Mobiili.fi Ensikokemukset Surface Pro 4:stä: näppäriä uudistuksia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Jalkapalloilija Aki Riihilahti kertomassa Surface Pro 4 -kokemuksistaan


  Viime viikolla kävimme Microsoftin tilaisuudessa tutustumassa tuleviin mobiililaitteisiin. Nähtävillä olivat sekä uudet huippu-Lumiat että Surface Pro 4. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin ensikosketuksesta tulevaan Windows-hybridiin.

  Surface Pro 4 on ulkoisesti lähes identtinen Surface Pro 3:n kanssa. Näyttö on piirun verran kookkaampi ja laite itse vajaan millin ohuempi, mutta nopealla katsastuksella näitä eroja ei juurikaan huomaa. Laite tuntuu käsissä tutulta ja on edelleen laadukkaasti valmistettu.

  [​IMG]
  Surface Pro 4 on tuttu näky


  Käyttökokemuksen täydentävä näppäimistö on sekin tutun oloinen. Kirjoitustuntuma on varsin vastaava kuin Surface Pro 3:n julkaisun aikoihin, vaikka näppäimien asettelu on nyt aiempaa väljempi. Huomattavin uudistus näppäimistössä lienee touchpad-hiiri, jonka pinta-alaa on lisätty tuntuvasti. Tämä tekeekin hiiren liikuttelusta aiempaa miellyttävämpää.

  [​IMG]
  Uusi Surface-näppäimistö


  Lisäksi käyttökokemusta parantaa Windows 10, jonka myötä laite mukautuu aktiivisemmin oheislaitteistoon. Ilman näppäimistöä käyttäjälle tarjotaan kosketusoptimoitu käyttöliittymä ja koko näytön täyttävät sovellukset. Näppäimistökannen napsahtaessa paikoilleen näkymä muuttuu automaattisesti perinteiseksi Windows-työpöydäksi ikkunoineen päivineen. Laitteen käyttömukavuus tuntuukin nousseen Windows 8:sta reippaasti.

  Samoin laitteen mukana tuleva kynä on kokenut pieniä, mutta merkittäviä parannuksia. Tällä kertaa kynän toisesta päästä löytyy ”pyyhekumi”, jonka Surfacen näyttö tunnistaa. Piirrosten pyyhkiminen onnistuu siis vanhan koulun tyylillä kynän pyyhkimispään avulla. Kynän sijoitteluun on tuotu avuksi magneettikiinnitys, jolla lisälaitteen voi napsauttaa Surfacen kylkeen kiinni. Kynä on edelleen hieman tiellä laitetta käsiteltäessä, mutta kyseessä on silti Surface Pro 3:n vastaavia parempi ratkaisu.

  Ensikatsauksen perusteella Surface Pro 4 tuntuisi tarjoavan sopivassa suhteessa tuttuja hyviä ominaisuuksia ja pieniä tervetulleita parannuksia. Laitteen akkukestoon, tehoihin ja muihin ominaisuuksiin pureudumme kuitenkin tarkemmin vasta tulevassa arvostelussamme.

  [​IMG]
  Uusi Surface-kynä napsahtaa varsin tiukasti kiinni laitteen kylkeen

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju