Mobiili.fi Elisan Anvia-kauppa vaarassa – Finda teki korkeamman käteistarjouksen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2081
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Pohjalaisoperaattori Anvian liiketoimintojen kohtalo ei olekaan vielä selvä. Elisa ja Anvia kertoivat 30. toukokuuta Elisan ostavan Anvia Telecomin ja valittuja muita toimintoja 107 miljoonalla eurolla. Nyt DNA:n suurin omistaja Finda on kuitenkin tehnyt Anvia Telecomista korkeamman 120 miljoonan euron tarjouksen.

  Finda kertoi, että sen ehdottaman kaupan toteutuessa se maksaisi kauppahinnan rahana.

  Elisa omistaa jo noin 40 prosenttia Anviasta. Sen ja Anvian välinen kauppajärjestely oli monimutkaisempi – Elisa olisi käyttänyt 31 miljoonan euron ohella maksuvälineenä kaupassa omia Anvia-osakkeitaan ja ei olisi enää järjestelyn jälkeen ollut pohjalaisyhtiön omistaja.

  ”Tarjoamme Anvia Telecomista selvästi korkeamman kauppahinnan kuin mistä Anvia ja Elisa ovat sopineet. Tiedossamme ei ole seikkoja, joiden vuoksi Anvia Telecomin arvo olisi laskenut maaliskuussa 2016 Anvian kanssa solmimamme sopimuksen jälkeen, joten Finda tarjoaa Anvia Telecomin osakekannasta käteisvastikkeen 120 miljoonaa euroa. Pidämme tätä Anvia Telecomin liiketoimintaa ja sen mahdollisuuksia täysimääräisesti heijastavana hintatasona ja näin ollen Anvian osakkeenomistajien edun mukaisena”, kommentoi Findan Jarmo Leino.

  ”Toivomme voivamme käynnistää neuvottelut Anvian kanssa pikimmiten sopimuksen solmimiseksi. Findan tarjouksen johtaessa yrityskauppaan käynnistämme selvitystyöt Anvia Telecomin kehittämiseksi neljänneksi valtakunnalliseksi operaattoriksi”, Leino kertoo.

  Ennen Elisa-järjestelystä tiedottamista Anvia ja Finda olivat alun perin sopineet Findan hankkivan 42 prosentin vähemmistöosuuden Anvia Telecomista. Tuossa järjestelyssä osuuden arvoksi oli laskettu noin 50 miljoonaa euroa.

  Anvian ja Elisan järjestely oli menossa 29. kesäkuuta pidettävän ylimääräisen yhtiökokouksen päätettäväksi. Findan uusi tarjous muuttaa kuvioita.

  Finda omistaa 49,85 prosenttia Suomen kolmanneksi suurimmasta operaattoriyhtiöstä DNA:sta, joka kertoi 3. kesäkuuta selvittävänsä jälleen listautumista pörssiin.

  Finda on entinen Lännen Teletieto, joka syntyi kun Lännen Puhelin ja Satakunnan Teletieto aikanaan yhdistyivät.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju