Mobiili.fi Ensikosketus Gigasetin uunituoreisiin älypuhelimiin – miellyttävä tuntuma yllättää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2072
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Gigaset ME valkoisena


  Saksalainen elektroniikkayhtiö Gigaset pyrkii ottamaan haltuun uuden tuotekategorian. Yhtiö esitteli nimittäin eilen Berliinissä ensimmäiset älypuhelimensa. Esikoismallisto rakentuu kolmesta puhelimesta, joita kaikkia Mobiilin toimitus pääsi kokeilemaan julkistustilaisuuden jälkimainingeissa.

  Kärkimallien tuntuma

  Gigasetin Android-malliston kärkilaitteilla, eli Gigaset ME:llä ja Gigaset ME Prolla, on paljon yhteistä toistensa kanssa. Puhelimet jakavat monia teknisiä ominaisuuksia, vaikka Pro tarjoileekin kovempia lukuja muun muassa kameran ja akkukapasiteetin saralla.

  [​IMG]
  Gigaset ME Pron kamera on koristeviivojen ympäröimä


  Samalla puhelinten muotoilut ovat lähes identtiset. Sekä ME:n että ME Pron takakuoria määrittävät puhelimen päistä löytyvät yksityiskohdat ja lasinen pinnoite. Gigaset luottaa laitteissa suoriin linjoihin ja lempeän pyöreisiin kulmiin. Yksinkertaisuus tuo ensinäkemältä mieleen esimerkiksi Honor-laitesarjan.

  Käsissä uutuuspuhelimet tuovat kuitenkin yllätyksen: laatutuntuma on todella vakuuttava. Puhelinten rungot ovat jykeviä ja ennen kaikkea ne istuvat käteen loistavasti. Pyöristetyt kyljet ovat ehdottoman hyvä ratkaisu käyttömukavuuden kannalta. Samalla Gigaset ME ja ME Pro tuovat auttamatta mieleen muun muassa iPhone 6:n ja Galaxy S6:n.

  [​IMG]
  Pyöreät kyljet ja kulmat tekevät puhelimista mukavat pidellä


  Myös joukon pienin jäsen miellyttää

  [​IMG]
  Gigaset ME Puren ulkonäkö poikkeaa kahdesta kalliimmasta ME:stä


  Gigaset ME Pure on uuden malliston pienin, laitteistoltaan kepein ja luonnollisesti myös halvin jäsen. Puhelimen ulkoisessa tuntumassa tämä ei kuitenkaan näy, sillä kalliimpien Gigaset-älypuhelinten suunnitteluperiaatteet ovat läsnä myös Puren muotoilussa.

  Suurin ero lienee puhelimen takakuori, joka on lasin sijaan metallinen. Lisäksi kyljet ovat vielä aavistuksen isoveljiä pyöreämmät. Näiden avulla vertaukset uusiin iPhoneihin kasvavat entistä väistämättömämmiksi. Samalla pidin kuitenkin ehkä eniten Puren tuntumasta käsissä. Toisaalta metallipinta on ehkä aavistuksen lasista takakuorta liukkaampi, mikä voi kasvattaa vahinkojen riskiä arkikäytössä.

  Muotoiluruusujen ohella on kuitenkin annettava risuja fyysisten painikkeiden toiminnasta. Kaikissa kolmessa puhelimessa virtapainike ja äänenvoimakkuudensäädin tarjosivat – ainakin mallilaitteissa – hieman ”tunkkaisen” palautteen. Painalluksen onnistumisesta ei siis saanut tyydyttävää varmuutta. Tähän tuntumaan tottunee ajan kanssa, mutta lähtökohtaisesti terävämpi palaute ja pidempi kulkumatka olisi painikkeille toivottavaa.

  [​IMG]
  Virtapainike on oikealla ja äänenvoimakkuudensäädin vasemmalla

  [​IMG]
  Painikkeiden palaute jää ikävä kyllä köykäiseksi


  Entä käyttöliittymä?

  Gigaset-uutuuksien käyttöjärjestelmä on Android 5.1 Lollipop. Kyseessä ei kuitenkaan ole puhdas Android, vaan Gigaset on monien muiden laitevalmistajien tavoin muokannut näkyvää käyttöliittymää.

  Käyttöliittymän ulkonäkö on pikaisella katsauksella siisti ja selkeä. Samoin puhelinten toiminta vaikutti ripeältä, vaikka hidastelua oli ajoittain havaittavissa esimerkiksi ME Pron kamerasovelluksessa.

  Onkin hyvä huomata, että lyhyt ensikatsaus ei riitä ohjelmiston tarjoaman käyttökokemuksen arviointiin. Gigasetin älypuhelinkolmikko vaikuttaa kyllä tälläkin saralla lupaavalta, mutta kokonaisvaltaisempi arvio vaatisi pidempiaikaista arkikäyttöä.

  [​IMG]
  Android 5.1 Lollipop Gigaset ME -puhelimella


  Loppumietteet

  Markkinat ovat tänä päivänä niin täynnä puhelinvaihtoehtoja, että siellä kilpaileminen on todella haastavaa. Gigaset ME -perheen jäsenissä ei ole mitään hurjan mullistavaa, mutta ne vaikuttavat kuitenkin varsin laadukkailta älypuhelimilta. Huippumallien tähtitieteellisiin hintoihin harmistuneet saattavatkin löytää mitä mainioimman arkikaverin Gigasetin puhelintarjonnasta. ME-puhelinten hintataso suhteessa laitteiden ominaisuuksiin on nimittäin eräs uutuuksien suurimmista vahvuuksista. Saksan toivot kannattaa siis pitää korvan takana.

  [​IMG]
  Gigaset ME Pro

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju