Mobiili.fi Ensitestissä Samsung Gear S3 – ominaisuuksia vaikka muille jakaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Älykelloja on nähty markkinoilla jo useamman vuoden ajan, mutta varsinainen läpimurto on antanut odottaa itseään. Myyntimäärissä älykellot ovat edelleen kaukana älypuhelimista, vaikka edistystä on tapahtunut vuosi vuodelta. Samsungin kohdalla Gear S3 on jo kolmas malli omassa sarjassaan ja kysymys kuuluukin, onko Gear S3 vihdoin se älykello, joka vetoaa suurempaan yleisöön.

  Näkökulmasta riippuen Gear S3:n voi nähdä lähes kaiken sisältävänä teknologiatuotteena tai älykellona, joka ei kunnolla tiedä mihin suuntaan on menossa. Pelkästään ominaisuuslistaa tarkastellessa Samsung on mahduttanut kellon sisään valtavan määrän tekniikkaa. Puhelimen tapaan Gear S3:lla voi soittaa puheluita, käyttää navigointia, kuunnella Spotifyita ja seurata sosiaalista mediaa. Lisäksi kello näyttää ilmanpaineen, mittaa ilmanalaa (korkeutta), seuraa syketty ja kertoo täsmäsään.

  [​IMG]
  Gear S3 näyttää tietoja muun muassa säästä, ilmanpaineesta ja ilmanalasta.


  Riippuu pitkälti käyttötarkoituksesta, mitkä kellon ominaisuudet nousevat käytännöllisiksi, mutta Samsungin omassa esittelytilaisuudessa erityisesti terveys- ja kuntosovellutuksissa olivat esillä. Tätä tukee myös Gear S3:n IP68-kestävyysluokitus, joka tarkoittaa, että kellon voi ottaa mukaan vaikkapa uintireissulle, eikä pienien kolhujen pitäisi saada laitetta hajalle. Jälkimmäisessä auttaa myös Corningin uusi Gorilla Glass SR+, jonka pitäisi tarjota kellolasille aiempaa parempaa suojaa.

  Kestävän rakenteen lisäksi Gear S3 on selvästi edeltäjiään kookkaampi. Verrattuna esimerkiksi Gear S2:een tai Withingsin Activité-kelloon, on Gear S3 ulkomuodoltaan kaukana sirosta. Varsinkaan naisostajakunnassa kellon jämäkkä olemus ei välttämättä herätä hurraahuutoja. Pienenä lohdutuksena kello ei tunnu kädessä yhtä raskaalta kuin näyttää kuvissa ja istuu varmasti isompaankin ranteeseen.

  [​IMG]
  Verrattuna Withings Activité Steeliin, on Gear S3 selvästi kookkaampi. Samsung tarjoaa kellolle kuitenkin runsaasti kustomointivaraa.


  Jos kellon vakioulkomuoto ei silmää miellytä, tarjoaa Samsung ison liudan vaihdettavia rannehihnoja, minkä lisäksi kellotauluja voi kustomoida lähes loputtomasti. Rannehihnojen osalta hatun noston arvoinen suoritus on tavallisissa hihnoissa pidättäytyminen. Toisin kuin esimerkiksi Apple Watch, ei Gear S3 tarvitse erikoishihnaa, vaan toimii hyvin normaaleilla kellokaupoista saatavilla hihnoilla. Tämä tuo kelloon paitsi kustomointivaraa, helpottaa myös kuluttajan mahdollisuuksia kellohihnan vaihtamiseen.

  [​IMG]
  Vaihdettavat hihnat olivat yksi Samsungin tilaisuuden pääanneista.

  [​IMG]
  Poiketen monista kilpailijoista ja Gear S2:sta, voi Gear S3:n kanssa käyttää tavallisia kellohihnoja.


  Rannehihnojen lisäksi myös itse Gear S3 on saatavilla kahtena eri versiona. Perinteisempää designia kaipaaville Samsung tarjoaa Gear S3 classicin ja sporttisempaa olemusta haluavilla Gear S3 frontierin. Molemmat mallit tulevat myyntiin samalla 399 euron hinnalla ja ovat kooltaan identtiset. Designissa suurimpana erona ovat kellon sivusta löytyvät valintapainikkeet, jotka frontierissa mukailevat älypuhelinten littanapainikkeita ja classicissa perinteisten kellojen ympyräpainikkeita.

  [​IMG]
  Kuvassa vasemmalla Gear S3 frontier ja oikealla Gear S3 classic.


  Näillä näkymin Gear 3:a voi odottaa Suomessa kauppoihin lokakuun aikana. Vielä toistaiseksi kelloon liittyy useita kysymyksiä, kuten se, miten Samsung saa sovelluskehittäjät innostumaan omasta Tizen-käyttöjärjestelmästään. Myös lähimaksamisen laajentuminen Suomen markkinoille on vielä pitkälti auki. Tulevat vuodet tulevat näyttämään tarkemmin älykellojen suunnan, mutta toistaiseksi kellot ovat enemmän tai vähemmän kokeiluasteella. Joka tapauksessa Gear S3 on mielenkiintoinen uutuus.

  [​IMG]
  Kilpailijoista poiketen Gear S3:n valikoita voi selata näytönreunusta pyörittämällä. Idea esiteltiin jo Gear S2:ssa ja se toimii yllättävän hyvin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju