Elisa Elisa pakettisopimuksen purkaminen jos muuttaa ulkomaille

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja finnteme, 21/10/06.

 1. finnteme

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/04
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone 4 White, Nokia N8
  Olen muuttamassa Ruotsiin ja minulla on Elisan pakettiliittymä.
  Onkohan mahdollista vedota johonkin kohtaan sopimuksessa, että sopimuksen saisi purettua, vai pitääkö maksaa koko jäljelläolevat kuukausimaksut pois, ja saada puhelimen lukitus pois tällätavalla.
  Puhelinta Elisa tuskin takaisin haluaa.
   
 2. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Lakihan määrää, et ton saa purkaa työttömäksi joutuessa, ulkomaille muuttaessa tai jossain muissa erityistapauksissa. Puhelimen osuuden joudut kuitenkin maksamaan pois, mutta muuten saat irtisanottua sopimuksen.
   
 3. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Minkä lainkohdan perusteella ulkomaille muuttaminen oikeuttaa purkamaan määräaikaisen sopimuksen?
   
 4. Ruutiveijari

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Re: Elisa pakettisopimuksen purkaminen jos muuttaa ulkomaill

  Ei ole mahdollista purkaa. Sopimuksen saa purettua vain sosiaalisen suoritusesteen ilmaantuessa.
  Sosiaalinen suorituseste taas on ilman kuluttajan omaa syytä syntynyt tilanne (kuten sairaus ja työttömyys), jolloin sopimuksessa pysyminen olisi kuluttajan kannalta kohtuutonta. Ulkomaille muuttaminen ei tällainen ole.
   
 5. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Niinpä näkyykin olevan, pahoittelen virheellistä tietoa.
   
 6. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Re: Elisa pakettisopimuksen purkaminen jos muuttaa ulkomaill

  Lakihan ei määrää käsittääkseni suoraan kumpaakaan näistä, sen sijaan se määrää että kohtuuton sopimus on oltava purettavissa. Ym. "sosiaalinen suorituseste" tekisi sopimuksesta tod. näk. kohtuuttoman, ja näinollen operaattorit ovat ehtoihinsa sen purkumahdollisuuden laittaneet (vaikka ko. ehtoa ei olisi, olisi sopimus silti purettavissa, jos se katsotaan kohtuuttomaksi.) Yhtälailla se ettei sopimuksessa ole mainintaa ulkomaille muutosta, ei tarkoita sitä etteikö se mahdollisesti voisi kelvata kohtuuttomuusperusteeksi. En tiedä onko tästä asiasta vielä ehditty (julkisesti) tappelemaan, joten varmaksi ei toki voi sanoa.

  Itse pitäisin kuitenkin mahdollisuuksia saada sopimus purettua ihan kohtuullisena (olettaen että muutto ei ole ollut tiedossa sopimuksen tekohetkellä). Tietysti kuten sanottu, puhelin pitää tässäkin yhteydessä maksaa.
  Vastaavalla tavallahan esim. kuntosaliklubit ovat velvollisia purkamaan määräaikaisen sopimuksen, jos muutat pois paikkakunnalta, niin ettei sinulla ole enää mahdollisuutta käyttää maksamaasi palvelua.
   
 7. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Hieman huono vertaus tuo kuntosalijäsenyys. Puhelin kortteineen kuitenkin toimii ulkomailla, joten muuttaminen ei estä sen käyttämistä.
   
 8. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Tuolla logiikalla sitä voisi käydä samalla kuntosalilla edelleenkin vaikka muuttaisi muulle paikkakunnalle, matkoihin yms. vain kuluisi enemmän rahaa jne. :)
   
 9. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Huono vertaus, mitä hyötyä siitä on että kortti toimii ulkomailla? Et pysty käyttämään mitään paekttietuja, ja saisit muutenkin maksaa itsesi kipeäksi järjettömien roaming-hintojen muodossa.

  Kukaan ei ulkomaille muuttaessaan käytä suomalaisen operaattorin liittymää pääliittymänään, vaan tietenkin hankitaan paikallisen operaattorin kortti.
   
 10. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Pitäisin melkoisen selvänä että sopimuksen saa purettua ulkomaille muutettaessa. Aivan kohtuutontahan se olisi kuluttajaa kohtaan jos hän ulkomailta käsin joutuisi liittymäänsä käyttämään. Eiköhän tämä mahdu hyvinkin sinne "sosiaalinen suorituseste" piiriin, luulisin.
   
 11. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Sosiaalinen suorituseste tarkoittaa lähinnä "varattomuutta" ja olosuhteita, jotka eivät johdu asiakkasta itsestään (työttömyys, sairaus). Ulkomaille muuttaminen ei kuulu tähän kategoriaan.
   
 12. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Ei varsinaisesti tietenkään mutta muutto ulkomaille tietäisi järjettömien roaming-hintojen maksamisen sopimusajan loppuun asti mikä voitaneen rinnastaa samaan asiaan. Eli maksukyky on heikentynyt huomattavasti tässä tapauksessa. En jaksa uskoa että operaattori alkaa hankalaksi tämän asian suhteen. Onhan näitä sopimuksia purettu myöskin sen vuoksi kun 3G verkko puuttuu alueelta. Miksei myöskin tässä tapauksessa.
   
 13. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Nämä 3g-verkkotapaukset liittynevät enemmänkin harhaanjohtavaan markkinointiin, kun asiakkaat ovat luulleet voivansa käyttää 3g-palveluita kaikkialla, vaikka verkkoa ei olisikaan.
   
 14. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Edelleen, ne esimerkit mitä kohtuuttomista tapauksista mainitaan sopimuksessa eivät tarkoita etteikö muita voisi olla. Laki on aina sopimusta merkittävämpi. Tuo "sosiaalinen suorituseste" on sopimuksessa juurikin sen takia, että laki ei salli kohtuuttomia sopimuksia, ja tämä on viitteenä siihen, ei niin että operaattori olisi vain halunnut antaa jonkun armopalan itse määrittelemillään ehdoilla. Vaikka tuota mainintaa ei olisi, voisi sopparin silti purkaa.

  Ulkomailla asiakas ei voi käyttää pakettia josta hän maksaa, eikä edes puhelinta toisen liittymän kanssa, niin kauan kuin kytky on voimassa. Mikään ei tietysti edes takaa, että ko. maahan on roamingsopimus. Lisäksi asiakkaalla ei ole käytössä samoja palveluita kuin kotimaassa, eikä hinta ole se mitä sopimuksessa mainittiin. Ts. asiakas ei pysty käyttämään sitä palvelua jota tehty sopimus koskee.

  Mitä kuntosalivertaukseen tulee, niin monella salilla on yhteistyösaleja toisissa kaupungeissa tai jopa ulkomailla, mutta asiakasta ei silti voi määrätä käymään salilla siellä ja olla purkamatta sopimusta. Palvelu ei ole samaa, vaikka se on samankaltaista. Vastaavalla tavalla määräaikaisen sähkösopimuksen voi purkaa muuttaessaan, tai laajakaistan.
   
 15. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Itselleni Elisan jälleenmyyjä sanoi, että ulkomaille muutto on peruste sopimuksen purkuun. Ja vaikka ei olisi sanonutkaan, niin sosiaalinen peruste on "juridisesti" niin väljä käsite, että sitä tulkitaan todennäköisesti tällaisessa tapauksessa yksittäisen ihmisen eduksi. Saahan sen perusteellahan tehdä yhtä sun toista, rikkoa vaikkapa määräaikaisen työsopimuksen vailla pelkoa sanktioista.
   
 16. Peppokani Vieras

  0   0   0

  Kuvitellaan, että ottaisin firman X nimille vaikka kolme pakettiliittymää puhelimineen. Mutta kävisi niin hassusti, että firma X myytäisiin/menisi konkurssiin parin kuukauden päästä pakettiliittymien ottamisesta.

  Olisiko tuo pätevä syy saada liittymä irtisanottua?
   
 17. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Konkurssitilanteessa kai nyt kaikki tahot ovat katkomassa sopimuksensa ja peräämässä saatavansa mitä pikimmin pois?
  Firman myyminen ei yleensä katkaise voimassaolevia sopimuksia. Lisäksi on muistettava, että yritysten kohdalla sovitaan yleensä eri sopimusehdoin verrattuna kuluttaja-asiakkaisiin. Ja tietenkään kuluttajansuojalaitkaan eivät ole juurikaan suojana...
   
 18. Peppokani Vieras

  0   0   0

  Tottakai. Olinpas tyhmä.

  Mutta entäpä, jos firman myynnin johdosta firma muuttaa nimensä toiseksi ja firman ostaneet uudet tahot eivät pakettiliittymiä ota käyttöön?
   
 19. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Esimerkiksi yritysten vuokrasopimukset ovat usein määräaikaisia 7-10 vuodeksi. Jos yritys lopettaa, myydään tai mitä tahansa, niin sopimus on voimassa eikä se purkaannu. Toki vuokratiloille voi hankkia uuden vuokralaisen, jos kaupungissa toimitiloille vain ylipäätänsä on kysyntää.
  Kytkyliittymää ei voi siirtää kai edes toiselle taholle? Mutta myydäänkö niitä edes yrityksille?
   
 20. Peppokani Vieras

  0   0   0

  Myydään.

  En edelleenkään ymmärrä. Jos liittymän voi irtisanoa sosiaalisiin syihin (vai miten se nyt menikään) vedoten, niin tuohan on nyt aikalailla mielestäni sosiaalinen syy. Ei ole enää firmaa, mikä maksaisi sen laskut.
  Sehän on melkein sama, kuin pakettiliittymän omistava yksityinen hlö kuolisi. Eihän silloinkaan olisi ketään maksamassa laskuja.
   

Jaa tämä viestiketju