Entä jos: Matkapuhelinverkot yhdelle omistajalle

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Ludvig XVI, 26/5/06.

 1. Ludvig XVI Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/06
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Miksi pitää olla kahdet verkot päälleekäin koko maassa? Entäpä jos vaikkapa Digita Oy ostaisi pois kaikki verkot ja perkaisi ylimääräisen kapasiteetin pois, ja samalla jäljelle jäisi vain virtuaalioperaattoreja. Toisinsanoen Digita pitäisi mastoja pystyssä ja virtuaalioperaattorit tuottaisivat palveluja=liittymiä. Tällähän hetkellä Digita pitää pystyssä tv-mastoja, ja eri tv-yhtiöt tuottavat sisältöä.

  Ennenvanhaan vain Valtion Virallinen TV-laitos eli Yleisradio sai pitää mastoja pystyssä ja muut yksityiset tv-yhtiöt joutuivat nuolemaan sen persettä, mutta sellainen asetelma on jo pimeää historiaa. Nykyään millään tv-toimijalla ei ole yksinoikeutta verkkoon, vaan sitä yllä pitää riippumaton Digita.
   
 2. k Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/05
  Viestit:
  1448
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone SE
  Ennen kuin väännämme ja käännämme yhden toimijan matkapuhelinverkkon plussia ja miinuksia, voisitko perustella mitä vikaa nykyisessä järjestelyssä on?

  Ja viittaus TV-mastoihin on tässä kohtaa jotenkin turha. TV-lähetysverkko rakennettiin aikoinaan valtion varoilla, siispä omistajaksikin tuli valtio.
   
 3. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  On hyvä että on useampia verkko-operaattoreita, ensinnäkin: hinnat pysy jotenkin kurissa kun on kilpailua, toiseksi: kuten tänäänkin huomattiin niin aina joskus jossakin verkossa mättää, parhaimmassa asemassa on ne joilla on useampi liittymä joissa kussakin käytössä eri verkko. Jos nyt kasattaisiin vain yhdelle omistajalle kaikki verkot, voit olla hallelujaa (ilman hard rockia) varma että se verkonomistaja alkaa kiskoa verkonkäytöstä sellaisia summia että pienemmät palveluoperaattorit kuolee. Kun täällä Suomessa ja EUn alueella ei kai valtio saa puuttua businekseen ja sääntely taitaa olla kiellettyä.
   
 4. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Jännä miten tälläiset kommunistiset ajatukset aina välillä nostaa päätään. Muistellaas aikaa jolloin TELE ei ollut halukas investoimaan lainkaan GSMään ja Radiolinja sai tehdä gesmejä ekan vuoden 1991 käytännössä yksinään.

  Mitäs jos pistetäis samalla kaikki maatilan valtion omistamiksi sovhooseiksi ja sosialisoitaisiin paperitehtaat valtion omistamaksi monopoliksi.
   
 5. Ludvig XVI Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/06
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  LOL :) Taitaa olla safiirilla promilleja jo tähän kellonaikaan, kun valkoinenkin muuntuu mustaksi.
   

Jaa tämä viestiketju