Mobiili.fi Ensitesti: Samsungin Gear S2:ssa on ideaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsung Gear S2


  Samsung järjesti torstai-iltana Berliinissä suuren lehdistötilaisuuden, jossa esiteltiin tarkemmin uusi Gear S2. Yhtiön Gear-sarjaa jatkava älykello ottaa monia harppauksia tarjoamalla käyttäjille siistiä ja sirohkoa muotoilua sekä täysin uuden, kellon reunuksen liikutteluun perustuvan käyttöliittymän. Mobiili oli mukana tilaisuudessa ja pääsi saman tien testaamaan, miltä kellon käyttö todella tuntuu.

  [​IMG]
  Uutta kelloa esiteltiin suurin seremonioin Berliinissä


  Käytön kannalta suurin uudistus on ehdottomasti Gear S2:n pyörivä näytönreunus. Sen avulla liikutaan valikoissa ja suoritetaan myös monia muita toimia, kuten viestien selaaminen ja karttojen zoomaaminen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan idea on nerokas, sillä useissa tilanteissa tämä tapa on huomattavasti intuitiivisempi kuin pienen näytön pyyhkiminen sormilla. Reunuksen lisäksi Gear S2:sta löytyvät erilliset koti- ja paluunäppäimet, jotka helpottavat navigointia entisestään.

  Kello on näiltä osin hyvin toteutettu. Kehys pyörii vaivatta, mutta ei ole liian löysä. Tasaisin väliajoin liikeradalla on kohtia, joilla reuna tuntuvasti napsahtaa seuraavaan paikkaansa. Efekti ei ole liian vahva, vaan tarjoaa juuri sopivan tuntuman valikon etenemisestä. Voisin myös hyvin kuvitella, että tottumuksen kanssa kelloa voisi navigoida jopa katsomatta, kun tietyn sovelluksen etäisyys kellotaulusta tulee tutuksi.

  [​IMG]
  S2 istuu ranteeseen varsin mukavasti


  Myös laitteen fyysinen koko oli positiivinen yllätys. Gear S2 on huomattavasti sirompi ja tyylikkäämpi kuin alkuperäinen Gear S. Itse asiassa kello on ohut myös muihin älykelloihin verrattuna, eli se ei tarvitse rinnalleen valtavaa käsivartta tai kämmentä näyttääkseen luonnolliselta. Tilaisuudessa kuulin kuitenkin ohimennen myös kommentteja, joiden mukaan näyttö saisi olla suurempi. Tällaisia mielipide-eroja designin ympärille saattaa siis syntyä. Itse pidän Gear S2:sta ehdottomasti juuri näin kompaktina.

  Samsung-uutuus tulee saatavilla kahtena eri versiona. Perinteinen Gear S2 on hyvin selkeälinjainen ja hieman sporttinen vaihtoehto. Tässä versiossa rannekekiinnitys on Samsungin oma, eli vaihtorannekkeet täytyy valita Gear S2:lle tarkoitetusta valikoimasta. Erilaisia rannekkeita pitäisi olla tulossa reilu määrä niin Samsungilta kuin kolmannen osapuolen valmistajilta. Classic-malli taas tarjoaa nimensä mukaisesti klassisempaa rannekellotyyliä ja myydään nahkarannekkeella varustettuna. Tässä tapauksessa käytetään universaalia 20 millimetrin kiinnitystä, eli rannekkeen voi vaihtaa hyvin vapaasti mieleisekseen.

  [​IMG]
  Gear S2 klassisemmalla muotoilulla


  Gear S2:n käyttöjärjestelmänä toimii edelleen Tizen, mutta nyt kello toimii myös muiden valmistajien Android-puhelinten kanssa. Odotetusti mukana on erilaisia terveyteen ja aktiivisuuden seurantaan liittyviä toimintoja, langaton lataus, vaihdettavia kellotauluja ja niin edelleen. Kaikki tämä on pakattu ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin kuoriin.

  Nähtäväksi jää, onnistuuko Gear S2 tuomaan uusia hyödyllisiä käyttötarkoituksia älykelloille. Käyttökokemuksen suhteen ollaan ainakin menossa oikeaan ja raikkaaseen suuntaan.

  [​IMG]
  Samsung Gear S2 Classic

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju