Elisa Elisa paikannin

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Biisonni, 13/12/05.

 1. Biisonni

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Koitin etsiä tarkempia tietoja tuosta Elisan paikannuspalvelusta mutta vähiin ne tiedot jäi, joten kysytään jos täältä löytyisi vastauksia.

  - Kuinka luotettava paikkatieto tuolta tulee? Onko esim. mahdollista että ensin paikannin näyttää "oikeaa" paikkaa ja jostain syystä hyppää parin kilometrin päähän ja taas jonkin ajan kuluttua palaa siihen alkuperäiseen kohteeseen?

  - Kuinka isoja virheitä paikkatiedossa yleensäkin tuolta tulee? Onko eroa esim. kaupungin alueella ja vähän syrjemmässä? Mikä tohon tarkkuuteen yleensäkin vaikuttaa?

  - Onko Saunalahden liittymiä mahdollista seurata nyt kun ne kaikki ovat Elisan verkossa?

  - Jos puhelimen kytkee autoon siten, että se saa virtaa vain auton ollessa käynnissä, pitääkö paikannuslupa aina antaa uudestaan jos puhelin menee pois päältä välillä?

  Kiitoksia jo etukäteen vastauksista, ja kun en ole mitenkään erikoisen hyvin perehtynyt matkapuhelin tekniikkaan, toivottavasti jaksatte vastata ilman hirveän teknisiä selityksiä.
   
 2. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Tuolla jonkin verran tietoa: http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=8454

  Paikkatieto on aika luotettava, kaupunkialueella tarkkuus jopa alle 100m, maaseudulla pahimmillaan useita kilometrejä.

  Saunalahden liittymät eivät tuossa palvelussa toimi, vain elisa ja kolumbus.

  Kerran annettu lupa on voimassa kunnes sen kieltää, eli autopuhelimeen ei tarvitse kuin kerran antaa sen luvan. Jos omistaa kiinteän autopuhelimen niin paikannus kannattaa ehdottomasti aktivoida.
   
 3. Shogun

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/04
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Mun kokemuksen mukaan antaa tukiaseman sijainnin, joka voi olla kaupungissa 50- 500 metrin päässä. Ja maaseudulla 20 kilometriä.
   
 4. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Kai paikannus olisi mahdollista tehdä useammalta tukiasemalta mittaamalla. En tiedä onko Elisan paikannus niin kehittynyt. Jollain nettisivulla oli selitetty hyvin tekniikkaa, muttei nyt löydy. Erämailla alkaa vaikuttaa jo se, ettei paikannimetkään ole kovin tarkkoja =)

  Joskus olen huvikseen matkalla olleen kaverin paikantanut netin kautta, kun siellä ilmestyy kiva pikku-ukko zoomailtavalle kartalle.

  Lupa tarvitsee pyytää vain kerran.
   
 5. aimo Vieras

  0   0   0

  Just joo.... Siinä tapauksessa meillä olisi tukiasema lähes pihalla... Hiton hyvin onnistuneet sen piilottamaan ;)
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Vaikka operaattoreiden edustajat kovasti muuta yrittävät väittääkin niin sekä Elisalla että Soneralla nuo paikannuspalvelut ovat antaneet sijainniksi lähimmän tukiaseman paikasta riippumatta. Joko kolmiopaikannus ei ole käytössä läheskään aina tai sitten se toimii todella surkeasti GSM-verkossa.
   
 7. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Ainakin täällä ei ole tukiasemia niissä kohdissa, johon ne kartalalla paikantaa. Tämä siis Elisalla.
   
 8. Panda Vieras

  0   0   0

  Kotona olen aiemmin kokeillut Elisan ja nyt Soneran paikannusta. Elisa laittoi karttaan sijainnikseni tasan sen missä olen (voi toki olla tuuria) ja Sonera heitti minut tuonne reilun parin kilsan päähän...
   
 9. aimo Vieras

  0   0   0

  Kyllä Elisa paikantaa huomattavasti tarkemmin kuin lähimmän tukiaseman sijainnin. Soneralla voi olla huonommin, en ole vielä testannut.
   
 10. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Niin no, ne voi myös paikantaa paljon huonommin kuin lähimmän tukiaseman sijainnin :) Eikä mikään takaa että lähin olisi se johon saadaan voimakkain yhteys. Esimerkkinä vaikka tilanne jossa olet talossa jonka toisella puolen olisi lähellä tukiasema, mutta kun olet ikkunan äärellä ja siitä on näköyhteys kauempana oleviin tukiasemiin niin ne kauempana olevat on voimakkaampia jne...

  Mutta joo, nuo arpoo sen paikan useammalla tukiasemalla mikäli se vain on mahdollista, joten teoriassa siinä saadaan tarkempi paikannusta, mutta ennenkaikkea tasalaatuisempaa paikannusta.
   
 11. muikster

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  117
  Tykkäykset:
  0
  Olin juuri kokeilemassa Elisan Paikanninta, mutta :

   
 12. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tuo paikannuksen tarkkuus riippuu siitä käyttääkö sitä tekstiviestillä vai WWW:n kautta. Tekstiviestillä antaa vain tukiaseman sijainnin ja WWW:llä näyttää kartasta ruksilla paikan todella tarkasti.
   
 13. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  "Matkapuhelinten paikannus epäonnistuu joka kolmas kerta"
  http://www.verkkouutiset.fi/arkistojuttu.php?id=86474

  "Todella tarkasti" on vähän hassu ilmaisu tässä tapauksessa :)
   
 14. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ei mitenkään hassua. Kyllä mulla on puhelimessa aina SIM-kortti paikallaan. En odotakaan, että mua voisi paikallistaa ilman SIM:iä.
   
 15. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Hätäkeskukset ei vaan osaa.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuon postaamasi linkin mukaan hätäkeskuksella itsellään on väärä käsitys paikannus tarkuudesta, ovat ilmeisesti katselleet liikaa jenkkileffoja. Joka paikassa on kuitenkin puhutta niistä luvuista mitä tuolla mainittiin.
   
 17. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Pointtini oli se, että jos tarkkuus kaupunkiympäristössäkin on vain ~400 metrin luokkaa, on aivan turha puhua termistä "todella tarkasti". GPS:n suhteen voidaan jo puhua tällä tavoin, kun paikannuksessa päästään jopa senttien tarkkuuteen optimaalisissa olosuhteissa. Tuo linkin takaa löytyvä uutinen oli vain esimerkkinä juurikin noista GSM-"paikannuksen" tarkkuuksista jolla yritin selventää juurikin tuota seikkaa, että ihan turha puhua mistään todella tarkoista paikannuksista. 400 metriä kaupunkiympäristössä on jo hakuammuntaa, jos halutaan uhri/potilas löytää hätäpuhelun perusteella kännykkäpaikannusta hyväksi käyttäen.
   
 18. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Omien kokeilujeni mukaan on näyttänyt keskustassa ruksin kartalla ihan 20 metrin tarkkuudella.
   
 19. aimo Vieras

  0   0   0

  Kyllä minutkin on paikallistettu selvästi alle 100 metrin tarkkuudella erään suurehkon kaupungin esikaupunkialueella.

  Kaupunkialueesta puheen ollen, jos täytyy uhri/potilas löytää hätäpuhelun perusteella, niin kännykkäpaikannusta parempaa harvoin on tarjolla. GPS-paikantimetkin kun toimivat sisätiloissa aika kehnonlaisesti.
   
 20. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  IMO todella tarkkaa ei tuokaan vielä ole. Mutta olen kuullut joltain, että joku olisi kännykällä jossain paikallistettu alle metrin tarkkuudella...

  Tämä on totta ja auttaa varmasti paljon epäselvissä tilanteissa, esim. kun katuosoite on saatu ylös vain osittain tms. Aivan varmasti parempi vaihtoehto kuin ei minkäänlaista paikannusta. Ja alueilla, joilla on tukiasemia harvassa, kilometrinkin säde auttaa jo huomattavasti rajaamaan etsittävää aluetta kadonneen ollessa kyseessä.
   

Jaa tämä viestiketju