Mobiili.fi Elisa ottaa käyttöön Wi-Fi-puhelut – aluksi vain näillä kahdella puhelimella

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Elisa on kertonut ottavansa ensimmäisenä suomalaisena operaattorina kaupalliseen käyttöön sisäkuuluvuutta parantavat Wi-Fi-puhelut.

  Samalla Elisa on kertonut ottavansa käyttöön VoLTE-puhelut, eli 4G-verkossa liikkuvat puhelut. Tähän asti puhelut ovat aina kulkeneet vain 2G- ja 3G-verkoissa. VoLTE nopeuttaa puheluiden yhdistymistä ja parantaa äänenlaatua.

  Uudenlaiset Wi-Fi-puhelut soitetaan ja vastaanotetaan normaalisti matkapuhelimella, mutta puhe kulkee mobiiliverkon sijaan langattoman laajakaistan kautta. Tämä voi parantaa kuuluvuutta sisätiloissa. Elisa kertoo, että puhelut toimivat näin sellaisissakin kohteissa, joissa kuuluvuus on aiemmin ollut heikko, kuten vanhoissa kivitaloissa ja energiatehokkaissa taloissa.

  Aluksi Wi-Fi-puhelut tulevat kuitenkin tarjolle erittäin rajatusti. Niiden käyttöön tarvitaan Samsung Galaxy S6- tai Samsung Galaxy S6 edge -puhelin, langaton laajakaistayhteys sekä 4G-pakettiliittymälle aktivoitava lisäpalvelu. Myöhemmin puhelut tulevat saataville useimpiin puhelinmalleihin, kertoo Elisa.

  ”Mobiiliverkon kuuluvuuteen vaikuttavat monet asiat, kuten rakennusmateriaalit ja maaston muodot. Erityisesti uusissa energiatehokkaissa taloissa sekä vanhoissa kivitaloissa on saattanut olla haasteita puhelimen kuuluvuuden kanssa, kun mobiiliverkon signaalit eivät ole läpäisseet rakennusmateriaaleja. Wifi-puhelut tuovat merkittävän parannuksen tällaisten kohteiden kuuluvuuteen”, toteaa henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

  ”Wifi-puhelut toimivat minkä tahansa langattoman laajakaistayhteyden kautta, eli jos asiakkaalla on sopiva puhelinmalli ja liittymä sekä lisäpalvelu aktivoituna, niin wifi-puheluiden soittaminen onnistuu myös esimerkiksi ystävän kotoa tai ulkomailta”, Virkki kertoo.

  Puheluiden lisäksi Wi-Fi-yhteyden yli liikkuvat tekstiviestit, mutta eivät multimediaviestit.

  Wi-Fi-puhelut voi tilata tästä päivästä 29. syyskuuta alkaen Elisan Saunalahti-liittymään osoitteessa www.elisa.fi/wifipuhelu tai soittamalla asiakaspalveluun. Elisa Wifi-puhelu -palvelun aktivointi maksaa normaalisti 3,90 euroa, mutta nyt se mainitaan sivuilla maksuttomaksi. Wi-Fi-puheluiden käyttöön tarvitsee Samsung Galaxy S6- tai Samsung Galaxy S6 Edge -puhelimen ja Huoleton 4G-, Huoleton 4G EU- tai Huoleton 4G EU+ -liittymän sekä langattoman laajakaistayhteyden (Wi-Fi-verkko). Elisan mukaan samalla käyttöön saa 4G-puhelut. 4G- ja Wi-Fi-puhelut ovat samanhintaisia kuin muutkin puhelut ja palvelunumeroista veloitetaan normaalisti.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju