En onnistu kytkemään puhelinta tietokoneeseen (Nokia N70)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Emilia, 14/5/08.

 1. Emilia

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Elikkä mulla on tällänen Nokia N70 ja haluaisin kytkeä sen tietokoneeseen kuvien, musiikin ym. siirtämiseksi. Asensin sen Nokia PC Suite CD:n ihan oikein ja kaiken pitäs olla hyvin, mutta kun kytken puhelimen kaapelilla koneeseen, kuuluu sellanen "pipipiiip" ääni, eikä mitään tapahdu. Ja PC Suite väittää, ettei löydä kytkettyjä puhelimia. Kaapelit ja kaikki on hyvin kiinni, joten missä vika?
   
 2. anttitk

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  28/4/07
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  En nyt ole lainkaan varma, miten n70 käyttäytyy yhdistämistilanteessa, mutta muutama kokeilun arvoinen vinkki:

  1. Kun kone on pitänyt sen pipipiip- äänen, kato puhelimen näyttöä. Se saattaa kysyä, missä tilassa puhelin yhdistetään (tiedonsiirtotila/pc-suite). Näistä pitää valita jompikumpi, ennenkuin se näkyy koneella. Jos valittee pc-suite- tilan, se näkyy suitessa, jos tiedonsiirtotilan, se näkyy siirrettävänä levyny, niinkuin muistitikku.*

  2. Pc-suite aika useasti näyttää että ei yhteyttä, kunnes painaa, että "yhdistä". Sen jälkeen se kysyy, että onko yhteys kaapelilla tai bluetoothilla. Ok-ok-ok, ja puhelin alkaa näkymään suitessa.

  *en siis tiedä kysyykö n70 tätä ollenkaan, kunhan arvon.. :)
   
 3. samumanu Vieras

  0   0   0

  Mun mielestä N70 ei kysy tota asiaa vaan sinne oikeeseen ylälaitaan tulee se pikku kuvake jos kaapeli on kytketty. Jos oon väärässä joku korjatkoon..
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Olette oikeassa. Kokeilin juuri asiaa, eikä N70 kysy tuota tilaa, vaan näyttää pelkän kuvakkeen.


  Ensin siis uusimman PC-Suiten asennus, jonka jälkeen puhelin kaapelilla tietokoneen USB-porttiin kiinni..Kone ilmoittaa että uusi laite löydetty ja asentelee hetken aikaa ajureita..sitten laite(N70) onkin valmis käytettäväksi.
  Kuvien/tiedostojen yms. siirtely onnistuu sen jälkeen joko PC-Suitella, tahi sitten yksinkertaisesti "oma tietokonetta" klikkaamalla, josta sitten avautuu N70-massamuisti ja sitä kuvaketta klikkaamalla sitten eteenpäin.
  Näin siis optimaalisessa tapauksessa..toki tietoteknisten vimpainten ollessa kyseessä voi mitä hyvänsä tapahtua.
  Kaapeli lienee oikea ja toimiva?
  Tämä loppupätkä oli sitten ketjun aloittajalle ohjeistukseksi, ei niinkään samumanulle, vaikka siltä saattaa näyttääkin.
   
 5. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7537
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tärkeää on myös että datakaapelin yhdistää vasta kun PC Suite sitä kehoittaa. Käynnistä molemmat (puhelin ja tietokone) uudestaan ja törkkää kaapeli puhelimeen vasta ku suite sitä pyytää. Pidä kuitenkin datakaapeli tietokoneessa kokoajan, myös uudelleen käynnistyksen ajan. Myös eri USB-portteja kannattaa koittaa.
   
 6. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ruvetaan nyt sitten "viisastelemaan" tässä, mutta mistä se pcsuite tietää kehottaa siihen kaapelin kytkemiseen? Ei minun tietska/pcsuite ainakaan niin viisas ole vaikka kuinka ohjelmaa käynnistelisin. Maailman tappiin siinä saa odotella, jos jotain kehotuksia jää varttomaan.
  Kone käyntiin ja johto kylkeen kiinni, kyllä se siitä.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On kysellyt asentaessa, eli kehoittanut kytkemään puhelin koneeseen, kuvio ilmeisesti vaihdellut eri versioiden aikana, taitaa kuitenkin edelleen löytyä tuo vaihtoehto kun lähtee ruksimaan millä luuri on kiinni ja sieltä lisäileen/mööritteleen luuria (tjs.).

  Tosin normaalitilanteissa kun ajurit ja suite on asennettu (ajurit tulee suiten mukana) ja kaikke sen puolesta ok, niin eihän se ole kuin piuha kiinni ja odotella että järjestelmä asentelee tarvittavat ajurit, jonka jälkeen suite löytää.

  Jos luuria on mennyt tökkimään koneeseen ennenajureita, niin ties mitä on asennellut, jonka jälkeen voi olla hyvinkin työlästä, joskus pelastus löytyy toisesta (aidosta) USB liitynnästä
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja jos katsomme aloitusviestiä, niin toteamme että pc-suite on jo asennettuna.
  Siinä kohtaa ei siis odotella mitään puhelimen kytkentäkomentoa ohjelmistolta, tahi sitä saadaan odottaa tuomiopäivään asti.
  Tämän perusteella oli replynikin.
  Ja kuten myös totesin, optimitapauksessa homma menee aiemmin kirjoittamani mukaan..kun kuitenkin tietotekniikasta kyse, niin joskus saattaa olla ettei onnistu, vaikka olisi koko nokian soft.dev.-tiimi ja billgates vieressä. Se sitten on kuitenkin toinen juttu.
   
 9. projector

  projector Ole sinä tavis hiljaa, mää oon VIP

  Palaute - 100%
  212   0   0

  Liittynyt:
  31/12/06
  Viestit:
  6696
  Tykkäykset:
  2611
  Puhelinmalli:
  Usein vaihtuva malli
  viestisi mukaan olet asentanut pc suiten mukana tulevalta levyltä? jos näin niin hae nokian sivuilta uusin pc suite ja kokeile sillä.

  http://www.nokia.fi/A4313207
   

Jaa tämä viestiketju