Mobiili.fi Elisa Lompakko myyty Aktia Pankille – odotetulle kaupalle sinetti

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Elisa Lompakko -sovellus.


  Elisa myy Elisa Lompakko -palvelustaan vastanneen Elisa Rahoitus Oy:n Aktia Pankille.

  Elisa Rahoitus Oy siirtyy uuteen omistukseen jo tänään 1. heinäkuuta ja samalla yhtiön nimi muuttuu Aktia Rahoitus Oy:ksi.

  Mobiili.fi kertoi huhtikuun lopulla saamiensa tietojen perusteella Elisan aikeista myydä Elisa Lompakko -liiketoimintansa.

  Kauppa ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä, vaan palvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Elisa Lompakon käyttöä voi jatkaa toistaiseksi normaalisti voimassaolevin ehdoin.

  Kaupan kerrotaan olevan osa Aktian kasvustrategiaa, ja sen myötä Aktia vahvistaa osaamistaan mobiilimaksamisessa ja nostaa teknisten ratkaisujen kehittämisen uudelle tasolle. Aktia on viime aikoina uusinut peruspankkijärjestelmänsä ja on marssittamassa nyt sen päälle tarjolle uusia palveluja. Se on lanseerannut jo muun muassa luotto/maksukortin hallintaan tarkoitetun Aktia Kortti -sovelluksen. Elisa Lompakkoa tullaan hyödyntämään myös osana tämän sovelluksen jatkokehitystä.

  ”Aktia näkee Elisa Lompakossa paljon mahdollisuuksia. Elisa Lompakko on edelleen markkinoiden parhaimmistoa. Uskomme, että pankkina voimme omalta osaltamme hyödyntää olemassa olevaa alustaa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Valmiin alustan ostaminen nopeuttaa uudistuksiamme valtavasti”, toteaa Aktian varatoimitusjohtaja Carl Pettersson. ”Tulemme jatkamaan palvelun kehittämistä ja panostamme teknologiaan, joka mahdollistaa mobiilimaksamisen HCE-teknologian avulla, Pettersson kertoo. HCE-teknologia luo pohjan lähimaksujen mukaantulolle.

  ”Viime vuonna lanseeratun kokonaan uudistetun Elisa Lompakon vastaanotto on ollut erinomainen. Asiakkaamme ovat kiittäneet palvelun helppokäyttöisyyttä. Olemme jatkuvasti kehittäneet palvelua yhdessä asiakkaidemme kanssa. Aktia on pankkitoimijana paras mahdollinen koti Elisa Lompakolle. Heidän toiminnassaan on samaa intohimoista asiakaslähtöisyyttä ja innovatiivisuutta kuin Elisa Lompakko -tiimissä on ollut. On hienoa, että Lompakolle rakennetaan lisää edelläkävijän ominaisuuksia”, kertoo Elisa Rahoituksen toimitusjohtaja Liisa Puurunen.

  Vuonna 2012 lanseerattu Elisa Lompakko oli ensimmäinen mobiilimaksupalvelu Euroopassa. Sen myötä rahaviesti siirtyi saman tien käyttäjältä toiselle. Kaupan myötä Elisa Lompakko -palvelu jatkuu entisellään. Elisa Lompakko toimii maksuvälineenä ja sillä voi maksaa kätevästi kaupassa ja turvallisesti verkossa. Palvelu toimii älypuhelimilla ja sen lataaminen on ilmaista rekisteröidyille käyttäjille.

  Viime aikoina NFC-maksamisen mahdollisuus puhelimella on alkanut yleistyä. Suomessa se on jo mahdollista OP:n asiakkaille, joilla on Android-puhelin, sen Pivo-sovelluksella ja Nordean asiakkaille sen Nordea Pay -sovelluksella. Danske Bank yrittää MobilePayllaan useampien eri teknologioiden voimalla myös maksutavaksi kassoilla, kaupoissa ja ravintoloissa. Uusien mobiilimaksutapojen markkinoinnissa keskiöön ovat nousseet kesän festarit – Pivo on kumppanina parhaillaan käynnissä olevassa Provinssissa ja Danske Bank tekee yhteistyötä vielä tänä vuonna WKND Festivalissa.

  Elisa Lompakon käytettävyyttä pankkien palveluihin verrattuna on heikentänyt myös tarve ladata erikseen rahaa pankkitililtä Elisa Lompakko -tilille. Sille ei voi ohjata muita maksuja, koska Elisa on vain maksupalveluja tarjoava yritys, ei pankki. Nyt tehtävä kauppa ja palvelun siirtyminen Aktialle ratkaisee näitä ongelmia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju