Mobiili.fi Elisa ostaa Anvian liiketoiminnat 107 miljoonalla – luvassa synergioita

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2073
  Tykkäykset:
  4
  Elisa on kirjoittanut Anvian kanssa sopimuksen, jonka mukaan Elisa ostaa Anvialta käytännössä sen ICT-liiketoiminnan.

  [​IMG]

  Elisa ostaa seuraavien yhtiöiden osakekannan kokonaan: Anvia Telecom Oy, Anvia IT-Palvelut Oy, Anvia Hosting Oy, Anvia TV Oy ja Watson Nordic Oy. Näiden yhtiöiden liiketoiminnat käsittävät Anvian telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä osan Anvian TV-liiketoiminnoista, Elisa kertoo.

  Näin ollen Elisalla on kaupan jälkeen esimerkiksi kaksi päällekkäistä viihdepalvelua – oma aiempi Elisa Viihde sekä kaupassa tuleva Watson. Elisa ei ole vielä kertonut, mitä mahdollisia muutoksia se aikoo Anvialta ostettaviin liiketoimintoihin tehdä.

  ”Olemme tyytyväisiä ratkaisuun, ostettavat liiketoiminnat ovat Elisan ydintoimintaa. Elisa jatkaa tietoliikenne- ja viihdepalveluiden vahvaa, kilpailukykyistä tarjontaa. Lisäksi tuomme uusia palveluita kuluttajille ja yrityksille. Tulemme panostamaan alueella erityisesti kiinteisiin ja mobiileihin laajakaistayhteyksiin sekä digitalisaatioon. Kehitämme myös ruotsinkielistä palveluamme. Anvian paikallinen osaaminen yhdistettynä Elisan investointi- ja kehitysvoimaan takaa erinomaiset palvelut pohjalaisille kuluttajille ja yrityksille”, kommentoi Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

  Tähän asti Elisa on ostanut Anvian osakkeita ja se kasvatti osuutensa pohjalaisoperaattorista jo lähes 40 prosentiin. Anvia on vastustellut Elisan valtaushankkeita. Aiemmin se muun muassa kertoi myyvänsä 42 prosenttia Anvia Telecomista DNA:ta myös omistavalla Findalle. Nyt tämäkin omistus siirtyy Elisalle sen ostaessa koko osakekannan edellä mainituista yhtiöistä.

  Elisan maksama kauppasumma on 107 miljoonaa euroa ja Elisa maksaa sen Anvian osakkeilla, käteisellä ja turvaliiketoimintaan keskittyvän Tansec Oy:n osakkeilla. Kaupan jälkeen Elisa ei enää omista Anvian osakkeita.

  Anviaan jää mittavien rahavarojen, kinteistöjen sekä muiden sijoitusten ohella Ruotsissa toimiva tv-operaattori Sappa, lukitus- ja kulunvalvontayhtiö Securi, asennusyhtiö Viria, ohjelmistokehittäjä Fenix Solutions, tv-palveluiden kehittäjä Hibox Systems, sekä Elisalta siirtyvä turvaliiketoiminnan Tansec. Yhteensä näissä työskentelee yli 400 työntekijää.

  Elisan ostamien liiketoimintojen liikevaihto oli vuonna 2015 82 miljoonaa euroa ja käyttökate 15 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä niissä on 303. Anvia Telecom Oy:llä oli vuoden 2015 lopussa noin 62 000 kiinteää laajakaistaliittymää, 43 000 kiinteän verkon puheliittymää ja 80 000 kaapeli-TV -liittymää, Elisa kertoo. Kaupalla on positiivisia synergiavaikutuksia, joista Elisa tulee antamaan arvion toisen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä.

  Kaupan toteutuminen edellyttää Anvian ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksynnän. Elisa arvioi, että järjestely saadaan päätökseen vuoden toisen neljänneksen aikana.

  Anvian varsinainen yhtiökokous on vuorossa huomenna 31. toukokuuta. Elisalla odotettiin ennakkoon olevan kokouksessa enemmistö äänistä ja näin se olisi voinut vaihtaa Anvian hallituksen haluamansa kaltaiseksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju