Mobiili.fi Elisa paljasti Saunalahden uudet roaming-hinnat – näin datasiirtohinnoittelu muuttuu...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Suomalaisista mobiilioperaattoreista suurin Elisa on jo paljastanut uudet 30. huhtikuuta 2016 alkaen voimaantulevat EU-alueen roaming-hintansa, jotka koskevat Saunalahti-liittymäasiakkaita eli käytännössä useimpia kuluttaja-asiakkaita.

  EU-tason päätösten mukaisesti roaming-verkkovierailumaksujen pitäisi poistua käytöstä vuonna 2017. Huhtikuussa 2016 on vuorossa jälleen yksi askel kohti tätä roaming-hintojen pudotessa taas selvästi.

  Nyt huhtikuun lopusta roaming-hinnoittelu muuttuu jo kotimaan hintoihin perustuvaksi. Elisa veloittaa jatkossa puheluista EU-alueelta EU-alueelle ulkomailla asiakkaan kotimaan hinnan + 0,062 € minuutilta. Samoin tekstiviesteissä EU-alueen hinta on jatkossa asiakkaan kotimaan hinta + 0,0248 € viestiltä. Myös puheluiden vastaanotto halpenee noin neljäsosaan aiemmasta, kuten alta hinnastoista käy ilmi. Jos asiakkaalla on niin sanottu pakettiliittymä, jossa puheluita ja viestejä sisältyy kuukausimaksuun, ei EU-alueen käytöstä maksettavaksi tule jatkossa kuin edellä mainitut lisähinnat.

  Merkittävä muutos on tapahtumassa datasiirron hinnoittelussa ja nopeudessa – eikä kaikissa tapauksissa muutos vie parempaan suuntaan. Jatkossa datasiirto EU-alueella ulkomailla maksaa Elisalla aina 0,062 € megatavulta, mutta ilman erillisiä lisämaksullisia valintoja tällä saa vain hitaan 0,25 megabittiä/sekunnissa tiedonsiirtovauhdin käyttöönsä. 0,25 megabitin vauhti vastaa suunnilleen 2.5G / EDGE -verkkoja, joten kyse on nykypäivän vaatimuksiin nähden erittäin verkkaisesta vauhdista.

  Jos haluaa käyttöönsä nopeamman yhteyden, tarjolle tulee kaksi pakettivaihtoehtoa joilla saa käyttöönsä ulkomaan verkon maksiminopeuden ja tietyn määrän datasiirtoa

  • EU Datapaketti 250 Mt / 24 h: 4,90 €/tilaus
  • EU Datapaketti 2 Gt / 7 vrk: 34,90 €/tilaus

  sekä lisäksi vaihtoehtoisesti lisänopeusmahdollisuus, jossa tiedonsiirtomäärää ei ole paketoitu mukaan vaan siitä maksetaan normaalisti erikseen aiemmin mainitut 0,062 € megatavulta.

  • Ulkomaan lisänopeus 7 vrk: 0,90 €/tilaus (ei sisällä datasiirtoa, joka veloitetaan lisäksi)

  Aiemmin datasiirron roaming-hinnalla on saanut käyttöönsä normaalin nopeuden. Käytännössä huhtikuun lopusta ensimmäisen siirretyn 12 megatavun hinta laskee neljäsosaan nykyisestä 0,248 eurosta per megatavu, ja tämänkin jälkeen maksetaan jokaisesta megatavusta erikseen (jollei ole valinnut pakettia) eikä aina joka alkavalta 50 megatavulta 2,99 euroa – mutta vastapainona yhteys on erittäin hidas ilman erikseen ostettua lisävauhtia tuovaa datapakettia tai lisänopeusvaihtoehtoa.

  Uusi datasiirtohinnoittelu ei näin ole välttämättä lainkaan nykyistä edullisempi, jos tarvitsee tai haluaa käyttöönsä nopeudeltaan mukavan yhteyden eikä hyödynnä tarjottujen pakettien tiedonsiirtomäärää riittävästi. Jos käyttää koko 250 megatavua tai kaksi gigatavua, on uusi hinnoittelu kuitenkin jopa yli 70 prosenttia nykyistä edullisempi.

  Uusi Elisan EU-alueen verkkovierailuhinnasto

  [​IMG]
  Elisan uusi roaming-hinnasto EU- ja ETA-alueella 30.4.2016 alkaen.


  Nykyinen Elisan EU-alueen verkkovierailuhinnasto

  [​IMG]
  Elisan nykyinen 29.4.2016 asti voimassa oleva EU-roaming-hinnasto.


  Myös muualla kuin EU-alueella Elisalla jatkossa roaming-datasiirron nopeus on vakiona rajoitettu 0,25 megabittiin sekunnissa ja verkon maksiminopeuden saadakseen täytyy maksaa aiemmin mainittu, sama 0,90 euron maksu 7 vuorokauden lisävauhdista kuin EU-alueellakin. Muuten EU-alueen ulkopuolisiin roaming-hintoihin ei tässä yhteydessä ole tulossa merkittäviä muutoksia.

  Huomionarvoista on, että tällä hetkellä EU-maita ja muuta Eurooppaa sekä Venäjää koskevat samat hinnat, mutta tämä muuttuu 30.4.2016 EU-alueen hintojen muuttuessa. Muun Euroopan ja Venäjän hinnat säilyvät ennallaan yllä esitetyn vanhan hinnaston mukaisina edelleen.

  ”Muu Eurooppa ja Venäjä” sisältää seuraavat alueet: Färsaaret, Grönlanti, Guernsey, Jersey, Mansaari, Monaco, San Marino, Sveitsi, Venäjä.

  Lisäksi kannattaa huomata, että edellä on käsitelty kuluttaja-asiakkaille suunnattujen liittymien normaaleja roaming-hintoja. Elisallakin on yritysasiakkaille erilaisia liittymä- ja pakettivaihtoehtoja, joita koskevat omat hintansa.

  DNA ja Sonera eivät ole vielä päivittäneet verkkosivuilleen uusia huhtikuun lopusta voimaan tulevia hinnastojaan, mutta niiden muutokset lienevät samoilla linjoilla kuin Elisankin, sillä muutokset ovat EU-lainsäädännön ajamia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju