Elisa Elisan UMTS-verkossa häikkää 12.2.2008?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja irritus, 13/2/08.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Yöllä? Eilen kello 16 maissa tuntui Tikkurilassa, Vantaalla noin puolet UMTS-tukiasemista olevan pois pelistä. Puhelin putoili verkosta koko ajan liikkuessa. Reviiri-alueen reunalla Reviiri-puhelut onnistuivat vasta kun pakotti puhelimen GSM-verkkoon.

  Kello 18 maissa alkoi ihmeellinen pudotuspeli, jossa ensin Saunalahden liittymä putosi ja pääsi verkkoon monta kertaa peräkkäin. Lopulta UMTS hävisi kokonaan, myös Kolumbuksen liittymältä.

  Kun UMTS tuli takaisin, Saunalahden liittymä pääsi ja jäi UMTS-verkkoon, mutta Kolumbuksen liittymä ryhtyi vuorostaan putoilemaan ja kirjautumaan verkkoon monta kertaa peräkkäin.

  Kello 19 puhelimet toimivat normaalisti.
   
 2. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Eihän tuo nyt vielä mitään, olen kokenut viime vuosina 7-10 tunnin täydellisen pimennyksen kaikissa Elisan data- ja gsm-yhteyksissä (kuluttajat, yritykset, kunnan hallinto, terveydenhuolto, kaupassa ei voinut maksaa Electronilla eikä kirjastosta lainata kirjoja) koskien kokonaista kuntaa ja vielä osittain toistakin kuntaa.

  Tosin, katkos johtui Soneran runkoyhteyksistä ja koski siten myös kaikkia Soneran yhteyksiä sekä VIRVE-viranomaisverkkoa, jossa moisen ei pitäisi olla edes mahdollista.

  Koska tuntien pituisia täydellisiä katkoksia oli useita kertoja vuodessa, paikalliset viranomaiset ja pelastuslaitos jouituivat hankimaan ökykalliita satelliittipuhelimia kun VIRVE ei pystynytkään tarjoamaan luotettavia yhteyksiä. Kuulemma vain yhteen satelliittipuhelimeen oli varaa näin aluksi.

  Itse ratkaisin ongelman edullisesti tilaamalla luotettavan dna Onni -liittymän, sillä Finnetin yhteydet ovat ilmeisesti paikallisesti itsenäisemmät, eikä Soneran katkokset pystyneet pimentämään dna:ta.

  Siksi nytkin minulla on yhä kakkospuhelimessa dna-verkossa toimiva Spiidi-liittymä, joka on siis todistetusti VIRVE-viranomaisverkkoakin luotettavampi.
   
 3. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Samaa huomassi Espoossa. Aluksi 16.30 kieppeillä katosi kentät, tuli sitten takaisin muutamassa minuutissa. Sitten kello 17.00 jälkeen vastaava. Viimeisin jonka huomasin oli kello 18.00 aikaan noin 10 minuutin katkos. Ajattelin että jotain täällä mainittua ohjelmisto- tai rautapäivitystä tekevät. Ajankohdasta ajattelin että jokin suurempi sarja menossa, koska kyseiseen aikaan tehdään työt.
   
 4. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Yks pieni vinkki, offtopicia sori vaan, mutta monikaan kassa/myyjä ei tunnu tietävän että jos maksupääte menee juntturaan tietoliikennekatkon takia niin Visa Electronin maksutapahtumaa voi jatkaa kun soittaa varmennuskeskukseen ja pyytää varmennuskoodin jonka kassa sitten naputtelee koneelle ja homma voi jatkua loppuun asti. Näin ainakin jossain neuvottiin ja tekin voitte neuvoa kassaa jos hän ei tiedä sitä.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Millainenkohan puhelinkapasiteetti tuolla "varmennuskeskuksessa" oikein on? Voi olla yleisessä vikatilanteessa aika heikko tilanne jos kaikki kassat alkavat sinne soitella.
   
 6. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja milläs ne soittelee, jos elisaverkko on nurilleen ja niillä kaikilla on saunalahti kytkyt...hiihihihihihihihihih..mun oli pakko.
   
 7. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
 8. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Ei se ole sanottu että niillä olis elisan/saunalahden liittymät vaikka maksupääte käyttäiskin elisan yhteyksiä. Sitäpaitsi kytkyjä tuskin työkännyinä on.
   
 9. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Jep, niinpä oli mutta onneksi nuo on harvinaisia ja vika saatiin korjattua. En voi olla piruilematta mm. soneran suuntaan jolla on ollut tukkarikatkoja tämän tästä...kehheehhee. :D
   
 10. finnteme

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/04
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone 4 White, Nokia N8
  Ja näinhän ei ole, olen toiminut kassavastaavana ja Electron/Maestrotapahtumat täytyy tapahtua kokonaan elektronisesti, mikään "ihmis" välikäsi ei voi soitella varmistusnumeroa.
  En nyt tähän hätään löydä linkkiä asiaan, mutta varmistin asian aikoinaan niin luottokunnasta ja pankkiyhteyshenkilöltämme.

  Edit, ja löysin linkinkin:
  http://www.luottokunta.fi/fi/kaupoille/ohjeita_kaupoille/varmennus.html

  Sivun loppuosasta:
  Online-maksukorteilla maksettaessa vain konekielinen varmennus on mahdollinen

  Ja toisesta kohdasta
  Visa Electron ja Maestro-kortin tiedot on aina luettava konekielisesti ja korttinumeron näppäileminen maksupäätteeseen on kielletty.

  http://www.luottokunta.fi/fi/kaupoille/ohjeita_kaupoille/kortin_hyvaksyminen.html
   
 11. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Aivan. Muilla korteilla puhelinvarmennus onnistuu (toivottavasti se käy tarvittaessa asiakkaan Spiidi-liittymällä mikäli myyjän Sonera/Elisa on pimeänä), tosin katevaraushan on pankkikortilla/Debitillä pakollinen vain yli 150 euron ostoksissa.
   
 12. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  No onpas hölmösti sitten järjestetty tuokin asia. Täytyy sitten sanoa että joku on sitten vedättänyt elikkä suomalaisittain sanottuna kusettanut kun moista huuhaata on väittänyt että Electroninkin voisi varmentaa soittamalla.
   
 13. finnteme

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/04
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone 4 White, Nokia N8
  Ja katevaraus nykyään myös pakollinen kaikille ulkomaalaisille luotto/debit korteille summasta riippumasta.

  Taitaa homma nyt kyllä olla vähän offtopiccia mutta kumminkin =)
   
 14. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Offtopicia kyllä siinä mielessä että tää ei ole maksukorttifoorumi mutta kumminkin tääkin asia liittyy tietoliikenneasioihin joten modet voinee katsoa läpi sormien tätäkin offtopicia. Mutta vaikka noi uudet sepa-kortit onkin sinänsä hieno asia niin tuntuu tyhmältä se ettei voi varmentaa puhelimitse ja kun kumminkin nuo kortit tulee pakollisiksi, automaattikortteja ei enää mistään saa ja pankkikortitkin katoaa ja tilalle tulee Visa Debit ja Visa Electron. Mitäs sit tehdään kun noita tietoliikennekatkoja tulee aina vaan enemmän ja pitäisi muka varmentaa nimenomaan koneella....
   
 15. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Visa Debitin voi kyllä varmentaa puhelimitse. Visa Electronin taas saa ainakin Nordeasta halutessaan ilman maksamisominaisuutta, jolloin saa käytännössä kansainvälisen automaattikortin.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju