Elisa perii 5 sentin saatavaa.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja mjk, 31/8/05.

 1. mjk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  631
  Tykkäykset:
  104
  Sukulaisella oli vuosia käytössään nykyisen Elisan kaksi GSM-liittymää. Helmikuussa hän päätti siirtää numeronsa toiselle operaattorille ja lakkauttaa toisen liittymän. Siirto sujuikin ihan ongelmitta uudelle operaattorille, mutta ilmeisesti jossain välissä talvella joku lasku oli ollut päivän tai pari myöhässä kun toukokuussa Elisalta tuli 5 sentin lasku ilmeisesti myöhässä olleen laskun koroista lisättynä viiden euron maksukehotusmaksulla.

  Taitaa olla Elisalla tiukkaa rahasta kun 5 sentin vuoksi pitää alkaa laskuja lähettelemään entisille asiakkaille jälkikäteen. Suosittelin kyllä sukulaista maksamaan sen 5 sentin kiistattoman osan saatavasta, mutta jättämään sen viiden euron mielestäni kohtuuttoman maksumuistusmaksun jolla saatava satakertaistettiin maksamatta. Elisan asiakaspalve on kuitenkin sitä mieltä, että kyseinen lasku pitäisi maksaa kokonaisuudessaan.

  Saa nyt nähdä miten tapaus etenee tulevaisuudessa. Tähän mennessä ei ole tullut kuin se yksi ainoa karhukirje. Käräjäoikeushan ei edes ota sellaisia muutaman sentin saatavia edes käsittelyyn vaikka siihen lisäisi millaisia perimiskuluja siitä muutamasta sentistä. Mikäli maksumuistutuskirjeitä tai perintätoimistolta tulee postia koskien sitä viiden sentin saatavaa, niin ei eiköhän kuluttaja-asimies saa ottaa sen jälkeen kantaa moiseen perintäpaan ja muutama tuttu toimittajakin saa kopiot kyseisistä papereista. Paljon helpommalla sitä tietenkin edelleen pääsisi kun maksaisi kyseisen laskun korkoineen, mutta kyse on vain periaatteesta.

  Enpähän itsekkään koskaan aio ottaa hankkia mitään palveluita Elisalta moisten laskutusten vuoksi.
   
 2. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Onko varmasti kyse viivästyskorosta mutta itse lasku maksettu ja ensimmäisestä laskusta? Vai olisiko pieni viiden sentin lasku vain jätetty maksamatta aiemmin jolloin maksukehotusmaksu jopa perusteltu? Mutta maksaa todellakin 5 senttiä ja odottaa mitä tuleman pitää. Kannattaa toki varmistaa tiliotteista ja laskuista että on varmasti oikeassa, muuten voi tulla Sauli ja Pauli perimään :)

  Tai sitten Elisan ei kannata laskuttaa viittä senttiä mutta 5,05 kannattaa.
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  Itse olen maksanut laskuja jo vissiin reilut 30 vuotta, mutta vieläkään en ole sitä laskussa ollutta viimeistä maksupäivää aina sisäistänyt. Tästä johtuen Elisa on meidänkin talouteen aina välillä lähettänyt maksumuistutuksen, missä siis korot (pari centtiä)+tuo 5 euron kehotusmaksu. On myös tapahtunut sellaista, että mitään kehotusmaksua ei ole tullut, vaan nätisti seuraavan kuun normaalilaskuun lisätty tuo 5 euronen+jotain centtejä korkoa. Minusta tuosta tavasta oli jo vuosia sitten erimielisyyksiä eri laskuttajien ja kuluttajaviraston kanssa, tai mikä instanssi näitä asioita nyt hoitelikaan.
   
 4. Villae

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/4/05
  Viestit:
  38
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  5800 XpressMusic, Saunalahti
  Mulle tuli maaliskuussa soneralta lasku, jonka summa oli 28snt 10e puheajan hyvityksen jälkeen. Vaihdoin telefinswedenille ennen tuota koska oli viimeinen puheaika hyvitys meneillään... Laskussa luki, että alle euron laskua ei tarvi maksaa plää plää, sitten siitä tuli muistuslasku johon oli lisätty joku summa muistuksesta, en nyt muista tarkkaan kuinka suuri. Soitin Aspaan ja asia oli sillä selvä... onneksi.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jutussa ei oikein selviä mitä laskutetaan, kuitenkin ilmemisesti tuota viideneuron maksumuistutus maksua tuossa ensisijaisesesti peritään, jos näin niin toki se on maksettava ja tuo viisisenttiä ei taisi olla aivan kiistaton.

  Viisieuroa on nykyään toki pienehkö raha, mutta ei kuitenkaan niin pieni että tuollaisia laskuja villasella painettaisiin.
   
 6. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Multakin unohtuu joskus laskujen eräpäivät, mutta koskaan ei ole Elisa tai kukaan muu lisännyt muistutusmaksua jos erillistä muistutusta ei ole tullut. Sen sijaan muutamien senttien viivästyskorko on lisätty seuraavaan laskuun. Myöskään pelkistä koroista ei ole tullut erillistä laskua, lisämaksulla tai ilman. Tämän perusteella hämmästelen Elisan toimintaa jos alkuperäinen viesti pitää tarkalleen paikkansa.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Köyhää touhua mut kaippa ne koneet heilläkin tulostaa ja lähettää automaattisesti kaiken automaattisesti, vähän nyt tuntuu kokeilulta et kuka maksaa. Kannattaa soittaa tollasista, yleensä pyytelevät anteeksi. :)
   

Jaa tämä viestiketju