Mobiili.fi Elop astui julkisuuteen: Nokia-ajat olivat vaikeita – iPhonen lanseeraus oli harvinainen...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nyt julkisuuteen astunut Stephen Elop on ollut pitkään hiljaa.


  Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on astunut julkisuuteen siirryttyään aiemmin tänä vuonna australialaisen Telstra-operaattorin johtotehtäviin. Elop esiintyi Telstran konferenssissa Melbournessa, kertoo The Australian.

  Elop on nyt kommentoinut myös Nokia-aikojaan kuvaten niitä erittäin vaikeiksi, sillä hän liittyi Nokian palvelukseen kolme vuotta Applen iPhonen esittelyn jälkeen.

  ”Kun maailma muuttuu perustavalla tavalla, silloin meidän alallamme tehdään ja menetetään suuria omaisuuksia”, kommentoi Elop, joka kuvasi iPhonen esittelyä tällaiseksi ”harvinaiseksi sukupolven muutoksen kaltaiseksi mullistukseksi”. Vaikka iPhonessa ei Elopin mielestä ollut mitään kovin erikoista insinöörisuunnittelun näkökulmasta, oli se ensimmäinen kerta kun tietokoneen käyttöliittymä oli tehty hyväksi ihmiselle.

  ”Suurten epätoivon ja myllerryksen aikoina on olemassa mahdollisuus tehdä asioita eri tavalla ja Nokia on nyt keskittynyt toimittamaan verkkolaitteita”, Elop totesi ja mainitsi uskovansa aidosti loistavilla yrityksillä olevan kykyä selviytyä ja menestyä läpi mullistavien aikojen, usein keksien itsensä perustavalla tavalla uudelleen.

  Elop johti Nokiaa loppuvuodesta 2010 aina puhelinliiketoiminnan Microsoftille myynnistä tiedottamiseen saakka vuonna 2013. Elop löi Nokian puhelinten tulevaisuuden osalta kaiken peliin Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän puolesta, mikä osoittautui huonoksi vedoksi. Elop siirtyi puhelinliiketoiminnan johtajana Microsoftille 2014.

  Microsoftin Elop jätti kesällä 2015, kun hänen paikkansa organisaatiossa katosi. Elop oli mukana myös Microsoftin uuden toimitusjohtajan valinnassa Steve Ballmerin seuraajaksi, mutta hävisi tämän taiston Satya Nadellalle.

  Australialaisoperaattorin johtoryhmässä Elop toimii nyt vastaten Telstran teknologiasta, innovaatiosta sekä strategiasta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju