Mobiili.fi Ensikokemukset Honor 5X:stä – Miten edullinen uutuus eroaa Honor 7:stä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Honor 5X


  Kuluvan viikon perjantaina kauppoihin saapuvat sekä uusittu Honor 7 Premium että halvemman hintaluokan Honor 5X. Saimme jälkimmäisen käsiimme ja testasimme nopeasti, miten 299 euron uutuus eroaa suositusta ja alle sata euroa kalliimmasta Honor 7:stä.

  [​IMG]
  Honor 5X:ssä kameran ja sormenjälkitunnistimen välillä on enemmän ilmaa kuin Honor 7:ssä


  Ulkoisesti Honor 5X ja Honor 7 ovat monilta osin identtiset. Seiskasta tutut viistoreunukset ja muut design-elementit ovat läsnä myös 5X:ssä. Samoin kameran ulkonevuus on samalla tasolla. Metallikuorissa on kuitenkin selkeä harjatumpi ulkonäkö ja ne tuntuvat hieman sileämmiltä.

  Tavalliseen Huawei-tapaan sormenjälkitunnistin on jälleen asetettu puhelimen taakse. Honor 5X:ssä tunnistin on jostain syystä hieman alempana kuin Honor 7:ssä, eikä näin satu ainakaan omissa käsissäni yhtä luonnollisesti etusormen alle. Toki pienemmissä käsissä tilanne voi olla toinen, eikä ero ole missään tapauksessa kovin suuri.

  Käyttökokemuksesta oli sen sijaan vaikeaa löytää mitään eroja. Molemmat puhelimet elävät vielä toistaiseksi Lollipop-aikaa ja Huawein oma EMUI-käyttöliittymä on molemmissa versiota 3.1. Honor 5X tuntui toimivan pikatestauksella varsin sulavasti, hillitymmistä tehoistaan huolimatta, mutta raskaampien tehtävien ja pidemmän käyttöajan vaikutuksesta ei toki tällä aikataululla voi mitään sanoa.

  [​IMG]
  Fyysisten painikkeiden tuntuma on perushyvä


  Honor 5X vaikuttaisi siis kirittävän Honor 7:ää varsin onnistuneesti. Veikkaankin, että monelle käyttäjälle halvemman 5X:n tarjonta riittää oikein hyvin. Eritoten, jos useat SIM- ja muistikorttipaikat tai hieman kookkaampi näyttö viehättävät. 60-70 euron lisäinvestoinnilla saa taas tehokkaamman järjestelmäpiirin, enemmän käyttömuistia, kompaktimman koon ja lisää megapikseleitä kameroihin.

  Honor 5X saapuu kauppojen hyllyille 12. helmikuuta, eli ylihuomenna. Laite on saatavilla kolmessa värissä ja varustettu 299 euron suositushintalapulla.

  [​IMG]
  Honor 5X

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju