Mobiili.fi Elisa pakittaa roaming-uudistuksessa: ”Tiedonsiirtonopeudet ulkomailla pysyvät ennallaan”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Elisa kohautti maaliskuussa paljastamalla omintakeisen ratkaisunsa tulevaan roaming-hintojen uudistukseen. Operaattori päätti ottaa käyttöön ulkomailla nopeuspohjaisen hinnoittelun, joissa edullisella perushinnalla saa käyttöönsä varsin vaatimattomat nopeudet. Nyt Elisa on kuitenkin ilmoittanut, ettei suunniteltua hintapolitiikkaa oteta käyttöön.

  Ulkomailla maksettavien verkkovierailu- eli roaming-maksujen on määrä poistua vuoteen 2017 mennessä. Tänä vuonna operaattorit toteuttavat matkalla tuohon päämäärään yhden välivaiheen, jonka puitteissa roaming-maksuja alennetaan.

  Elisan aikomus oli perustaa ulkomaan hinnoittelu tarjottuun verkkonopeuteen, mutta nyt yhtiö on tullut toisiin aatoksiin. ”Tiedonsiirron nopeus ulkomailla pysyy Elisan Saunalahti-liittymissä ennallaan. Päädyimme muuttamaan roaming-uudistustamme markkinatilanteessa tapahtuneiden muutosten ja Viestintäviraston kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen”, Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki selittää.

  Samalla Elisa toistaa kantansa, jonka mukaan nopeusperusteinen hinnoittelu olisi paras kuluttajien kannalta. ”Nopeuteen perustuva tuotteistus olisi asiakkaidemme kannalta paras tapa pitkällä tähtäimellä”, Virkki toteaa. ”Nyt on vaarana, että kesän 2017 sääntelymuutokset tulevat vaikuttamaan merkittävästi loppuasiakkaiden hintoihin Suomessa, koska Suomesta on enemmän matkustelua ulkomaille kuin ulkomailta tänne.”

  Vaikka nopeudet pysyvät ennallaan, Elisa aikoo toteuttaa suunnittelemansa päivä- ja viikkopaketit. Paketin päivähinta on 4,90 euroa, ja sillä voi siirtää dataa 250 megatavua. Asiakkaat maksavat siis parhaimmillaan datasta ulkomailla alle 2 senttiä megatavulta, kunhan hyödyntävät koko 250 megatavun paketin. Mikäli paketit eivät miellytä, tarjotaan dataa EU-sääntelyn mukaisella enimmäislisähinnalla, joka on 6,2 senttiä per megatavu.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju