Mobiili.fi Ensikokemukset Galaxy S6 edge+:sta: tämä on se suurempi – ja parempi?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2114
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+


  Mobiili.fi otti ensituntumaa päivän Samsung-uutuuksiin jo parisen viikkoa sitten Lontoossa. Samsung julkisti tänään Galaxy S6 edge+:n ja Galaxy Note 5:n, mutta näistä vain ensin mainittu saapuu laajasti Euroopan – ja siis Suomen – markkinoille. Näin ollen alla keskitytäänkin pääosin vain luomaan pikavilkaisu Galaxy S6 edge+:aan.

  Perustiedot uutuuksista löytyvät aiemmasta julkistusuutisesta.

  Samsung itse kutsuu Galaxy S6 edge+:aa “suuremmaksi ja paremmaksi” kuin alkuperäinen Galaxy S6 edge – ja on oikeassa. Galaxy S6 edge+ on suurempi sekä myös monilta yksityiskohdiltaan parannettu.

  [​IMG]
  Samsung Galaxy S6 edge+


  Mutta silti, varsinkin pikaisesti kokeiltuna, yleisfiilis on tismalleen sama kuin alkuperäisessä. Kun käsissä ei ollut vertailukohtana 5,1 tuuman Galaxy S6 edgeä (tai muutakaan erikokoista puhelinta tilaisuuden säännöistä johtuen), oli Galaxy S6 edge+:aa jopa vaikea mieltää uutuudeksi. Se on niin samanlainen ja samannäköinen kuin pikkuveljensäkin, että harjaantumattomampi ei koon kasvusta huolimatta äkkiseltään ymmärrä kyse olevan jostain uudesta.

  Todellisuudessa Galaxy S6 edge+ on alkuperäistä reilut 1,2 senttiä pidempi ja 0,5 senttiä leveämpi. Paksuus on pysynyt käytännössä samana. Samsung on onnistunut pienentämään näytönreunusta hieman, mikä auttaa isompinäyttöisen puhelimen käsiteltävyyden säilyttämisessä.

  [​IMG]
  Samsungin uusi Fast Charge -latausalusta langattomaan lataamiseen


  Galaxy S6 edge+:n tekniset uudistukset alkuperäiseen verrattuna ovat sen sorttisia, että niistä on vartin tutustumisen aikana mahdotonta saada minkäänlaista kunnon tuntumaa. Ilolla voi toki tervehtiä erityisesti esimerkiksi pikalatauksen reilua nopeutumista – tosin hintana nopeudelle on tarve myös uudelle Samsungin Fast Charge –latausalustalle. Galaxy S6 edge+:n akun pitäisi latautua tyhjästä täyteen langattomasti nyt 120 minuutissa verrattuna 180 minuuttiin Galaxy S6 edgessä, vaikka akun kapasiteettia on myös nostettu 2 600 milliampeeritunnista 3 000 milliampeerituntiin.

  Samoin esimerkiksi uusi Ultra High Quality Bluetooth –koodekki toimii vain Samsungin langattomien Level Pro –kuulokkeiden ja Level Box –kaiuttimen kanssa.

  [​IMG]
  Keyboard Cover ja Galaxy S6 edge+


  Uutena lisävarusteena sekä Galaxy S6 edge+:lle että Note 5:lle Samsung tuo fyysiset lisänäppäimistöt. Näppäimistö ei sisällä elektroniikkaa eikä tarvitse virtaa, vaan se toimii yksinkertaisesti kapasitiivisella kosketuksella näyttöön. Puhelin tunnistaa, kun näppäimistö on paikallaan näytön päällä ja mahduttaa näytön sisällön sopivasti ylöspäin pienempään tilaan. Näppäimistön kiinnitys vaatii puhelimeen mukana tulevan takakuoren. Kun näppäimistöä ei tarvita, voi sen irroittaa ja kiinnittää vastaavasti taakse säilöön. Pikakokeilussa näppäimistön tuntuma oli kelpo. Jos välillä kirjoittelee pidempiä tekstejä puhelimella, voi tämä olla ihan fiksu ostos. Tosin hintatietoa ei vielä ole.

  [​IMG]
  Kun näppäimistöä ei tarvita, voi sen irroittaa edestä ja laittaa säilöön taakse


  Videokuvaukseen sekä taka- että etukameralla Galaxy S6 edge+:ssa tuotu digitaalinen kuvanvakautus vaikutti äkkiseltään ihan toimivalta lisältä. Kovin mullistavana päivityksenä sitäkään ei kuitenkaan voi pitää.

  [​IMG]
  Uutena mahdollisuutena reunalta löytyy nyt myös sovelluskuvakkeita


  Alkuperäisessä Galaxy S6 edgessä reunoille kaartuva näyttö oli paljon enemmän tyylikäs design-jippo kuin oikeasti hyödyllinen, toiminnallinen lisä puhelimeen. Samalla linjalla jatketaan yhä edge+:ssakin, vaikkakin jonkin verran uuttakin toiminnallisuutta mukaan on saatu. Tallella on yhä mahdollisuus erilaisiin sisältösyötteisiin sekä reunalla hehkuva väri-ilmoitus saapuneista puheluista ja viesteistä näytön ollessa muuten sammuksissa. Näytön ollessa päällä, ihmisten ohella reunalta löytyy nyt myös sovellusten kuvakkeita. Näiden kahden listan välillä vaihdetaan pyyhkäisemällä.

  [​IMG]
  People edge -ihmiskuvakkeet, painamalla avautuu eri yhteysmahdollisuudet (tässä ei näy uusia lisävaihtoehtoja), sovellusten ja ihmisten välillä voi vaihtaa pyyhkäisemällä ja reunan avauskohtaa voi säätää


  Ihmisten osalta reunan kautta voi nyt lähettää uudenlaisia piirtoviestejä ja tökkäyksiä, mutta vain toisille edge-käyttäjille. Lisäksi reunanäkymän saa nyt esiin mistä tahansa valikosta, ei vain lukitus- ja kotinäkymistä. Lisäksi sen avauskohtaa reunalla voi säätää.

  Reunan toiminnot ovat siis ihan kivoja, mutta eivät oikein hyvälläkään tahdolla vieläkään kovinkaan mullistavia. Tosin ainakin aiempaa enemmän tarjolla! Ja ainakin osaa reunan uudistuksista Samsung lupaili myös alkuperäiselle Galaxy S6 edgelle tulevan päivityksenä.

  Itse näyttö on edelleen laadullisesti loistava Galaxy S6 edge+:ssakin. Kameroihin ei ole nyt tehty parannuksia laitteistossa. Myös järjestelmäpiiri on ennallaan. RAM-muistin määrän Samsung on sen sijaan nostanut neljään gigatavuun, mikä on lähtökohtaisesti mukavaa.

  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+


  Galaxy S6 edgen erinomaisen hyvä laatuvaikutelma alumiinin ja lasin yhdistelmän voimin on myös yhä tallella edge+:ssakin.

  Samsung ei valehtele, kun se sanoo Galaxy S6 edge+:n olevan aiempaa “suurempi ja parempi”. Mutta ehkä totuudenmukaisemmin iskulause kuuluisi “suurempi – ja parempi muutamilla melko merkityksettömillä tavoilla”.

  Jos Galaxy S6 edge on aiemmin houkutellut, mutta on halunnut jotain suurempaa, niin Galaxy S6 edge+ tarjoaa tuohon vaivaan oivan lääkkeen.

  Ja joka tapauksessa kyse on edelleen yhdestä kokonaisuutena parhaista huippuluokan Android-puhelimista.

  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+ on kookas, mutta näytön kokoonsa nähden solakka
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju