Elisa Elisan äänileikkurin poisto -> Elisa myynnissä?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja sorsa, 17/11/05.

 1. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  http://www.elisa.fi/ir/yhtiokokous/2005_y/kutsu.cfm
  "Elisa Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään maanantaina 5.12.2005 kello 12.00 Finlandia-talon kongressisiivessä osoitteessa Mannerheimintie 13, Helsinki (sisäänkäynnit K1 ja M1). Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen alkaa kokouspaikalla kello 11.00.

  Kokouksessa käsiteltävät asiat
  2. Hallituksen ehdotus yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi siten, että yhtiöjärjestyksen kohta 13 "Äänestysrajoitus" poistetaan ja yhtiöjärjestyksen nykyisen kohdan 14 numerointia ja viittauksia muutetaan vastaavasti."


  http://www.elisa.fi/ir/index.cfm?t=4&o=4291.00&redir=anchors.cfm
  "Elisa Oyj:n yhtiöjärjestys
  13 § Äänestysrajoitus
  Yhtiökokouksessa ei kukaan saa äänes­tää yli yhdellä viidesosalla (1/5) koko­uksessa edustetusta äänimäärästä.

  Laskettaessa 1 momentissa tarkoitettua ääniosuutta luetaan osakkeen-omista­jalla olevaan äänimäärään myös sel­lais­ten osakkeiden tuottama ääni­määrä, jotka kuuluvat:

  yhteisölle, joka osakeyhtiölain mukaan kuuluu samaan konserniin kuin osakkeenomistaja;
  yritykselle, joka kirjanpitolain konser­nitilinpäätöstä koskevien säännös­ten mukaan luetaan kuuluvaksi samaan kon­serniin kuin osakkeenomis­taja;
  osakkeenomistajan sekä edellä tarkoi­tettujen yhteisöjen tai yritys­ten elä­kesäätiöille tai eläkekassoille;
  sellaiselle muulle kuin suomalaiselle yhteisölle tai yritykselle, joka, jos se olisi suomalainen, kuuluisi edellä 1. ja 2. kohdissa tarkoite­tuin tavoin samaan konserniin kuin osakkeenomistaja.
  Edellä 2 momentissa tarkoitettua mää­räystä sovellettaessa alennetaan kunkin osakkeenomistajan äänimää­rää suhteel­lisesti yhtä paljon."


  Tarkoittaa käytännössä sitä, että äänileikkurin poiston jälkeen Novatorin islantilaissijoittaja yksin päättää mitä Elisassa tehdään, koska Elisan omistus on niin hajallaan. http://www.elisa.fi/ir/index.cfm?t=4&o=4125.00&redir=archive_dropdown.cfm
  http://www.elisa.fi/ir/index.cfm?t=4&o=4400.00&did=12408
  "Osakkeenomistaja: Novator Finland Oy Osakkeiden lukumäärä: 16 769 424 Osuus osakepääomasta ja äänistä: 10,1% Ajankohta, jolloin omistusosuus tulee muuttumaan: 15.11.2005"
   
 2. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0

  Äänileikkurin poisto on lähinnä viimeinen toimenpide sarjassa muutoksia, jotka olivat tiedossa jo vuosia sitten eli leikkurin poisto ei ole kytköksissä viime aikojen spekulaatioihin mahdollisesta myynnistä.
   
 3. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  No jos leikkurin poistolla ei ole mitään tekemistä myymisen kanssa, niin miksi asia on ylimääräisen yhtiokokouksen asialistalla, jonka ilmoittaustumisaika on normaalia lyhyempi ja päättyy 27.11.2005 klo 20?
  Eli, jos piensijoittajat haluaisivat vastustaa esitystä, niin he eivät todennäköisesti ehdi keräämään tarpeeksi valtakirjoja.

  Miksi äänileikkurin poistoa ei tehty kevään 2005 yhtiökokouksessa tai jätetty sitä sitten ensivuoden 2006 kokouksen asialistalle?

  Todennäköistä on kuitenkin, että myyminen ei varmaankaan ole lähikuukausien asia, mutta leikkurin poisto antaa käytännössä Novatorille mahdollisuuden päättää yksin kaupasta sille sopivalla aikataululla.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Erittäin hyvä kommentti. asiasta voi erittäin perustellusti pohtia syitä. Ehkä jopa sitä kuka käyttää jo nyt omistajan valtaa.
   
 5. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Ylimääräisen yhtiökokouksen kiirellisyyden pääpointti piilee päätöksessä ylimääräisestä osingosta, josta on saatava päätös tämän vuoden aikana veroedun hyödyntämiseksi.

  Äänileikkuri on ollut Elisassa kuten maakunnallisissakin puhelinyhtiöissä torjumassa yhtiöiden kannalta vihamielisiä valtausyrityksiä. Omistuksen ollessa hyvin hajallaan ja yhden merkittävän omistajan puuttuessa on päädytty suojaamaan yhtiötä (lue: sen toimivaa johtoa ja hallitusta ) tällä sangen ristiriitaisia tunteita herättävällä lausekkeella. Nyt kun Elisaan on Saunalahti-kaupan myötä tullut selkeästi suuri omistaja on luontevaa, että irtaudutaan äänileikkurin käyttämisestä. Muutenkin moinen kohta yhtiöjärjestyksessä ei kuulu nykyaikaiseen pörssiyhtöön. Totta tiestysti on, että Novatorin 10.1%:n omistus Elisasta antaa merkittävän mahdollisuuden käyttää valtaa yhtiökokouksissa äänileikkurin poiston jälkeen.
   
 6. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Osake on ollut viime päivinä nousussa tuon osinkouutisen jälkeen.
   

Jaa tämä viestiketju