Eniten mobiili-ideoita keksineet palkitaan (VTT Ideatalkoot)

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja 4mobile.net, 13/4/06.

 1. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Idea lyhyesti:
  http://virtual.vtt.fi/virtual/innovation/idealiike/ideatalkoot.htm
  Etusivu:
  http://virtual.vtt.fi/virtual/innovation/idealiike/

  Ihan hyvä idea, vaikka ideoiden tuotot ei tulisikaan omaan taskuun :).

  Edit: linkkejä & tägejä viilailtu.
   
 2. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Höh, tämä on luettu vasta 172 kertaa :)

  Saa nähdä saadaanko kasaan paria tuhatta ideaa enempää...

  Jos ei saada, niin tuleeko silloin todistetuksi, ettei tarpeeksi hyvinvoiva länsimainen asukki oikeasti tarvitse mobiilipalveluja, koska kiinteitä nettiyhteyksiä alkaa olemaan joka nurkalla?

  Enpä itse olisi pari vuotta sitten uskonut, että esim. ADSL-liittymien hinnat putoavat näin nopeasti, mobiilinetti on ehkä "kärsinyt" siitäkin...

  Toki yksittäisiä hienoja ideoita voi edelleen keksiä, mutta mikä olisi sellainen idea/palvelu, joka innostaisi jokapäiväiseen käyttöön, mikä taas saisi käyttäjät enemmän itse keksimään uusia käyttökohteita.

  Loppujen lopuksi kaikista kätevin/mukavin palvelu on minusta ollut Jukolan viestissä reaaliaikainen wap-osuus-/rastiseuranta. Tämä on helpottanut unen optimoista ja vähentänut vaihtopuomilla odottelua :). Mutta tätä palvelua tarvitsee vain kerran vuodessa. Noh, ehkä kyseinen palvelu on toisaalta saanut jotkut visioimaan toisenlaisia palveluja...
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  TAi sitten, kuten omassa tapauksessani, voin jo riittävän pahoin maksaessani 5-henkisen perheen nykyisetkin puhlaskut. Ei hvetti, jos minun pitäisi vielä alkaa keksiä firmoille jotain ideoita, millä ne sitten pääsisivät rahastamaan itseäni. Joku tässä nykyajassa mättää, tai sitten aivokapasiteettini ei riitä tätä "ideaa" tajuamaan.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kännyköihin liittyen, toimivuuden takaaminen (soittaminen ja viestit) entistä paremmin vaikka olisi kuinka paljon lisäominaisuuksia.
   
 5. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Heh, "hillojen valuminen muiden taskuun" -kommentti ei ollut kauhean hedelmällinen tällaisen ideakisa-infon postaamiseen :). Toisaalta sivuilla kyllä lukee "Tavoitteena on konkreettisesti aktivoida maamme innovaatio-osaamista, löytää luovia ratkaisuja arjen tilanteisiin ja kehittää teknologiateollisuudelle uusia liiketoimintamahdollisuuksia.". Uusia työpaikkoja ei ehkä tarvitse mainita, jos idean koodauttaa Intiassa :).

  No joo, kyynisyys sikseen, mutta eiköhän bambumajan asukilla ole hieman enemmän motivaatiota kehittää vaikka wapitse toimiva sokeriruo'on markkinapaikka, kuin 42-tuumaisella TV:llä surffaavan sohvaperunan. Suomen ongelma on ehkä se, että täällä vouhkataan jostain mobiili-tv:stä ja 3G:stä, vaikka ne on ihan marginaalijuttuja vielä pitkään. Pitäisi ehkä miettiä ensiksi tämän päivän mahdollisuuksia.
   
 6. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Nooh 4mobile, äläs angstaa. Kai kävit jo antamassa Ylelle palautetta niiden uudesta radiosoittimesta. Hyvällä tuurilla väsäävät niiden lite-versiosta kunnolla kännyköillä toimivan samalla kun tuota tekevät.
   
 7. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Akku kuluu varmaan liikaa. UPNP:llä ehkä toimis, jos vois ajastaa yöllä siirron känsään. Mutta futuristista, vaikka onkin mahdollista.

  Tällaisen on sen sijaan joku jo koodannut:
  http://grocist.nfshost.com/index.py

  Tänään Arto Nybergissä oli vuodelta -58 äitienpäiväklippi, jossa perheenäiti ahkerasti laskeskeli perheen ruokakuluja. Eiks vois vihdoin känsää käyttää mieskin moiseen?
   
 8. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voin kuvitella kun haluaisit lähikaupasta makkaraa jota siellä ei ole, tai haluaisit öljypoltinhuollon, mutta ideasi (Tarpeesi) on sinulle niin rakas etet voi sitä kertoa yrittäjälle, koska hän saattaisi rahastaa sinua siitä makkarasta/öljypoltinhuollosta.
   
 10. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Toisaalta suomalaisten (entinen?) innovointikyky kumpuaa ehkä mm. maatalon töistä, joissa ainakin öljypolttimen on voinut huoltaa ilman Googlen/firmojen apujakin. Teknologia on ollut oikeasti hallussa. Nyt teknologian hakkerointi on karannut suurelta osin valkokaulusporukalle tai eksperteille, jotka ei vapaa-aikana jaksa enää harrastaa moisia. Myös valtion toive tuntuu ensisijaisesti olevan verotulojen kasvattaminen "globaalisti kaupattavilla sovelluksilla", eikä suoraan kansalaisia/yrityksiä hyödyntävä infra. Ehkä tämä on ihan hyväkin tie, lisäksi meillä on mm. halvimmat kännykkäpuhelut...

  Ehkä ne "uudet" mobiilipalvelut tulevat yksinkertaisesti vain ajallaan...
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
 12. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  Aivan mahtavia ehdotuksia tuolla! :D Muutama ihan vitsikin joukossa, niinkun vaikka tuo: "kännykkä tunkkina". Ja osa taas on jo sellaisia jotka on jo keksitty, esmes tuo "munakello", itselläni ainakin on sellainen. Ja eikös noi webastot toimi nykyisin kännykälläkin?

  Mutta nuo murto/palohälytin/ovien lukitukset olisi kyllä oikein tervetulleita ominaisuuksia.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Jos kauppias ei pidä myynnissä tavaraa mitä asiakkaat haluavat/tarvitsevat/ostavat, niin hän on pian entinen kauppias.
  Uskoisin ymmärtävinäni kuitenkin mitä ajat takaa ja koska maaseudulla asun, niin olen itsekin joskus aikoinaan kyläkauppiaalle sanonut haluavani sitä ja tätä valikoimiin, jos ei sitä ole aiemmin ollut. Seuraavalla kerralla käydessäni tavaraa on yleensä löytynyt. Tämähän hyödyttää molempia.

  Olet varmaan kuitenkin aiemmista postauksistani huomannut, että vastustan melko pitkälle näitä "palveluja" mitä tämän mp-alan ympärille lanseerataan. Johtuu pitkälti siitä, että itse en puhelinta käytä juuri muuhun kuin puhumiseen. Omat tarpeeni/käyttötottumukseni eivät kuitenkaan tietysti tee niitä "ainoiksi oikeiksi", vaan eri ihmisillä on eri tarpeita. Näitä varten tietysti voidaan tällaisia "ideakilpailuja" järjestää. Ehkäpä sieltä jotain sitten tulee käyttöönkin. Itse kuitenkin yleensä soisin, että yrittäjä miettii mikä menestyy, tuottaa palvelun ja kuluttajat hankkivat.

  PS kun markkinoilta saadaan nämä "potkase palloa kännykälläsi, vain euron kerta" yms. rosvopalvelut pois, niin oma suhtautumisenikin alaan muuttuu kokonaan.

  Tämä sama 4mobile.netlle. Ja lisäksi vielä, että kun nyt olen taas rauhoittunut, niin ymmärrän että tässä voi jotain järkeäkin olla, vaikka en olekaan sivuilla käynyt.
  Kun nyt kuitenkin lähtökohdiltani olen "hieman" kriittinen ihminen mobiilipalveluista puhuttaessa, niin tulee joskus hieman ylilyöntejä.
   
 14. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  Heh, sori Kimmo, mutta mulle tuli jostain kumman syystä mieleen se mainos, missä se mies ajaa autoa ja selittää, että "ajelen tässä tällä ykkösvaihteella, se riittää mulle.. Oolishan tuossa noita muitaki vaihteita..."

  Vaikka minäkin kammoksun kaikki maksullisia mobiilipalveluita (erityisesti niitä tv:n täyteohjelmia), niin kyllä yksi palvelu ainakin on todella kätevä, nimittäin kännykkäratikkalippu, jonka olen todennut olevan erittäin hyödyllinen työni kannalta. Kun käyn satunnaisesti luennoimassa jossain päin Helsinkiä, niin voin tilata lipun työkännykällä, ja säästyn siltä mahdottoman typerältä kuittibyrokratialta, jota en muuten edes viitsisi muutaman euron takia tehdä.
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tässä olen täysin samaa mieltä, tilasin itsellenikin ratikkalipun kännykälläni. Nyt kun vaan saamme vielä ratikan tänne Kaakkois-Suomeen kulkemaan ja kimmolle töitä, niin lipun/palvelun hyödyntäminen pääsee toden teolla käyntiin kohdallani.
   
 16. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  Eih! :D
   
 17. JEEB

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/06
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Juuri tuollainen kännykällä maksaminen mm. kulkuvälineissä olisi aika paljolti helpompaa, jos kännyköille saataisiin jonkinlainen sähköisen maksamisen standardi Eurooppaan, kuten Japanissa (ja muutamassa muussa maassa) käytössä oleva Sonyn FeliCa- älykorttistandardi (linkki). Pelkästään Suomen sisäisten tarpeitten tyydyttäminen tulisi kännykänvalmistajille turhan kalliiksi eikä standardi pääsisi leviämään käytössä (saatikka käytännössä) kovinkaan laajalle :p Toisaalta jo EU on sen verran hajanainen alue, ettei siltäkään kovin paljon odottaa voi (ehkä sittenkin tarvitsemme vain vähän enemmän riskinottoa lähteä edelläkävijöiksi Pohjoismaissa?), varsinkaan jos jotain suuren ihmismassan käyttämää halutaan yhtenäistää. Kyseisessä Sonyn standardissa myös suora siirtymä sirukortista sirulliseen puhelimeen on verrattain kivutonta, joka tekee siitä vaihtoehdon.

  Periaatteessa laskutus voisi näin toimia lukijan edessä tehtävän kännykän näppäimen painalluksen, turvallisuuskoodin ja SIM- korttiin perustuvan tarkennuksen avulla. Myös liittymä luottokorttiin tällä tavalla olisi suoritettavissa (Mitsubishi Tokyo UFJ- pankki, anyone?). Ongelmat ovat aina olemassa, mutta niinhän se aina on sähköisiä maksuvälineitä käytettäessä.

  Paikannus on jo osittain mukana GSM- verkon tukiasemiin pohjautuvana. Toisen henkilön seurantaa näkee lähinnä AU- operaattorin PDC- kännyköissä "Anshin-Nabi" :na, jossa voi lapsen liittymään kytkeä "vaaralliset" alueet tai piippauksen silloin, kun lapsi/muu perheenjäsen menee pois joltain alueelta. Yksityisyyden suoja taas on tälläisissä asioissa jotain vaikea käsite (^_^;)

  Pakkohan se on sanoa, että nykyään Suomen mobiilipalvelukanta on suuri, mutta suurin osa siitä on tauhkaa, josta kukaan ei tiedä mitään ja joita eivät operaattoritkaan mainosta - pelkäävät ehkä samanlaista floppia kuin WAP- portaaleissa IT-huuman aikoihin, joista ei ainakaan allekirjoittaneelle ollut kovinkaan paljon hyötyä. Tiedottamisella, käyttöalueen suurentamisella ja käytön helpottamisella saataisiin palveluja yleisesti enemmän käytetyiksi.
   

Jaa tämä viestiketju