Mobiili.fi Elisa perustelee roaming-uudistustaan: ”Maksumiehiksi eivät joudu ne, jotka eivät matkaile”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Reilu viikko sitten Elisa paljasti Saunalahden uudet roaming-hinnat, jotka astuvat voimaan huhtikuun lopulla. EU-tason päätösten mukaisesti roaming-verkkovierailumaksujen pitäisi poistua käytöstä vuonna 2017. Uudet Saunalahden hinnat ovat kuitenkin aiheuttaneet hieman sekaannusta kuluttajien puolella ja Elisa haluaa nyt pahoitella asiasta. “Olemme pahoillamme aiheutuneesta epätietoisuudesta”, lukee Elisan tiedotteessa.

  ”Uskomme vilpittömästi, että tämä on asiakkaille paras tapa toteuttaa tämä EU-päätös. Olemme pahoillamme uudistuksen vaikeasti ymmärrettävästä viestinnästä ja siitä aiheutuneesta epätietoisuudesta”, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

  Uudet roaming-hinnat ovat ensimmäinen välivaihe matkalla verkkovierailumaksujen poistamiseen. Elisa on päättänyt toteuttaa tämän välivaiheen siirtämällä hinnoittelunsa nopeuspohjaiseksi. Verkon perusnopeus on pudotettu 0,25 megabittiin, mikä Elisan mukaan ”mahdollistaa tavallisimpien sovellusten sujuvan käytön puhelimella”. Näitä sovelluksia on muun muassa Facebook, WhatsApp, Twitter, sähköposti ja internet-selain.

  [​IMG]
  Musiikkia pitäisi pystyä kuuntelemaan Spotifystä myös miniminopeudella.


  0,25 megabitin nopeudella käyttäjä varmasti saa WhatsApp- ja sähköpostiviestit puhelimeensa, mutta muiden sovelluksien käyttö tuskin on kovinkaan sujuvaa. Twitterissä Elisa totesi, että myös Spotifyä voi käyttää 0,25 megabitin nopeudella. Spotify kertoo, että musiikkia voi kuunnella puhelimella, jos verkon nopeus on lähellä 0,2 megabittiä.

  Kaikkien liittymien hinta ylös vai lisämaksuja matkailijoille?

  Vaikka roaming-maksut poistuvat, eivät operaattorien väliset maksut poistu kuitenkaan. Tämän vuoksi eteläeurooppalainen maa, jossa käy paljon turisteja, hyötyy tilanteesta enemmän kuin esimerkiksi Suomi, jossa turisteja käy huomattavasti vähemmän.

  ”Roaming-uudistus asettaa suomalaisille operaattoreille paineen joko nostaa kaikkien asiakkaiden hintoja tai ratkaista asia jotenkin muuten. Siksi me päädyimme tarkan pohdinnan jälkeen omaan ratkaisuumme. Tässä uudistuksen maksumiehiksi eivät joudu ne suomalaiset, jotka matkustavat harvoin tai eivät ollenkaan. Tämä on reilu tapa toteuttaa uudistus tässä vaiheessa”, toteaa Virkki.

  Virkki löysi myös toisen positiivisen puolen perusnopeuden putoamisesta. ”Toisaalta yllätyksiä puhelinlaskuun ei voi enää syntyä yhtä helposti kuin aiemmin perusnopeuden ansiosta. Tottumaton ulkomaanmatkustaja ei välttämättä ole tietoinen, että jo muutaman videon katselusta saattaa kertyä useiden kymppien lasku”, Virkki kertoo.

  Tarkemmat tiedot tulevista hinnoista voit tarkastaa aiemmasta jutustamme.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju