Mobiili.fi Ensikokemukset: Samsung tehnyt juuri oikeat parannukset Galaxy S7 -puhelimiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2169
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Galaxy S7 (vasemmalla) ja suurempi Galaxy S7 edge


  Mobiili.fi kävi ottamassa tuntumaa uusista Galaxyista Lontoossa Samsungin pitämässä tilaisuudessa. Siellä esiteltiin uudet laitteet ja media sai kokeilla tuoreita laitteita. Kokonaisuudessaan Samsung on tehnyt juuri oikeat parannukset edeltäjiinsä nähden tehden hyvät huippupuhelimet. Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge pomppaavat välittömästi huippupuhelimien kärkikastiin.

  Desing – kaarevuus tuottaa miellyttävän otteen

  Galaxy S6 edgen takapuoli on tasainen, minkä vuoksi se ei istu käteen parhaalla mahdollisella tavalla. Reunat tuntuvat hieman teräviltä ja ote ei ole niin miellyttävä. Nyt Samsung on tehnyt kuitenkin takapuolesta reunoilta kaarevan, minkä vuoksi se istuu käteen todella miellyttävästi eikä reunat tunnu enää niin epämiellyttäviltä. Galaxy S7 on edgen tavoin takapuolelta kaareva – samalla tavalla kuin Galaxy Note 5, joka ei koskaan Suomen markkinoille ehtinyt. Takapuoli on enemmän kaareva kuin S7 edge, minkä ansiosta se istuu käteen vielä edgeäkin mukavammin. Kokonaisuudessaan uudet ratkaisut muotoilun suhteen ovat onnistuneita lyhyen testailun perusteella.

  Galaxy S6 -laitteissa kamerakyttyrä oli suhteellisen suuri ja se törrötti ikävästi puhelimen takapuolella. Nyt Samsungin laitteet ovat kuitenkin astetta paksumpia, minkä vuoksi kamerakyttyräkin on pienentynyt huomattavasti. Kamera nousee puhelimen takakuoresta enää 0,43 millimetriä.

  [​IMG]
  Kamerakyttyrä on aiempaa matalampi. Vasemmalla viime vuoden Galaxy S6


  Muistikorttipaikan ja vesitiiviyden paluu

  Moni pettyi vuosi sitten, kun Galaxy S6 -laitteet eivät olleet vesitiiviitä eikä niissä ollut muistikorttipaikkaa, joka on löytynyt lukuisista Samsungin puhelimista. Nyt ne ovat kuitenkin tehneet odotetun paluun, mikä on ennen kaikkea positiivinen asia. Vesitiiviys tuo turvaa laitteelle ja käyttäjän ei tarvitse pieniä kastumisia pelätä. IP68-luokitus kertoo, että puhelin kestää veteen upottamisen. Muistikorttipaikan avulla puhelimeen saa edullisesti lisää tallennustilaa ja etenkin valokuvaavalle ihmiselle se on hyvä juttu, sillä kuva saa täten helposti siirrettyä koneelle suoraan muistikortista.

  [​IMG]
  Galaxy S7 -laitteet tukevat muistikortteja 200 gigatavuun asti.


  Reunanäytön uudet toiminnot

  Vaikka Android 6.0 Marshmallow’n yhteydessä Edge UX -toiminnot tulevat myös vanhempiin Galaxy S -puhelimiin, ovat ne mukava lisä myös Galaxy S7 edge -puhelimeen. Reunanäytölle on nyt tuotu enemmän toimintoja ja ne ovat mielestäni aiempaa hyödyllisempiä. Edge UX:n kautta käyttäjä voi tarkastella esimerkiksi pörssikursseja ja tuoreimpia uutisia.

  [​IMG]
  Edge UX tuo niin uusille kuin vanhemmilekin edge-puhelimille uusia ominaisuuksia reunanäytöille


  Näyttöjen kokoerot – hyvä vai huono juttu?

  Tällä kertaa Galaxy S7 -älypuhelimien näyttöjen koot eivät ole samat – toisin kuin Galaxy S6 -puhelimien kohdalla. Galaxy S7:ssä on 5,1 tuuman kosketusnäyttö, kun taas edge-versiossa on 5,5-tuumainen näyttö. Omasta mielestäni tämä on hyvä juttu, sillä suuremmassa näytössä kaarevuus näyttäytyy hieman eri tavalla. Tänä vuonna tuskin näemme ollenkaan Galaxy S7 edge+ -mallia, koska Galaxy S7 edge on Galaxy S6 edge+:n kanssa samassa kokoluokassa.

  Muutenkin viime vuonna Galaxy S6 -laitteiden erot olivat suhteellisen pienet, minkä vuoksi moni varmasti valitsi suoraan Galaxy S6 edgen mieluummin kuin perusmallin. Nyt kuitenkin laitteiden välillä on selvä kokoero, joten pienempien puhelimien ystävät valitsevat luultavasti perusmallin. Toki tämä on ongelma niille, jotka haluaisivat edge-mallin, mutta eivät halua suurta älypuhelinta.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge on perusmallia leveämpi ja pidempi, mutta paksuudessa ei eroa juuri ole


  Pelikeskus – loistava juttu älypuhelinpelaajalle

  Samsung esitteli tilaisuudessa myös uutta pelipalvelua, joka on varmasti loistava juttu monille käyttäjille, jotka rakastavat älypuhelimilla pelaamista. ”Pelikeskuksen” kautta käyttäjä voi lukita puhelimen toimintonäppäimet, joten pelisessioiden aikana virhepainalluksia ei tule.

  Pelipalvelun kautta käyttäjä voi myös tallentaa pelikuvaa suoraan puhelimeen ja jakaa sen sitten vaikkapa sosiaaliseen mediaan. Pelikeskus esittäytyy näytön ruudulla pienenä pallona, joka laajenee sitä painettaessa. Jos käyttäjällä on menossa pelissä jokin tehtävä, joka kestää muutamia minuutteja, mutta itse pelissä ei tarvitse tehdä mitään, voi käyttäjä hypätä pois pelistä siten, että peli jää kuitenkin pyörimään.

  [​IMG]
  Mad Catzin peliohjain on varustettu QWERTY-näppäimistöllä


  Uutuuspalvelun mielenkiintoisimpia ja käytännöllisimpiä juttuja lienee pelin tarkkuuden ja ruudunpäivitysnopeuden hallinnointi. Jos haluaa säästää akkua ja ei halua pelata täydellä tarkkuudella ja 60 kuvan sekuntinopeudella, voi käyttäjä säätää sen alhaisemmaksi. Näin käyttäjä säästää akkua ja puhelin ei kuumene käytettäessä.

  Yhteenveto

  Samsung on korjannut juurikin ne asiat, jotka jäivät ärsyttämään Galaxy S6 -laitteiden kohdalla. Tehoa ja RAM-muistia on saatu luonnollisesti lisää, mutta muistikorttipaikka ja vesitiivis rakenne ovat palanneet – sekös käyttäjiä varmasti miellyttää. Myös muotoilussa on menty oikeaan suuntaan, sillä kaarevan takapuolen ansiosta tuntuma kädessä on viime vuotisia laitteita parempi.

  Galaxy S6 edge söi varmasti perusmallin myyntiä, mutta samaa tuskin käy tänä vuonna, koska Galaxy S7 edge on kuitenkin eri kategoriassa suuremman näyttönsä vuoksi. Samsungin uudet kärkimallit vaikuttivat todella hyviltä älypuhelimilta ja ne ovat eittämättä puhelinmaailman huipulla.

  Alla vielä lisää kuvia uusista Galaxyista:

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju