Mobiili.fi Enää yksi raja ylitettävänä: Apple Pay tuli Venäjälle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2113
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple Pay Venäjällä.


  Apple Pay -maksupalvelu on tullut saataville nyt Venäjällä. Näin se on vain enää yhden rajan päässä Suomesta.

  Venäjällä Apple Pay on toistaiseksi tarjolla vain yhden pankin, Sberbankin, myöntämillä Mastercard-korteilla. Todennäköisesti saatavuus laajenee useampiin pankkeihin ja luottokorttityyppeihin tulevaisuudessa.

  Apple Payn laajentuminen on kiinni ennen kaikkea kortteja myöntävistä pankeista, joiden kanssa Applen pitää asiasta sopia. Sen sijaan kauppiaiden puolelta Apple Pay -maksut eivät vaadi erityistä tukea – ne toimivat normaalissa, riittävän tuoreella ohjelmistolla varustetuissa NFC-lähimaksupäätteissä.

  Lisäksi Apple Payta voi käyttää myös sovelluksissa ja verkossa sitä erikseen tukevien palvelujen osalta.

  Euroopassa Yhdysvalloista ja Kanadasta liikkeelle lähtenyt Apple Pay laajeni Sveitsiin heinäkuussa. Lisäksi se on tarjolla Ranskassa sekä jo pidempään Yhdistyneessä kuningaskunnassa (UK). Aasiassa on jo laajennettu Kiinan ohella Hong Kongiin, Australiaan sekä Singraporeen.

  Todennäköiseltä vaikuttaa, että Apple Pay tulee aikanaan laajentumaan kerralla kaikkiin Pohjoismaihin, sillä esimerkiksi Suomessa toimivista suurimmista pankeista Nordea ja Danske Bank toimivat laajasti useammassa Pohjoismaassa.

  Apple Payn tulosta tänne ei kuitenkaan ole kuultu minkäänlaista tietoa tai kuultu edes huhuja. Helsingin Sanomat käsitteli Apple Payta suomalaisnäkökulmasta toukokuussa.

  Suomessa pankit ovat julkaisseet Android-puhelimiin omia NFC:tä hyödyntäviä lähimaksusovelluksiaan. Apple on pitänyt iPhonen NFC:n vain omassa käytössään, muun muassa turvallisuusseikkoihin vedoten, eikä ole avannut sitä pankkien omien sovellusten hyödynnettäväksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju