Elisa Elisan kytkypuhelimen vaihto

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja mianmatt, 24/10/06.

 1. mianmatt

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/12/04
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Ajattelin kysellä muiden kokemuksia Elisan kytkypuhelimen vaihdosta, kun oman osalla tahtoo yllätyksiä riittää.

  Eli otin heinäkuun viimeisellä viikolla Elisan kytkypaketin Nokia 6280-puhelimella. Vaihdoin siihen Nokian 6600:sta. Liittymä aukesi toissa viikolla. Tämän kolmen kuukauden aikana en tottunut S60:n jälkeen S40-käyttikseen ja kysyin Elisan aspasta, kuinka vaihto toiseen puhelimeen onnistuu. Vastauksena sain, että kun otan tilalle uuden kytkykoneen ja maksan vanhan puhelimen kokonaan pois, niin saan koodin, jolla sim-lukitus poistetaan. No, marssin seuraavana päivänä kilometrin päässä kotoani olevaan Elisan paketteja myyvään liikkeeseen ja otin tilalle N73:n. 6280 löysi uuden omistajan päivässä ja rahat sain 2 päivässä tilille. Maksoin puhelimen pois heti, kun lasku seuraavalla viikolla tuli ja lähdin kyselemään SIM-koodia aspasta, jotta ostaja saisi koneensa. Tällä kertaa SIM-lukituksen koodin saikin mistä tahansa Elisa Shopit-liikkeestä, kun ottaa maksetun laskun mukaansa, muuta ei tarvita. Lähimpään Shopitiin minulla pikkukaupungin asukkaalla on matkaa 100 km. Ajoin kys. liikkeeseen mukanani lasku, jota vastaan toivoin koodin saavani. Elisa Shopitissa minulla olisi pitänyt olla laskun lisäksi mukana sekä 6280:n että N73:n sopimukset ja lisäksi molemmat puhelimet. Ajoin siis takaisin kotiin laskun kanssa ja ilman koodia. Vanhempani asuvat Tampereella ja ajattelin heillä käydessäni käydä myös paikallisessa Shopitissa tällä kertaa mukanani lasku, molemmat sopimukset ja molemmat puhelimet. SIM-koodin poisto ei onnistunut vieläkään. Koodin saa kuulemma vasta kahden päivän päästä Elisan myyjän tekemästä tilauksesta ja se lähetetään vain samalle myyjälle samaan liikkeeseen , josta koodi tilataan. Kahden päivän päästä minun piti olla taas pikkukaupungissa työtä tekemässä. Koodia ei voi lähettää sähköpostilla eikä sitä voi hakea kukaan muu kuin minä itse, en siis voinut laittaa isää asialle kahta päivää myöhemmin. Taas tyhjin käsin kotiin, hukkakilometrejä (tavallaan) 800. Nyt edessä vielä 2 * 200 km ajoa yhden koodinpurkamisen takia. 6280:n ostaja on kohta entinen ostaja. Mitähän tässä vielä on edessä?

  Onko muilla kokemuksia vastaavasta kytkypuhelimen vaihdosta ja miten ne ovat menneet?

  Kumpi tässä sotkee, minä vai Elisa? Kaikki olen pyrkinyt tekemään kulloistenkin ohjeiden mukaan, mutta silti mättää.

  Tietääkö kukaan, miksi koodin saa vain suurimmista kaupungeista löytyvistä Elisa Shopiteista, eikä esimerkiksi kotikaupunkini Teknisiltä, joka kuitenkin avaa Puhepaketteja ja johon minulla olisi kilometrin kävelymatka?

  Anteeksi vuodatus.
   
 2. aimo Vieras

  0   0   0

  Tämä ei nyt liity juuri kysymykseesi, mutta eikö sinun tarvinut maksaa muutosmaksua (n. 35 €)?
   
 3. mianmatt

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/12/04
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Piti muutosmaksukin maksaa, 39,83€. Eilinen reissu Shopitiin meni paljon paremmin kuin odotin, ja jos hyvin käy, enää ei tarvitse puhelimen takia bensaa kuluttaa.
   
 4. Samo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/06
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Saitko lopulta sim-lukituksen poistettua? Sain tänään itse kuulla, että vanhan puhelimen sim-lukitus puretaan vasta kun liittymän avaamisesta on kulunut 2 vuotta.. :p

  Otin huhtikuussa Elisa kytkyliittymän ja puhelimeksi Samsung SGH-Z140:n. ~Syyskuun puolivälissä vaihdoin puhelimen Nokian N91:seen ja allekirjoitin uuden 24kk sopimuksen. Nokiaa noutaessani kyselin myymälästä sim-lukituksen purkua samsungiin, mutta se ei olisi onnistunut ennenkuin loppuerä on maksettu. Samsungin loppuerän maksoin välittömästi kun laskun sain ja Nokiaan olen ollut tyytyväinen hankintapäivästä alkaen.

  Uutta sopimusta edeltäen kyselin sähköpostitse elisan aspasta ohjeita luurin vaihtoon ja sim-lukituksen purkuun.
  "Elisa Paketti -liittymän puhelimen voi vaihtaa lunastamalla vanha puhelimen ja tekemällä uuden sopimuksen uudesta puhelimesta 24 kuukaudeksi. Lunastetun puhelimen SIM-lukon purkamisesta veloitetaan 15 euroa."
  Muutosmaksut yms. maksoin kiltisti vaikka mistään ei näitä maksuja etukäteen voinut lukea eikä aspastakaan saanut tietää.

  Joululahjaksi äidilleni antamastani samsunginsta pitäisi nyt sim-lukitus purkaa sillä hänelle (DNA) liittymän vaihtamisessa ei olisi tippaakaan järkeä. Elisan myymälässä hän kuitenkin sai kuulla, että sim-lukitus puretaan VASTA huhtikuun 16. päivä vuonna 2008. :p Puhelin on kuulemma "kytkykaupassa niin edullinen ettei operaattori avaa sim-lukitusta ennenkuin sopimuskausi on päättynyt" tms. :p Tuntuu naurettavalta ajatukselta koska alkuperäinen kytkysopimus samsungista päättyi sillä hetkellä kun otin uuden sopimuksen nokiaa varten. :p

  Pitääkö tämä todellakin paikkansa vai onko kyseessä asiasta tietämättömän myyjän oma mielipide/tulkinta? Jos pitää niin on oikeudentajuni todella hämärtynyt..


  Edit: ~Tunnin "etsi" nappulan rämppäämisen ja googletuksen tuloksena löytyi tältäkin foorumilta kymmeniä vastaavia aiheita, mutta ei juuri tuloksia.. Muunmuassa:
  http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=31677&highlight=sim-lukituksen
  Eli täsmälleen ylläolevan lainauksen mukainen tilanne on itsellänikin käsillä. Aika paljon ristiriitoja tuntuu käytännön toteutuksessa ja lain sanelemissa rajoissa olevan..
  Ohjeita asian eteenpäinviemisessä otetaan erittäin mielellään vastaan. :)
   
 5. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Otat Elisaan yhteyttä, ei siis mihinkään aspaan vaan siitä ylöspäin, esim. asiakaspalvelupäällikölle. Tuo 15€ veloitus lukituksen purkamisesta tuollaisella verukkeella kuulostaa vähintäänkin kusetukselta.

  edit: ja kannattaa samalla kysyä että missä kohtaa tekemäsi liittymäsopimuksen ehdoissa mainitaan tuollainen 15€ maksu lunastetun puhelimen lukituksen avaamisesta.
   
 6. Samo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/06
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Sitähän itsekkin ajattelin. Kun aletaan vetoamaan puhelimen hintaan ja puretun sopimuksen voimassaoloaikaan niin alkaa itsellä epäilykset heräämään. Taisi olla myyjällä puurot ja vellit sekaisin. 15€ maksun olisin mukisematta maksanut, mutta vuoteen 2008 en kyllä ala odottamaan.

  Mistähän Elisan ylempien portaiden yhteystietoja saattaisi löytää?
  http://www.elisa.fi/ir/index.cfm?t=10&o=10260.00 <- Aspan numero näyttää olevan ainoa tällaisessa tapauksessa "järkevä" elisan sivuille listattu numero.. Tuonne koitan huomenissa soitella ja ellei yhteisymmärrystä suuntaan tai toiseen synny niin pyydän yhdistämään isommille pomoille.

