Mobiili.fi Ensitutkimukset uusista Note7-räjähdyksistä: akuissa taas vikaa – mutta eri kuin aiemmin?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Yhdysvalloissa kärähtänyt Note7-vaihtolaite Andrew Zuisin ottamassa kuvassa.


  Samsungin Galaxy Note7 -älypuhelinten ajautumiseen toistamiseen räjähdyskierteeseen ei ole vielä saatu kunnollista selitystä.

  Samsung itse ei ole vielä kommentoinut uusien Note7-puhelinten ylikuumenemisen syytä. Bloombergin raportin mukaan tutkijat uskovat ongelman olevan eri kuin ensimmäisen kierroksen Note7-räjähdyksissä.

  Alkuperäisten Note7-räjähdysten syyksi epäiltiin Samsung SDI:n akussa ollutta valmistusvikaa, jonka myötä anodi ja katodi pääsivät yhteyteen ja syntyi oikosulku. Akun sisäinen eristekerros oli liian ohut, mikä yhdistettynä mahdollisesti liian suureen akkuun sille puhelimessa tarjolla olevassa tilassa ikään kuin puristi akun räjähdyspisteeseen.

  Uudemmissa Note7-vaihtolaitteissa Samsung vaihtoi käyttämään ainoastaan TDK:n tytäryhtiön Amperexin akkuja, ja ongelmien kuviteltiin sillä selviävän. Kuitenkin nyt alustavien tutkimusten perusteella myös Amperexin tekemissä akuissa näyttää olleen ongelmia.

  Ulkopuolisesti on myös spekuloitu, että todellinen ongelma voisikin olla Galaxy Note7:n akun jännitteen hallintajärjestelmässä, mutta tältä osin ei ole kuultu vielä mitään varsinaista tutkittua tietoa.

  Samsung yritti lievittää alkuperäisiä Note7-ongelmia muun muassa rajoittamalla akun latauksen vain korkeintaan 60 prosentin varaustasoon.

  Uusille Note7-vaihtolaitteille ei vielä ole julkaistu niiden toimintaa muuttavia ohjelmistopäivityksiä.

  Samsung on kertonut, että kaikkien Galaxy Note7 -käyttäjien tulisi nyt sammuttaa laite ja lopettaa sen käyttö. Puhelimen tuotanto ja myynti on lopetettu pysyvästi, eilen kerrottiin. Suomessa Note7:t eivät ehtineet saapua myyntiin lainkaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju