elisan rento meininki jälkeen irtisanomisten

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja PK-Paketti, 19/4/04.

 1. PK-Paketti

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/04
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Elisalla on aikaa käydä kahvilla sänkipartaisten duunari-Radiolinjalaisten kanssa nyt kun yhdeksänsataa ihmistä on irtisanottu - HUONO MAINOS.

  Elisan kavereilla kravatit kaulassa ja rento meisinki, kun rätinälinjan miestä häiritään kesken työpäivän. Loistavaa yrityskuvaa.

  Saunalahdelle siis.
   
 2. Black Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/03
  Viestit:
  410
  Tykkäykset:
  0
 3. Manselainen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/04
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Black taitaa olla elisan palkkalistoilla, meinaan että PK-Paketilla on hyvä idea tuossa viestissä ja turhaa sitä olisi ollut hukuttaa vanhaan viestiketjuun.
   
 4. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  ja paketin liksa tulee p.lehdeltä ? :)
   
 5. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Kauheana kapitalistina pidän mielummin rahat omassa taskussani kuin maksan "palkkaa" 900 turhalle duunarille - ajattelen radiolinjan hinnanalennusta, puhumattakaan elisa adsl:n hinnanalennuksista.

  Sillä:
  - tuntuu että tulee kustannettua tarpeeksi suojatyöpaikkoja jo verotuksen kautta
  - jos se että elisa pysyy suomalaisena, kilpailukykyisesti hinnoittelevana yrityksenä vaati 900 hengen potkut niin minusta ok. Mielummin potkut 900 hengelle kuin 2v päästä 2500 hengelle.

  Huom: Olen kyllä sitä mieltä että Elisa hoiti irtisanomistilanteet aivan surkeasti, pidetään "viimeinen yt-neuvottelu 50 hengelle", jota viikon päästä seuraa "ylimääräinen yt-neuvottelu 900 hengelle".

  Ja tietty nämä ajatukset ovat vain minun 2 senttiä.
   
 6. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Ikävästi tuntuu unohtuneen että kaikki suomalaiset operaattorit ja yksi ruotsalainenkin on irtisanoneet porukkaa, enemmän tai vähemmän, Saunalahti mukaanlukien. Tämä vain sivukommenttina. Elisan irtisanomisista noussut poru vain siksi että sieltä lähti kerralla enemmän kun muilla potkuja jaettu pidemmällä aikavälillä mutta varmaankin yhtä paljon kuin Elisalla.
   
 7. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Menit sitten näillä sanoilla avaamaan "urasi" tällä foorumilla... Black puhuu sitä paitsi täyttä asiaa. Täällä kun on tapana ollut, että samaa aihetta käsittelevät viestit yritetään pitää yhdessä ketjussa. Ei jokaisesta "hyvästä ideasta" uusia ketjuja tarvitse perustaa, sillä ei ne ideat ketjuihin mitenkään häviä.
   
 8. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Niin, olisihan se ollut paljon parempi mainos jos siinä olisi näytetty romahtamispisteen partaalla olevia työmiehiä jotka hiki hatussa ilman minuutinkaan taukoa raatavat pitääkseen alimiehitetyn elisan verkon edes jotenkuten pystyssä. Näin Elisasta olisi annettu paljon luotettavampi ja mielyttävämpi kuva. Samaten toki hikiset verkkarit olisivat vetäneet enemmän asiakaskuntaa kuin ihan asiallinen työsasu kravatteineen.

  Ja vakavasti ottaen... oletko ihan tosissasi, provolta tämä ainakin vaikuttaa? Ensinnäkin luuletko että irtisanomiset on se mitä elisa haluaa mainostaa, vai kenties heidän palvelunsa?
  Lisäksi jos (kaikki mitä Tv:ssä näkee ei ole totta, usko tai älä niin tuokin mainos on ihan vartavasten tehty eikä normaalina työpäivänä kuvattu) Elisalla kerran on leppoisa meninki ja hommat luistaa irtisanomisten jälkeen, niin eikö tämä nimenomaan anna kuvan että päätös oli oikea ja vähemmänllä väellä pärjätään hyvin.
  Hirveä poru noista Elisan irtisanomisista, jos väkeä on liikaa ja vähentämällä sitä tehdään enemmän rahaa, niin sitten sitä kuuluu vähentää. Ylimääräisen työvoiman pito Elisassa olisi ollut pitkällä tähtäimellä hyvä asia korkeintaan Soneralle. Työntekijäitäkin ajatelle, voitot mahdollistavat kasvun ja kasvu lisää työpaikkoja.
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Joka tapauksessa sinä ne "suojatyöpaikat" kustannat jos halutaan leikitellä ajatuksella. Mihin luulet niiden 900 irtisanotun menevän? Osa meni kortistoon (työttömyystuki), osa meni takaisin kouluun (opintotuki). Hyvin pieni osa löysi (heti) muuta työtä. Eikö olisi ollut fiksumpaa pitää nuo henkilöt tuottavassa työssä?

  No nämä ovat tietysti näkemyseroja, mutta minä väitän että pihalle laitettiin myös taitavaa ja työnsä osaavaa nuorta väkeä. Ainoastaan aika näyttää mitä vaikutuksia irtisanomisilla Elisaan on. Negatiiviset vaikutukset eivät välttämättä tule heti esiin.
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  paul_alle..Loistavaa, kuvastaa hyvin nykyajan meininkiä. Mitään väliä vaikka tuhannet potkitaan pihalle töistään. Pääasia että minä saan sentin alennuksen omaan minuuttiveloitukseeni ja omistajilla menee hyvin
  Vaikken nyt tiedäkään että mitä työksesi teet, niin uskoisin että esimerkiksi joku noista irtisanotuista radiolinjalaisista voisi ajatella samaa kun on puhe sinun työpanoksestasi.

  Veppikselle..näkemysero tulee ainakin meille siinä kohtaa, kun annetaan mielikuva että vanhemmassa väessä ei olisi taitavia ja työnsä osaavia henkilöitä.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  En missään nimessä tarkoittanut ettei vanhemmissa työntekijöissä ole osaajia. Tarkoitus oli vain kyseenalaistaa luonnollisen poistuman osuus irtisanomisten yhteydessä. (Monestihan annetaan ymmärtää suuren osan olevan eläkkeelle siirtyviä vanhoja työntekijöitä.)
   
 12. shadow

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/03
  Viestit:
  755
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95
  Taisi pau_la myös sanoa hyvän pointin, että parempi ajoissa irtisanoa 900 kuin muutaman vuoden päästä vielä enemmän. En usko Elisan irtisanoneen turhaan noin paljon väkeä. Varmaan laskettu hyvintarkaan mitä olisi tapahtunut jos ei irtisanomisia olisi tehty ja niissä laskelmissa jäätiin miinuksen puolelle ja pahimmassa tapauksessa olisi voinut käydä jopa niinkuin pau_la sanoi ja olisi jouduttu vielä enemmän irtisanoa tulevaisuudessa.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Pitihän minun tuo varmistaa, pahoitteluni.
   
 14. kimmo Vieras

  0   0   0

  Oma näkemykseni kuitenkin on, että nykyaikana on vallalla joku ihmeen buumi, että potkitaan ihmiset pois töistä ja jaetaan samaan aikaan isoja osinkoja. Myöskin yrityksillä on joku ihmeellinen kasvun tarve, ostetaan toisia yrityksiä, laajennetaan liiketoimintaa ulkomaille jne. Yrityksien rahoista menee entistä isompi osa entistä pienemmälle joukolle. Ahneudella ei ole mitään määrää... jos joku tienaa millin, häntä ei häiritse yhtään, vaikka saisi toisenkin. Mielestäni joskus hamassa menneisyydessä oli joku yrityskulttuuri hieman erilaista, ymmärrettiin että työntekijä on tarpeellinen työpaikalla. Saattaa tietty olla, että muisti heittää tuossakin kohtaa.
  Tosta elisasta sen verta, että miksi niitä supistuksia ei osattu laskea ennen kuin tämä mattila sinne töihin tuli? Siinä henkilössäkö nyt sitten kulminoituu kaikki tieto ja taito, mitä tuo yhtiö menestyäkseen tarvitsee ja hän on se joka näkee että näin ja näin monta turhaa työntekijää on yrityksessä. Entäpä jos rllä olisikin jatkettu vanhalla työntekijämäärällä ja johdolla(tarttee päästä kehumaan, kyttälä on serkkupoikani). Laitettu kuukausimaksuttomat kolumbukset, alennettu hintoja, osa työntekijöistä sijoitettu uudelleen(asiakaspalveluun esim.) jne. Miten sen yhtiön tilanne sitten olisi? En tiedä, mutta onneksi toiset tietää. Asiakkaille sentin alennukset, johdolle/omistajille miljoonat, työntekijöille lopputili. Aikansa se menee, mutta sitten kun pitää alkaa hankkia halvempaa työväkeä jostain azerbaitsenista, niin sitten luultavasti ollaan menty metsään.
   
 15. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Jos on tuottavaa työtä, kyllä. Jos ei ole niin olen sitä mieltä että pihalle, turhaan elisa niille maksaa sitä "työttömyyskorvausta", ihan samalla lailla ne saa sen kassasta / tmv. Myös työntekijää pitää ajatella: onko hienoa istua kääntämässä paperia 40 tuntia viikossa, vaikka siitä saa palkkaa?

  Ennen kauheeta bashausta siitä että "yritysten pitäisi kantaa yhteiskunnallista vastuuta ja työllistää ihmisiä, vaikka niille ei ole töitä"-politikointia niin olen sitä mieltä että suomen irtisanomisehtoja pitäisi muutta esim. tyyliin jos firmalla menee tosi hyvin niin iritsanoutumiskorvaus olisi vaikka 18 kk palkka, kun taas jos menee huonosti niin olisi nykyinen korvausmäärä.

  Samaa mieltä - aina sieltä menee päteevää väkeäkin pihalle.

  Ei, mutta mielestäni nyt on kulunnut aika kauan ja mitään todella isoja ongelmia Elisalla ei ole ollut. Tosin on Soneralla, siellähän sähköpostipalvelilmet yms kaatuilivat/kaatuilevat kun potkitiin väkeä pihalle, verkkopalvelut häröilee yms.

  Tietysti voidaan olla eri mieltä siitä että onko aikaa mennyt tarpeeksi, mutta minusta tuntuu että on. Elisaa ei ole myyty mihinkään vodafonelle, ja hinnat ovat kilpailukykyiset -> takaa yrityksen jatkuvuuden, joten sanoisin että minusta irtisanomiset olivat aiheelliset - mutta tapa jolla ne suoritettiin ei.
   
 16. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Niin - en tiedä mikä tilanne siellä oli, mutta jos ajatellaan että iso osa porukasta on potkittu pois (20%?) ja palvelut kumminkin on toiminut yhtä hyvin niin onko mahdollista että siellä olisi turhia työntekijöitä?

  Ja kuten sanoin: mielummin näen että potkitaan 900 henkeä pois kuin että parin vuoden kuluttua potkitaan 2500.

  Olen samaa mieltä - esim. energiayhtiöt tuntuu harrastavan tuota, vedetään huoltopuoli minimiin ja kerätään vaan rahaa. Fortumihan on näyttänyt jo ruotsissa mallia miten homma toimii, kymmeniä tuhansia ihmisiä monta päivää ilman sähköjä. Korvausvaatimukset kumminkin on niin isoja että olisi kannattanut pitää joku 10-kunta henkeä töissä ylläpitämässä verkkoa.

  Niin, eikö olisi hienoa kun näkisi tulevaisuuteen?

  Elisan pomolla on kyllä todella paljon valtaa ja vastuuta - ajattele jos tekisi Sonerat, polttaisi jonkun 4 miljardia euroa saksan 4g-lupaan? Tuskin suomen valtio tulisi hätiin. Eli toivottavasti pitää taloudelliset tosiasiat mielessä, eikä ajattele pelkästään voittoa.

  Taas samaa mieltä. Kummasti nämä virolaiset aspat ei oikein näytä menestyvän, esim. voidaan pitää ACN:ää - sieltähän se siirrettiin Suomeen.

  Ps. Tuntuu että elisan irtisanomiset olivat viimeinen pisara - siitä jauhetaan joka paikassa ja ollaan sitä niin vastaan.

  Sonera-esimerkki: Entäs Soneran saksan umts-luvat? 4 miljaardilla eurolla olisi työllistetty aika paljon väkeä suomeen ja rakenettu aika hyvät laajakaista, 3g, 4g ja wlan verkot jopa lappiin, porotkin olisivat rfid-teknologialla gps-seurannassa. Soneran saamalla 1 miljardin euron valtiontuella olisi elisa varmaan voinnut luvata pitää nuo 900 henkeä töissä vaikka 10v. Ja sitten kun sonera saadaan kannattavaksi myydään se ruottalaisille, ajatellaan jopa suomalaisten etua niin että ruottalaiset saa 3 työntekijän edustaja hallitukseen, suomalaiset 0.

  Nämä tulee unohtaa, keskitytään vain elisan haukkumiseen.
   
 17. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  PK-Paketti taitaa olla trolli tai kilpailijan listoilla, vaikea muuten uskoa että eka viesti olisi tällainen.
  Mitään kommaritouhuja tarvita! Elisassa on ollut ilmaa koko olemassaolonsa ajan, onneksi vihdoin joku puuttui asiaan ennenkuin koko laitos uppoaa. Ennemmin voisi syyttää vanhaa johtoa siitä että on aiheuttanut kyseisen tilanteen. Toki tilanteeseen on paljon vaikuttanut yritysostot, konsernillahan on ollut älyttömän paljon johtoväkeä eri pikkufirmojen takia. Joku voisi piirtää kaavion eri Elisan alla olevista puljuista, tulisi melkoinen hämähäkinseitti.
  Totta, Elisa kuitenkaan ei ole tainnut ainakaan kolmeen vuoteen maksaa minkäänlaista osinkoa, kuralla ollut talo jo pitkään.
   
 18. Black Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/03
  Viestit:
  410
  Tykkäykset:
  0
  Voisin vaikka olla, mutta kun EN OLE. Ja minä vain ajattelin että miksi tehdä uutta, kun tuolla vanhassa ketjussa ollut jotain juttua aiheesta.
   
 19. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  En ole vielä kuullut, että kukaan irtisanomisia kritisoinut olisi kieltäytynyt hinnanalennuksista. Sinänsä mainos olisi ollut parempi, jos olisivat sanoneet: "Tultiin antaman sinulle kenkää" :)
   
 20. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Taidat lukea talous-uutisia vain SAK:n kotisivuilta. Irtisanomisilla ja tänä keväänä tiettyjen yritysten jakamilla kohtuullisen suurilla osingoilla ei ole juuri mitään tekemistä toistensa kanssa, vaikka SAK-SDP-mafian propaganda muuta väittääkin. Porukkaa potkitaan pois, koska on menossa laskusuhdanne ja osinkoja taas jaetaan aikaisempaa enemmän, koska hallitus katsoi kaikessa viisaudessaan parhaaksi iskeä niille tuplaverotuksen vuodesta 2005 lähtien. Ei yksikään TJ huvikseen irtisano, vaan tavoitteena on luonnolliseti parantaa yrityksen kilpailukykyä, jotta ei kohta tarvitse pistää lappua luukulle.
  Ai se on nyt kasvukin pahasta. Mitenköhän olisi esim. Nokialle käynyt jos oltaisiin vain jätetty kasvamatta ja ei olisi kansainvälistytty? Siellä se olisi Benen seurana konkurssin partaalla tai sitten olisi vaikka Motorola Finland. Tällöin ei todellakaan Suomessa olisi kymmeniä tuhansia työllistävää tietoliikenneklusteriakaan. Suomen markkinat kun tuppaavat olemaan niin käsittämättömän pienet, että teollista toimintaa harjoittavien yritysten on pikkasen pakko laajentua ulkomaille jos haluaa yleensä elää.
  Niin, Suomessahan on perinteisesti ollut suurin rikos rikastua. Varsinkin jos rikastuminen on tapahtunut menestyvän yritystoiminnan/urakehityksen ansiosta. Samaan aikaan kun kansa/lehdistö syyttää suurinpiirtein maanpetoksesta vuosia Suomessa helvetisti veroja maksaneita/työllistäneitä yrittäjiä, jotka hallituksen idiotismin takia siirtävät omaisuutensa ulos maasta, niin kansa/lehdistö palvoo suurimpina sankareina kaiken maailman rinkiä kilpaa ajavia miljonäärejä, jotka asuvat veropakolaisina Monacossa.
  Mattila otettiin saneeraaman, koska edellinen TJ ei näköjään tähän tehtävään kyennyt. Kaikille oli selvää, että näin oli pakko tehdä, jos Elisa halusi ylipäätään jatkaa toimintaansa. Luonnollisesti, jos Mattila on irtisanonut liikaa, niin se alkaa pienellä viivellä näkyä myös Elisan tuloksessa ja silloin Mattila saa itse lähteä.
  Tilanne olisi sellainen, että RL ei olisi pystynyt vastaamaan kuumana käyvään hintakilpailuun ja olisi menettänyt perskuleesti asiakkaita ja joutuisi nyt potkimaan vielä enemmän porukkaa pihalle.
  Onneton liike tuo saksan umts-kuvio tietysti oli, mutta ei sen takia mitään laajakaistaa tai 3g-verkkoja ole Soneralta jäänyt rakentamatta. Jos on hyvää bisnestä, niin aina rahaa löytyy. Niin ja mitä taas tulee valtion Soneran po-lisäykseen, niin voitolla ollaan Sonera kuviossa ja runsaasti. Tuosta Telialle myynnistä taas olen täysin samaa mieltä. Taas kerran svedut veivät Suomen valtiota fuusiossa kun pässiä narussa. Olisi luullut, että Storan ja Enson fuusioista oltaisiin jotain opittu, mutta ei. Parempi olisi, että valtion firmojen omistusta hallinnoisi jotkut ihan muut kuin poliitikot.
  Mitenkäs meneteltäisiin esim. Nokia Networksin viime vuotisissa irtisanomisissa? Koko Nokia oli huimasti voitollinen, mutta Networksi syvästi tappiollinen. Muutenkin kun yritykset voivat halutessaan kikkailla tuloksensa kanssa, niin ei ole kovinkaan toimiva tai edes suotava systeemi. Lisäksi mitä vaikeammaksi irtisanomisesta tehdään, niin sitä nihkeämmin yritykset uutta väkeä palkkaavat.
   

Jaa tämä viestiketju