  Ilmaisen asiakaspalvelunumeron ruuhkat tosin saivat alunperin käyttämään sähköpostia.
   
 7. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Tuskinpa nuo isommat pomot jakelee noita yhteystietojaan kovinkaan usein julkisesti, saattaisi olla aikamoiset puhelumäärät jotka niihin tulisi puheluita. :) En nyt sano etteikö osa olisikin aiheellisia mutta suurin osa olisi täysin turhia puheluita asiakkailta jotka haluavat päteä ja puhua vain sen kanssa jolla on suurin titteli.
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tämän tapauksen etenemisen haluaisin kuulla loppuun asti, jos mahdollista. Itse ehdottomasti sitä mieltä, että elisan pitää antaa lukituksen purkamiseen tarvittava koodi hetimiten ja ilman mitään 15 euron maksuja. Itse ainakin pitäisin melko kovaa meteliä, jos ei lukituksen purkamiseen suostuttaisi.
   
 9. Samo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/06
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Täysin ymmärrettävää kyllä. :)
  Täytyy kysellä (ellei aspassa päästä järkevään lopputulokseen) että jos yhdistäisivät ylempään portaaseen. Se kuitenkin lienee mahdollista. Ainakin 75% yrityksissä joihin olen puhelimitse asioinut on tähänmennessä puhelinvaihde löytynyt joilla suora yhdistäminen on onnistunut. Olisi hauskaa kuulla ettei yksi maan suurimmista kommunikaatioon perustuvista yrityksistä moista omista.

  Vastaavien tapausten loppuun saattamisesta etsin tuloksia (googlella ja muiden matkapuhelinfoorumin kaltaisten keskustelupalstojen hakua käyttäen) niitä kuitenkaan löytämättä. Sinäänsä itselleni on yhdentekevää saanko sim-lukituksen purettua. Kuitenkin jo periaatteellisista syistä tahdon sim-lukituksen purkaa ja todellakin hetimmiten. Lupaan ilmoittaa hetimmiten tapahtuneista tiedotuksista / muutoksista.

  Varmaan satoja tapauksia sim-lukituksien purkamisista tuli googlellakin vastaan, mutta ei yhtäkään selkeää selitystä tapahtumien kulusta eikä aikavälistä.

  Ihan selvennyksenä: Itse en myymälässä asioinut vaan äitini jolle käytetyn puhelimen joululahjaksi annoin. (Mielenkiintoista sinäänsä mitä kaikkea tietoa luovutettiin "ulkopuoliselle ihmiselle" allekirjoittaneen laskutuksesta, laskutusosoitteesta yms.) Puhelimen sim-lukituksen purkaminen on ajankohtainen juuri nyt sillä hänen wanha samsunginsa hajosi joulun alla eikä hänellä siis ole toimivaa matkapuhelinta lainkaan. Uutta en ala ostamaan sillä täysi käyttöoikeus puhelimeen kuuluu jo oikeuksiini. Jos operaattori ei tätä tosiasiaa myönnä vaan ilmoittaa validit juridiset faktat sim-lukituksen purkamisen kieltämiseksi niin katson tilannetta auennein silmin.

  Edit: Onkohan kenelläkään tarjota ns. "Lakia ja pykälää" johon sim-lukon purkamisen maksuttomuus perustuu?
   
 10. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  On; ote Viestintämarkkinalaista:
  Lähde: FINLEX.

  Ole hyvä.
   
 11. Samo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/06
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos paljon. :) Palaan huomenissa asiaan. :)
  Pitääpä vielä lukea sopimuspaperit uudempaan otteeseen läpi. Muinoin nuo huolellisesti luin.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tässäkin thereadissa on nähtävissä niitä ongelmia mitä on seurannut kytkykaupasta. Itse en suostuisi kyllä kirveelläkään tuollaseen hyppäämiseen yhden pirun koodin takia jota pantataan ym. Lukekaapa uudestaan juttunne ja ajatelkaa miten helppoa oli ennen KUN OLI RAHAA, hakea puhelin kaupasta ja myydä se pois ja operaattorinvaihto on helppoa. Nykyään otatte sen paskakytkyn, kaikesta pitää tapella ja olla vähintään lakimies, aivan järjetön ja loputon suo. Koodista maksatte Elisan kaltaisille kusettaja operaattoreille ja paljon rahaa. Ensin tietty maksatte puhelimen täyden ovh. hinnan.

  Siksi kun aikanaan kirjotin MPF:lle niiden tuomista ongelmista, kannattaa puntaroida, mihin paperiin nimensä lyö jatkossa :)
   
 13. samumanu Vieras

  0   0   0

  Mä kyllä käsitin tosta että sim-lukon saa operaattori pitää sen 2 vuotta vaikka puhelimen osuuden maksaisikin pois, ja vaikka maksais koko sydeemin pois ei sitä oo pakko purkaa. Itekin 2 tapausta tunnen elisalta ettei lukkoa oo saana auki millään vaikka sopimukset on "maksettu kokonaisuudessaan pois".
   
 14. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0

  Selvästihän asia on tässä kerrottu: "Teleyritys saa estää toisen teleyrityksen liittymän käytön kytkykaupassa tarjotussa matkapuhelimessa. Esto on kuluttajan pyynnöstä purettava maksutta liittymäsopimuksen päättyessä, kuitenkin viimeistään kahden vuoden kuluttua liittymäsopimuksen tekemisestä."

  SIM-lukitus pysyy juuri sen aikaa, kun liittymäsopimus on voimassa.
   
 15. Aavain

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/06
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Juurikin näin minunkin mielestä. Ensimmäinen sopimus on päättynyt ja sen tilalle on tehty uusi 24kk sopimus. Ensimmäisen sopimuksen sim-lukitus pitäisi siis purkaa maksutta, koska se sopimus on jo päättynyt.
   
 16. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Tämä on yhä edelleen mahdollista.
  Ei tartte tapella, jos ei ala kikkailemaan asioilla vaan pysyy asiakkaana ja pitää puhelimenkin sen kaksi vuotta. Niinkuin kait perimmäinen tarkoitus on.

  Tätänykyä puhelimia saa kytkynä alle nettikauppahintojen.
  No se on tietysti selvä kaikissa sopimusasioissa.
   
 17. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Ei tietenkään ole liittymäsopimus päättynyt. Olet tehnyt määräaikaisen liittymäsopimuksen, joka on voimassa määrätyn ajan. Sinä aikana et saa siirrettyä numeroasi toiselle operattorille. Puhelin taas on SIM-lukittu niin kauan kuin liittymäsopimus on voimassa. Rahalla et liittymäsopimusta saa päätettyä. Se on voimassa sen ajan minkä olet alunperin sopinut.

  Se että teet uuden sopimuksen kesken kaiken, ei mitenkään poista sitä vanhaa liittymäsopimusta. Saat vain uuden puhelimen, ja olet vieläkin pitempään kiinni operaattorissa.
   
 18. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Vanha sopimus korvataan uudella, vain yksi sopimus on silloin olemassa ja se on se uusi.
   
 19. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Mutta vanha sopimus päättyy kuitenkin vasta kun sen tekohetkellä sovittu määräaika täyttyy.
  SIM-lukituksen saa purettua sopimuksen tekohetkellä sovitun määräajan kuluttua. Se määräaika ei tule täyteen, kun tekee "uuden sopimuksen", ja saa uuden puhelimen.
  Vanhan sopimuksen ehdot silloin saatuun puhelimeen nähden pysyvät voimassa juuri sen tehdyn sopimuksen määräajan.
   
 20. Aavain

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/06
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0

  Mutta eihän vanhasta puhelimesta ole enää mitään sopimusta operaattorin kanssa, koska se on maksettu pois ja liittymään on tehty uusi sopimus. Näin asian itse näen. Mielestäni tuo vistintämarkkinalain kohta koskee myös tällaisia tapauksia ja sim-lukko pitäisi siis purkaa uuden sopimuksen teko hetkellä.
   

Jaa tämä viestiketju