Mobiili.fi Ensitesti: tältä uudet huippu-Lumiat näyttävät ja tuntuvat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Lumia 950 XL


  Saimme tällä viikolla mahdollisuuden tutustua moniin uusiin Microsoft-laitteisiin omin käsin. Joukosta löytyivät luonnollisesti joulukuussa markkinoille saapuvat Lumia 950 ja Lumia 950 XL. Tässä artikkelissa käydään läpi ensitestien aikana tehtyjä havaintoja.

  Molemmat uutuus-Lumiat ovat ulkoisesti varsin vähäeleisiä – kookkaita kameraelementtejä lukuunottamatta. Polykarbonaatista valmistettu mattapintainen takakuori on mukavan sileä kättä vasten, mutta ei herätä erityisiä premium-tuntemuksia.

  [​IMG]
  Lumia 950

  [​IMG]
  Lumia 950 XL

  [​IMG]
  Lumia 950:n fyysiset painikkeet


  Näytöt sen sijaan ovat lyhyen katselun perusteella ensiluokkaiset. Molemmissa malleissa on 2560 x 1440 pikselin AMOLED-näyttö, minkä vuoksi Lumai 950:llä pikselitiheys nousee hieman Lumia 950 XL:ää suuremmaksi. Tästä huolimatta tarkkuus pysyy erittäin hyvänä molemmissa laitteissa. Samoin värit vaikuttavat kirkkailta ja eläviltä.

  Lumia 950:ssä fyysiset painikkeet on aseteltu perinteiseen tapaan. Ylimpänä oikealla kyljellä sijaitsee äänenvoimakkuudensäädin, sen alla virtapainike ja alalaidasta löytyy kamerapainike.

  Lumia 950 XL:ssä tilanne on hieman vastaava, mutta jostain syystä äänenvoimakkuutta säädetään virtapainikkeen molemmilta puolilta. Painikkeet ovat niin lähekkäin toisiaan, että pelkällä sormituntumalla on hyvin vaikea sanoa, millä painikkeella sormi milloinkin on. Asetteluun saattaa toki tottua, mutta lähtökohtaisesti se tuntuu hankalalta.

  [​IMG]
  Lumia 950 XL:n fyysiset painikkeet


  Suorituskykyihin tai akkukestoihin ei näin lyhyessä testissä voi toki pureutua. Kameroiden toimintaa pääsin sen sijaan kokeilemaan. Esittelytilan valaistus oli tunnelmallinen, mutta molempien mallien kamerat pysäyttivät silti liikkeen kiitettävän helposti. Tämä on muun muassa valovoimaisen f/1,9-aukon ansiota, sillä se mahdollistaa suljinaikojen pitämisen mahdollisimman lyhyinä. Mielenkiintoisena lisänä puhelimilla voi tallentaa valokuviin lyhyen pätkän videota ennen valokuvaushetkeä. Vastaava ominaisuus löytyy myös Applen uudemmista puhelimista nimellä Live Photos.

  [​IMG]
  Lumia 950:n kamera


  Vaikuttaisi siis siltä, että uutuus-Lumioilla on helppo napata tarkkoja ja näyttäviä kuvia. Lopullisen tuomion antaminen vaatii kuitenkin kattavampia testejä.

  [​IMG]
  Lumia 950 XL:n kamera

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju