Mobiili.fi Ensitestissä Huawei MediaPad M3 – tehotabletti 349 euron hintaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Huawei julkisti tänään Berliinissä uuden MediaPad M3 –tablettinsa. Mobiili.fi pääsi kokeilemaan tablettia ensimmäisten joukossa heti lehdistötilaisuuden jälkeen. Ohessa ensituntumat uutuudesta.

  Entitestissä Huawei MediaPad M3


  Heti tabletin käsiin saadessa on helppo todeta, että kyse on laadukkaasta tuotteesta. Metallinen runko, ohut muotoilu ja yhtenäinen rakenne eivät ehkä saa aikaan samanlaisia vau-tunteita kuin vielä muutama vuosi sitten, mutta tabletti tuntuu joka tapauksessa hyvältä. Verrattuna esimerkiksi Applen iPad mini –mallistoon, ei MediaPad M3 jää materiaalivalinnoissa piirunkaan verran jälkeen. Ainoa kritiikin aihe onkin inspiroimaton ja hieman tylsän oloinen yleisilme sekä sormenjälkiä keräävä runko, mutta muuten M3:n laatutuntuma on hyvällä tasolla.

  [​IMG] [​IMG]

  Itse käytössä M3:ssa ei esiintynyt pienintäkään hidastelua ja Huawein EMUI toimii pitkälti niin kuin voi toivoa. Netin selaaminen, YouTuben katsominen ja muut perustoiminnot onnistuivat saumattomasti. Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei lyhyen testisession pohjalta voi vetää, mutta lähtökohdat ovat kuitenkin hyvät.

  Näytön osalta M3:n 2K-näyttö ohittaa tarkkuudessa Applen iPad mini –mallit ja näytöstä onkin vaikeaa erottaa yksittäisiä pikseleitä. Tämä pitää paikkansa, vaikka näyttöä yrittäisi tarkastella muutaman sentin päästä. Ainoa suurempi kauneusvirhe näytössä ovat mustat reunukset, jotka erottuvat erityisesti valkoisesta etupaneelista. Käytettävyyden kannalta kyse ei ole isosta asiasta, mutta estetiikkaa vaalivien kannattaa pidättäytyä muissa värivaihtoehdoissa, joihin mustat reunukset uppoavat tehokkaammin.

  [​IMG]

  [​IMG]
  Näyttö on tarkka ja yksittäisiä pikseleitä on vaikea erottaa edes läheltä tarkasteltuna.


  Monia Huawein mainostamista ominaisuuksista, kuten kaiuttimien äänenlaatua tai 11 tunnin akkukestoa (videoita toistettaessa), oli mahdotonta todentaa lyhyellä testillä. Samaten kysymysmerkiksi jää tabletin kamera, joka ei ainakaan ensisilmäyksellä herättänyt turhan paljon luottamusta. Nopealla testaamisella kamera tuotti hämärässä pressitilassa parhaimmillaankin kohtalaisia kuvia, mutta paremmassa valaistuksessa tuloksetkin ovat odotettavasti parempia. Toisaalta voi myös kysyä, kuinka suuri tarve kuluttajilla on tablettikameralle, sillä pääosa kuvista otetaan joka tapauksessa puhelimilla tai digikameroilla.

  Yhteenvetona MediaPad M3:n voi lyhyen testauksen jälkeen todeta olevan mielenkiintoinen tulokas markkinoille. Suunnattomia vau-elämyksiä tabletti ei herättänyt, mutta verrattuna 349 euron lähtöhintaan, on kyseessä varteenotettava vaihtoehto kalliimmille malleille. Erityisesti jos lupaukset 11 tunnin akkukestosta videoita toistaessa toteutuvat, tuntuu M3 hyvältä vaihtoehdolta matkatabletiksi. Tekniset ominaisuudet vaikuttavat myös hintaan nähden hyviltä, joskin tarkempia arvioita tabletin toiminallisuudesta voi esittää vasta pidemmän testauksen jälkeen.

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]
  MediaPad M3 otettu testikuva esittelytilaisuudesta.

  [​IMG]
  Toinen kuva samasta tilanteesta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju