Mobiili.fi Elisa IoT -kisa ratkesi: tuoreempi ruoka pokkasi 50 000 euroa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Kuukausia kestäneen Elisa IoT -kilpailun voittaja selvisi tänään Slushissa. 50 000 euron pääpalkinnon vei ruoan tuoreutta valvova Foller-konsepti.

  Follerin takaa löytyy useamman yrityksen ryhmä. Tiimiä vetää espoolainen tuote- ja palvelukehitystoimisto LINK Design & Development. Lisäksi mukana ovat ohjelmistoyritykset Trelab ja Streamr.

  Foller-järjestelmän tarkoitus on seurata kauppojen ruokatarjonnan tuoreutta ja helpottaa näin kauppiaiden elämää. Ruoan tuoreutta seurataan tuotepakkauksiin kiinnitettävien RFID-tunnisteiden avulla. Aluksi tuoreutta seurataan ilmoitettujen parasta ennen -päiväysten perusteella, mutta myöhemmin mahdollisia voivat olla myös suoraan ruoasta tehtävät tuoreusmittaukset.

  Lisäksi Follerin tarkoitus on hinnoitella tuoreruoka tarvittaessa uudestaan ja toimia reaaliaikaisena inventaariona. ”Foller helpottaa selkeästi kauppiaan työtä, sillä sen avulla voidaan optimoida hyllysaatavuutta sekä tarkentaa tilaus- ja toimitusprosesseja. Ruokahävikin pienentyessä Foller tuo kauppiaille myös lisää rahaa kassaan ”, LINK Design and Developmentin johtaja Tomi Kankainen lupaa.

  Elisa IoT -kilpailun hakuaika loppui jo kesällä. Syksyn aikana hakijat karsittiin kolmeen finalistiin, jotka ovat toteuttaneet ideoitaan Elisa IoT -kehitysalustalla. Kilpailun voittanut Foller tienasi kehittäjilleen 50 000 euron palkinnon.

  [​IMG]
  Foller-tiimi Elisa-johtajien seurassa Slushin lavalla

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju