Elisa Elisa. Ongelmia ulkomaille

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jjapa, 10/3/10.

 1. jjapa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/3/10
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Terve! Onko kenelläkään tietoa mikä mahtaa olla kun minulla on Elisan liittymä ja kun lähetän meksikoon viestejä ne eivät mene enään perille... Maanantaina kun lähetin viestin meni perille mutta nytten kun lähetän niin välitystietoihinkin tulee että odottaa ettei se mene sinne mutta kuitenkin nyt keskiviikkona kun lähetän viestiä niin se ei taas niinkuin lähde mutta sitten siellä meksikon päässä puhelimeessa kuitenkin piippa ja tulee lukemaan se sama viesti jonka olen lähettänyt jo maanantaina eli ihan sama mitä kirjotan niin omassa puhelimessani näyttää ettei viesti mene perille mutta sielä päässä tulee koko ajan se maanantaina lähettämä viesti.... Aamulla käväsin hakemassa DNA prepaid liittymän ja sillä on mennyt samantien perille ihan normaalisti viestit mutta ei viitsisi tosiaan käyttää dna prepaidii koska se on kalliimpi ja meksikoon esim Puhelut ovat todella kalliitta.

  Toivottavasti joku osaisi kertoa mistä tämä ongelma johtuu vai pitäisikö ihan liikkeessä käydä... Onko omassa elisan liittymässäni vikaa vai onko se koko Elisalla jotain että ei vain pääse viestit menemään perille niin kauas kuin meksikokin on.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29270
  Tykkäykset:
  7525
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Vaikuttaa siltä että Elisa ei saa roaming kumppaneiden verkosta vahvistusta viestin etenemisestä. Liittymässä ei niinkään taida olla vika vaan siellä vastaanottopään verkossa. Voi myöskin olla että kotomaan viestikeskus ei kuittaa viestiä oikein. Käynnistä puhelin uudelleen jolloin liittymä rekisteröityy uudelleen verkkoon ja ehkä viestikeskuskin sitten osaa lähettää oikeaa tietoa oikeaan suuntaan.
   
 3. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  ...samaa veikkaisin. Itselläni oli muistaakseni jotain vastaavaa ongelmaa vuosi sitten Meksikossa (ei tosin Elisalla). Homma toimi jossain verkossa, toisessa ei. Eli muutos johtuu varmaan verkon vaihtumisesta
   
 4. jjapa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/3/10
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  jooo kiitos paljon tiedosta molemmille :)
   
 5. fnikto

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/07
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Kyseessä ei ole roaming vaan niin sanottun sms interworking. SMS voi siis mennä operaattorilta verkkoon mihin sillä ei ole roamingia lainkaan olemassa. Tässä tapauksessa siis viesti näyttää menevä Elisalta perille, mutta kuittaus ei tule takaisin ja siitä syystä Meksikossa tulee sama viesti uudelleen ja uudelleen.
   
 6. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Itselläni kävi kerran ulkomailla asuessa niin, että Suomesta Saunalahden (Elisan verkossa) liittymistä tulleet viestit tulivat päiväkaupalla ulkomaiseen liittymääni.

  Vika oli siinä, ettei Saunalahti/Elisa saanut kuittausta viestin perille menosta ja viestikeskus lähetti sitä yhä uudelleen ja uudelleen. Muiden operaattoreiden liittymistä lähetetyt viestit toimivat moitteettomasti.

  Dna Prepaidista viestit ovat saman hintaisia ulkomaille kuin kotimaahankin. Mitä soittamiseen Suomesta ulkomaille tulee, niin halvin on Hotcom - edulliset ulkomaanpuhelut Suomesta ja puhelunlaatukin on melkoisen hyvä suhteessa hintaan.
   
 7. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Eli tästä vois tehdä sellaisen johtopäätöksen että kun lähettää viestin ulkomaille, niin pistää asetuksista viestin voimassaoloajaksi 1 tunti.
  Tuo Enimmäisajan kun on operaatorista riippuen 3-7 päivää.
   
 8. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  No sillä voi ehkäistä sen, ettei viestikeskus paukuta lähettämääsi viestiä päiväkaupalla. Kuka vaan jaksaa tuota asetusta aina vaihtaa jos itsellä mutten on tarve/halu pitää siinä jokin pitempi aika.


  Kannattaa lukea myös tämä viestiketju http://www.matkapuhelininfo.com/f11/tekstiviestit-ulkomaisiin-kannykoihin-23198/
   

Jaa tämä viestiketju