Saunalahti Elisan (Saunalahden) kuuluvuuskartta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja veppis, 31/5/12.

 1. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Tutkailin tässä Elisan kuuluvuuskarttaa kun yritin selvittää eri verkkojen kuuluvuutta tietyssä osoitteessa. Onko todellakin niin, ettei eri verkkoja pysty tarkastelemaan yksittäin vaan ainoa tapa on katsella sitä tilkkutäkkikarttaa, jossa on aina neljä tai kolme verkkotekniikkaa päällekkäin? Lisäksi kartan zoomauskyky näyttäisi olevan melko onneton? Shopiteissa on kai joku tarkempi kartta käytössä...vai onko?
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7538
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Voisin veikata, että samaa karttaa kyttäävät Shopiteissa. Varsin selkeä kyllä on.
   
 3. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Zoomauksesta sitä mieltä että ollut joskus ennen paremmin ja esim. omat kotinurkat näkyivät tarkemmin. Kenties asialla ei nykyisin enää väliä, kun koko Suomessa kattava 4G-verkko ko. operaattorilta? Ja ne alueet mitä ei kata, niin kuuluvat näihin "voi olla katvelueita"-kategoriaan.
  PS klamilaan verkko missä voi soittaa puheluita niiden katkeamatta, kiitos.
   
 4. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4084
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Shopitissa on aivan erilainen kartta mitä olen joskus päässyt kurkkaamaan, pohjana ihan oikea kartta johon merkattu tukiasemat ja muistaakseni vielä tukiasemille piirretty ympyrä mihin asti sen kantama yltää. Todella selkeä kuitenkin, suosittelen käymään siellä jos haluat tarkkaa/tarkempaa tietoa.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On, mutta arvalla voi näyttää mitä sattuu (bugittaa välillä joillain selaimilla), jos hyvä säkä niin juuri sen mitä haluaa.

  Tuntuu että aina määräajoin huonontavat.

  DNAlla oli aikanaan kohtuu hyvä, mutta ne on jostain syystä ottaneet pois sen hyvä sisäkuuluvuus ja ulkokuuluvuus jutun. Soneralla on jotain sen tapaista, vaatii valinnan ja ero on aivan liianpieni, toivoisi että olisi merkattu kunnon sisäkuuluvuus (eli paljon nykistä pienempi) ja toisena sitten hyvä autokuuluvuus (ilman lisäantennia). Tuo kai joskus ollut parempi.

  Sonera on pilkkonut 3G/4G verkkotekniikat eri karttoihin

  Rakenteilla olevalista on plussaa. Nopeuskartta vähän outo, GSM 3G jako, moni kaipaisi 3Gstä tarkempaa jakoa ja siellä voisi olla se 4G myös
   
 6. mjk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  631
  Tykkäykset:
  104
  Shopitissa tosiaan näyttää olevan paremmat kartat tukiaseman sijaintietoineenkin. Vasta kävin vilkaisemassa kesämökin tukiasemakarttaa kun piti varmistaa onko viereen tullut uutta 3G-tukiasemaa vai pidänkö antennin suunnattuna kauempana olevaan toiseen tukiasemaan jossa taatusti on 3G. Kartasta sai ruksittua esimerkiksi 2G tai 3G-verkot näkyviin.

  Samalla reissulla kävin katsomassa myös DNA-liikkeen karttaa kun yritin selvittää minne suuntaan toisessa paikassa on 2100 Mhz 3G-verkon tukiasemat. DNA:n myymälöissä ei ole kuulema kuin sama kartta mikä netistä näkyy kaikille eli ei mitään tietoa siitä missä suunnassa ja missä jonkun alueen tukiasema on.

  En oikein ymmärrä miksi niitä tukiasemien sijaintitietoja pitää pihdata asiakkailta. Helpottaa kummasti antennin suuntausta kun tietää missä tukiasema sijaitsee. Tähän saakka ne tukiasemat ovat onneksi löytyneet kun on kuuluvuuskartalta etsinyt jonkun kuuluvuusalueen, sitten veikannut missäpäin plänttiä itse tukiasema voisi olla ja sen jälkeen kansalaisen karttapaikasta etsimään sieltä suunnalta maston symbolia.

  Sitten vain antenni katolta sinne suuntaan ja tarkka suuntaus maksuttomalla MDMA-ohjelmalla.
   
 7. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Olen itse kysellyt saman asian perään joskus aikoinaan täällä. Löysin esim. jonkun jenkkioperaattorin, jolla kartat joka paikasta missä toimi ja kartalta löytyi mastojen sijainnit.
  En ymmärrä tätä Suomen touhua, missä pidetään jonain valtiosalaisuutena sitä missä tolppa sijaitsee ja millaset vehkeet siihen on ripustettuna. Jos olisikin kyse jostain sotilasturvallisuudesta, mutta uskoisin että ennen kuin yksikään masto pystytetään, niin lupa siihen kysytään putinilta.
  Kulutusvirkailijalla olisi hommia tässä kohtaa, koska mielestäni asiakkaan pitäisi tietää mitä se saa, kun sitoutuu jonkun operaattorin asiakkaaksi.
   
 8. mjk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  631
  Tykkäykset:
  104
  Lain mukaan operaattorit joutuvat vuokraamaan toisilleen ristiin niitä tukiasemamastoja, joten kaikilla kolmella suomalaisella 3G-operaattorilla taatusti on tarkat tiedot siitä missä kilpailijoiden mastot ja vehkeet ovat. Varmaan operaattorit myös seuraavat millaista tekniikkaa kilpailijoilla on käytössä sillä helpostihan vaikka sen käytetyn 3G-tekniikan (HSUPA, HSDPA, DC) saa selville mokkulalla, suunta-antennilla, kilpailijan sim-kortilla ja sopivalla ohjelmalla.

  Ainoa keneltä tietoa pimitetään on tavalliset kuluttajat. Toveri Putinillekkaan se tuskin on edes hidaste jos tarvii armeijalleen tiedot Suomen matkapuhelintukiasemien sijainneista: pöllii ne joko suoraan operaattoreilta jonkun myyrän kautta tai pistää miehet mittailemalla etsimään niiden sijannit. Tokihan se tietoliikenne- ja matkapuhelininfra on se mikä pommitetaan sodan syttyessä ensimmäisten joukossa rikki (sähköverkon, tutka-asemien, tiestön, junaratojen, lentokenttien ja satamisen lisäksi), mutta taatusti ne tiedot saa suurvalta helposti muutenkin ilman netissä julkaistuja operaattorien tukiasemien sijaintitietoja. Tavalliselle Matti Meikäläiselle se onkin paljon haasteellisempaa saada suunnattua 3G-suunta-antenni kohti tukiasemaa jossain kilometrien päässä virallisesta kuuluvuusalueesta kun operaattori on halunnut pimittää sen tiedon minne se antenni pitäisi suunnata.
   
  2 henkilöä tykkää tästä.

Jaa tämä viestiketju