Elisa Elisa Yhdessä-sopimuksen kiemurat

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja SYS 49152, 11/1/06.

 1. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Elisa toi jokin aika sitten uuden lankaliittymätyypin, Elisa Yhdessä. Tai oikeastaan kyseessä on jonkinlainen sopimus jolla saa alennusta mm. kk-maksuista. Määräaikainen mutta vuoden kerrallaan jatkuva sopimus joka jatkuu automaattisesti jos ei irtisanota. Mutta missä välissä sen voi irtisanoa kun kesken kauden ei saa irtisanoa?? Eli pikaisella vilkaisulla huomasin että samanlaiset irtisanomisrajoitukset kuin matkapuhelinliittymissä Etuilta-soppareissa.

  Nyt vaan ihmettelen että miten tuollaisia voi tehdä lankaliittymiin? Entä jos jollain on tuollainen sopimus ja hän haluaa muuttaa toiselle paikkakunnalle joka ei ole Elisan kotialuetta, miten tuollaisen sopparin saa "rikottua" kun ei lankapuhelinta voi noin vaan kustata mukanaan? Joutuuko hän siis maksamaan tyhjästä ja käyttämättömästä ajasta? Eihän Elisa voi odottaa että asiakas muuttaa paikkakunnalle jossa on elisan lankaliittymiä tai sitten ajastamaan muuttonsa tuon sopparin mukaan.
   
 2. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  Tekevä oppii...
  Elisa Yhdessä on liittymätyyppi, jossa on ensimmäisen vuoden tuo irtisanomisesto. Sen jälkeen liittymä jatkuu kuten ennen, mutta tuon Yhdessä liittymätyypin hinnoin. Lankapuhelimissahan taitaa olla tyyliin kuukauden irtisanomisaika.

  Samaan tapaan, kuin matkapuhelimille. Nimi alle ja menoksi ;)

  Varmaan tilanteessa operaattori toimii saman perjaatteen mukaan, kuin matkapuhelimissa (jos siis matkapuhelinliittymän omistaja muuttaa ulkomaille). Vai voiko Sonera tai Elisa (onko edes muilla 12kk-sopimuksii) estää asiakkaiden halut muuttaa ulkomaille.
   
 3. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Kerro mitä tuossa tilanteessa tapahtuu... itse en tiedä vaikka luulen tietäväni sopimusehdot melko hyvin.
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Eipä ole vielä täällä kukaan kertonut onnistuneesti päässeensä eroon määräaikaisesta sopparista kesken kauden...perusteista puhumattakaan.

  Tai no pari kitinää kuulemma luvattomasti kytketyistä määräaikaisista soppareista, jotka on sitten operaattorin toimesta purettu heti alkuunsa.
   
 5. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä muutto on ihan perusteltu syy tuossa tapauksessa sopimuksen purkuun ja lisäksi muut monet sosiaaliset yms. syyt (merkittävä toimeentulon heikkeneminen, pitkäaikainen työttömyys, vakava sairastuminen, kuolema jne) jolloin mikä tahansa sopimus melkein voidaan purkaa kohtuullisuuspykälien mukaan. Muuton perusteella voi saada määräaikaisen sähkösopimuksen purettua ja yhtälailla vaikka kuntoklubin jäsenyyden.
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Pelkkä muutto ei kyllä varmasti riitä syyksi jos uudella alueella on mahdollisuus käyttää sopimuksessa mainittuja palveluja. (hiphei on varmasti tietoinen tästä, ajattelin mainita selvyyden vuoksi)

  Matkapuhelinverkon osalta tilanne on mielenkiintoinen, koska tuotteen ominaisuuteen kuuluvat paikalliset katvealueet. Saatavuus voi kuitenkin periaatteessa olla koko Suomi.

  Vertauksina kuntoklubi tai sähkösopimus ovat huonoja, sillä ne on sidottu voimakkaasti tiettyyn fyysiseen sijaintiin tai rakennukseen. Teleliittymien kohdalla tulkinta ei välttämättä ole noin yksioikoista.

  Kohtuullisuussyihin voi aina vedota, mutta eiköhän sitä tulkita toiseenkin suuntaan. Ei kaikki vetoomukset heittämällä läpi mene.
   
 7. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Sopimuksen voi irtisanoa koska vain, mutta se luonnollisesti päättyy kun kuluva sopimuskausi, eli vuosi tulee täyteen.
   
 8. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa alkuperäisessä viestissä puhuttiin lankapuhelinliittymästä ja jos samaa lankapuhelinliittymää ei sinne saa.
   
 9. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Juu mutta silloinhan asiakas maksaa siltäkin ajalta kun ei voi ko. liittymää käyttää. Vaikka irtisanomisesto kestäisikin vain vuoden niin rajoittaa se silloin jos se muutto sattuisi osumaan juuri ensimmäisen vuoden aikaan.

  Tarkoitus ei ollut mollata mitään, vaan vain kiinnittää huomio noihin määräaikaissoppareiden epäkohtiin, niissä riittää vielä hiomista noin kuluttajansuojan kannalta. Tuo Elisa Yhdessä kun on askeleen verran sitovampi kuin esim. kännyliittymissä joiden toimialue on periaatteessa koko Suomi.
   
 10. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  En tosiaan itse tiedä sitä. Mutta voisi kuvitella, että tilanteessa missä operaattori ei voi enää tuottaa palvelua asiakkaalle, niin sopimuksen voi irtisanoa.
  Vinkki: Jos muutto on tiedossa, niin kannattaa nyt ainakin varmistaa sopimusta tehdessä, miten operaattori toimii kyseisessä tilanteessa.
   
 11. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Suomihan on täynnä henkilöitä jotka saavat tiedon ulkomaille lähdöstään viimetingassa,lisäksi juurinämä henkilöt käyvät tekemässä tuon määräaikaisen sopparin.
  Heillä lienee samat ongelmat myös muissa asioissa?
  -Ovat vuokranneet tallelokeron pankista,eivätkä voi ottaa sitä lokeroa mukaansa,eikun rosikseen.
  -Tehneet sanomalehdestä määräaikaistilauksen,eikun rosikseen
  -Liisanneet auton määräaikaissopimuksella,eikun rosikseen
  -Tehneet asunnonvuokrauksen määräaikaissopimuksella,eikun rosikseen
  -Kuntosalille tehty vuodensoppari mikä maksettu etukäteen,eikun rosikseen
  -Ostaneet julkiseen liikennevälineeseen vuosikortin yhdessä erässä,eikun rosikseen
  Onneksi ainakin asianajajille riittää töitä tässä äkkiäulkomaillemuuttovaltaisessa maassa...
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis meinaat että jokin 8 euroa kuussa on niin merkittävä sopimus että se pitää saada purettu jos tilanteet muuttuu, aika kova taloudellinen romahdus täytyy tulla, kun vielä huomioi yhsteiskunan tukiverkot? Puhettakaan jostain matkapuhelin vuosisopimuksista joissa kk maksu liikkuu euron nurkilla?
  Eihän siitä edes tule sellaista summaa että operaattori saisi lähteä hyökkäämään voimakkaasti perintään.

  Tosin tuon yhdessä sopimuksen ehdot ovat ainakin sivuilla hmm. vähän vaillinaiset.
  Siis mitä? siis meinaat että määräaikainen sopimus ei saisi olla määräaikainen? Jos kohtuuttoman pitkä sopimus olisi ainoa tapa hankki joitain välttämättömyys palveluita kohtuuhintaan, niin silloin on paikka puuttua.

  Niin ehkä silloin kannattaa valita toistaiseksi sopimus :)
  Tai toki jos muuttamassa vähän pidemmälle missä ei ole luovutus sopimuksia niin ostella sitten kaikkea mahdollista osarilla ja velkasi ja tehdä kymmenenvuoden vuokrasopimus kalustetusta kämpästä jne.
   
 13. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  SYS:hän keksi tehdä oikeana päivänä oikean ketjun. :)
  Eli: Eilen käytiin mummini kanssa Elisa Shopitissa ja kysyttiin että mitäs lankaliittymätyyppejä Elisalta vielä saa. Halusi vaihtaa 12€/kk olevan Perusliittymänsä toiseksi, sanoin että on niillä ainakin ollut 6€/kk oleva Käyttöliittymä, tiedä sitten sitä olisiko enää. Kysyin myyjältä että onkos vielä sitä Käyttöliittymää, myyjä vastasi että onhan semmoinen (Elisan nettisivuilla en ole nähnyt enää) mutta alkoi (ylläri) suosittelemaan tota Yhdessä -liittymätyyppiä 12kk määräaikaisuuden takia. Myyjä sanoi myös siinä että tolla tulee 40% alennus lähipuheluista jne. Mummini sitten sanoi että onhan toi lankaliittymä ollut vuosikausia olemassa niin kaipa toi 12kk menee siinä samassa. Mahtoikohan mennä pökerryksiin tuon alennus prosenttien takia...

  E: Typoja ja tajuttu asioita
   
 14. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  katoku täytyy dnamiehen jotain edes yrittää :)
  ettei kaikki menisi vieraaseen kauppaan
   
 15. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kyse edelleenkin oli lankapuhelinliittymästä, jota ei voi käyttää, jos muuttaa paikkakunnalle, jonne sitä ei voi siirtää. Kyse ei ollut siitä, mitä sopimuksen noudattaminen määräaikaan asti kustantaisi.
  Sopimuksen varmasti saa irtisanottua Kuluttajansuojalain 4.luvun 1§ perusteella.
  Samaten raukee se määräaikainen vuokrasopimuskin - oli sitten kyse 2 kuukaudesta tai 10 vuodesta - Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 55§ mukaan.
   
 16. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  Nyt olet saannut näköjään "asiantuntevalta" myyjältä osittain väärää tietoa. Käyttöliittymä kuulemma on olemassa niillä, jotka tekivät sopimuksen joskus aikoja sitten. Enää kyseistä liittymää ei kuitenkaan kuulemma saa myydä. Eli Elisa toimii samalla tavalla, kuin vanhan matkapuhelinliittymän puitteissa. Tuli asia varmistettua tuossa joulun alla.
   
 17. greggman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/05
  Viestit:
  147
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni tuo Käyttöliittymä on liittymätyyppinä edelleen olemassa, mutta se ei ole uusmyynnissä. Eli se pysyy vanhoilla asiakkailla, joille se on vaihdettu ennen uusmyynnin lopettamista, mutta nykyään siihen ei enää pysty vaihtamaan. Syynä ilmeisesti ESV-sopimukset, jotka pitää saada miltä operaattorilta vaan ja kaikkiin liittymätyyppeihin, jolloin Käyttöliittymä tulee operaattorille kannattamattomaksi.
   
 18. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Olikos tuo nyt jotain provoilua vai? Tossa nyt ei ollut mitään propagandajuttua, sanoinhan ettei mulla ole elisaa vastaan mitään mutta halusin vaan tarttua noihin määräaikaissoppareiden epäselvyyksiin. "ettei kaikki menisi vieraaseen kauppaan"...dnalla ja lankaliittymillä ei ole paljoakaan tekemistä toistensa kanssa tämän asian suhteen, lankaliittymissä voit valita vain yhdestä eli siitä mitä kyseisellä paikkakunnalla on mahdollisuus ottaa (elisa, TS tai paikallisen yhtiön liittymä) ja taas dnan asiakaskehitys on hyvään suuntaan joten ei tässä mitään yritetä. Turha edes koittaa sotkea asioita toisiinsa.
   
 19. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Mikä on ESV-sopimus?
   
 20. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  jälleen google auttaa...
  ESV = EnsiSijaisValintasopimus

  http://www.google.fi/search?hl=fi&q=esv-sopimus&btnG=Google-haku&meta=
   

Jaa tämä viestiketju