Ensikokemukset Huawein P10-huippupuhelimesta: tuttu puhelin uudessa värissä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216


Eikö tämä ole jo nähty?

Huawein uusi P10 todellakin jatkaa siitä, mihin viime vuoden keväällä lanseerattu P9 jäi. Muotoilu on säilynyt pääosin ennallaan eikä ominaisuuksissakaan ole nähty järin suurta hyppäystä.

Parhaiten P10:tä voi kuvailla P9:n ja Mate 9:n yhdistelmänä. Uusi P10 Plus puolestaan on vastaavasti ikään kuin yhdistelmä edeltäjäänsä ja Mate 9 Prota. P10 Plussan tärkein ero P10:stä on suurempi sekä tarkempi 5,5 tuuman näyttö, kun P10:ssä on 5,1 tuuman näyttö.

P10:n muodot ovat pitkälti ennallaan, mutta osassa värivaihtoehtoja metalli on viimeistelty ”hypertimanttileikkauksella” (Dazzling Blue ja Dazzling Gold). Takapinnan ei pitäisi enää naarmuuntua eivätkä sormenjäljet näy lainkaan yhtä herkästi. Tarjolle tulee myös keraaminen valkoinen ja grafiittimusta, kulta ja ruusukulta väri. Väriyhtiö Pantone tuo Huawein kanssa P10:een vihreän Greenery-väri sekä Dazzling Blue -sinisen.

Uusista väreistä paasattiin Huawein julkistustilaisuudessa lähes vartin ajan. Yhteensä värivaihtoehtoja on kahdeksan kappaletta. Muotoilun säilyminen ennallaan on hyvä asia, sillä jo P9 istui mainiosti käteen. Suurimmat suosion osoitukset Huawein tilaisuudessa saivat P10:lle tulevat värikkäät suojakuoret.

On P10:ssäkin sentään värien lisäksi yksi jokapäiväisessä käytössä merkittävä ero P9:ään: sormenjälkitunnistin on siirtynyt takaa eteen näytön alapuolelta lasin alta löytyvään kotinäppäimeen. Huawei-puhelimet on tunnettu kenties markkinoiden parhaimmista sormenjälkitunnistimista, eikä P10 tee poikkeusta tähän. Monien Huawei-puhelimien käyttäjien pitää kuitenkin P10:ssä totutella uuteen toteutustapaan. Kotinäppäin toimii myös takaisinpäin- ja moniajopainikkeina.

Lisäksi värimaailma on uudistunut. Vielä viime vuonna P9 oli korostetun hillitty ja luotti aluksi ennen kaikkea klassisiin väreihin ennen värivalikoiman laajentumista myöhemmin tummanpunaisella ja -sinisellä. Tänä vuonna sininen on mukana jo heti, kuten myös älypuhelimissa erittäin harvinainen tuttavuus, kirkkaan vihreä. Samalta näyttävien älypuhelinten massaan on kiva saada vähän eloa. Toki myös P10:n saa yhä harmaana tai kultaisena.

Kamerassa Huawei jatkaa yhteistyötään Leican kanssa. Kaksoiskamera yhdistää edelleen tavallisen värikameran (12 Mpiks.) harmaasävy-monokromikameraan (nyt 20 Mpiks.), jonka tehtävä on auttaa taltioimaan kuviin enemmän yksityiskohtia sekä parantaa erityisesti hämäräkuvausta. Kameran aukkokoko on nyt aiemman f/2,2 sijaan P10 Plussassa suurempi f/1,8, ja mukana optinen kuvanvakain Mate 9:n tavoin. Kamera on myös saanut uuden Leica-henkilökuvaustilan. Kuva- ja videomuistoista puhelin luo myös Applen ja Google Kuvien tapaan automaattisia videoita. Ominaisuus on tehty yhdessä GoPron kanssa.

Sisuksissa P10-puhelimissa sykkii Huawein jo Mate 9 -puhelimissa nähty Kirin 960 -järjestelmäpiiri. Suorituskyvyn pitäisi sen myötä olla hyvä, mutta ei enää täksi vuodeksi ihmeellinen. Vekkoyhteyksiltään P10-puhelimet kuuluvat parhaimmistoon. Mukana on myös Huawein uusi erittäin nopea, jo Mate 9:ssä nähty SuperCharge-pikalataus, jolla Huawei lupaa 30 minuutin latauksella käyttöaikaa päiväksi.

P10:n hinta nousee viime vuoden P9:stä. P10 tulee myyntiin 649 eurolla ja P10 Plus 699 eurolla, tai 6 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 799 eurolla.Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom