittymän ja ulkoasun kautta.


  RCPSW:n toiminta alkoi viime vuoden puolella, mutta tämän vuoden alussa toiminta on lähtenyt kunnolla vauhtiin. The Shiftissä yritystä esittelemässä olivat Kimmo Kummala, Petri Virta ja Janne Seittenranta. Heistä Kummala toimi aiemmin Microsoftilla ohjelmistokehityksessä ja Virta sekä Seittenranta piirisuunnittelun puolella. Kysyttäessä miehet ylistivät Microsoftin heille ja heidän yritykselleen tarjoamaa apua. Microsoft on tarjonnut heille niin koulutusta kuin esimerkiksi ilmaisia pilvipalveluja auttamaan yritystä alkuun. Microsoft on irtisanonut työntekijöitä hurjat määrät, mutta miesten mukaan entisistä työntekijöistä on pidetty hyvä huoli ja apua yrittäjyyteen on hyvin tarjolla.

  Salosta kannuksia ja osaamista on löytänyt myös Turussa toimiva startup-yritys Ikoniac Oy. Sen ensimmäinen mobiilipeli, Galactic Echoes, julkaistaan lähiaikoina Androidille ja iOS:lle. Ikoniacin ja RCPSW:n lisäksi The Shiftissä oli esittäytymässä yhteensä kahdeksan muuta Salossa alkunsa saanutta startup-yritystä sekä Salon kaupungin omistama yrittäjyyden palvelukeskus Yrityssalo Oy.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju