Elisa Favorit palvelu lakkaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja aggressio, 10/10/05.

 1. aggressio

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/05
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Elisa tarjosi aikanaan markantalon tarjouksena Favorit palvelun jossa sai valita numeroita joihin voi soittaa kiinteällä viiden euron kuukausimaksulla.

  Operaattori tuli nopeasti katumapäälle ja yritti saada asiakkaitaan vaihtamaan palvelunsa toiseen erilaisin "tarjouksin". Kysyttäessä myönnettiin kuitenkin ettei yhtä edullista palvelua ollut tarjota vastineeksi.
  Erilaisia 'tarjouksia' esitettiin muutaman kuukauden välein.

  Favorit palvelu lakkautetaan kaikilta käyttäjiltä marraskuun loppuun mennessä. Syyksi asiasta soittanut palveluhenkilö ilmoitti 'käyttäjien vähyyden'. Eikä vieläkään ollut tarjota mitään yhtä edullista vastineeksi.

  Valitettavasti operaattorilla on sopimuksen mukaan oikeus muuttaa palveluehtoja tai lakkauttaa palvelu kokonaan milloin tahansa.

  Elisa huomasi virheensä ja nyt korjaa sen hieman tökerösti. Lähes yhtä hieno suoritus kuin joskus tarjotut ilmaiset tunnit ja muut tarjoukset jotka tukkivat linjat. Ilmeisesti puhelinoperaattoreilla on töissä laskutaidottomia henkilöitä jotka huomaavat virheensä liian myöhään. Eli kun on vahingossa ylihinnoiteltujen tuotteiden sekaan lipsahtanut yksi edullinen poistetaan se äkkiä pelistä jotta voidaan jatkaa riistoa.

  Ainakaan Allekirjoittanut ei aio kyseiseltä operaattorilta ostaa jatkossa palveluita. Enkä suosittele muillekkaan. Ahneus on synti :)

  -Allekirjoittanut :p
   
 2. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Voivoi, jos näin on. Täytynee emännän liittymä vaihtaa muualle... ja saattaa laskutkin nousta :(
   
 3. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  onhan toi favorite ollu jo monta vuotta mahdollista otaa. Eli ei sitä hirveen nopeesti ole kaadettu pois.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olisi varsin kohtuutonta jos tälläistä mahdollisuutta olisi, onhan asiakkaillakin mahdollisuus irtisanoa sopimus jne.

  Onko operaattori tehnyt virheen, en tiedä, et ainakaan esittänyt mitään perusteluita asialle.

  Ilmeisesti tuote ei enään ole järkevä operaattorin kannalta.

  Mitä tarkoitat tökeröllä lopettamisella, jos operaattori tarjoaa uusia tuotteita ensin, vähentääkseen käyttäjiä kyseisestä palvelusta ja sen jälkeen ilmoittaa lopuille että tuote loppuu, niin vaikuttaa enemmänkin pehmeltä toiminnalta.

  Tuote on kuitenkin ollut voimissaa aika pitkään, joten ei oikein voi edes syyttää hetken asiakaskalastelusta.

  (ihan vain esittääkseni vastakkaisia kantoja, toki harmillista käyttäjän kannalta)
   
 5. Juppe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2416
  Tykkäykset:
  0
  Millonkahan ne lopettaa tämän choicen "kannattamattomana" kun ei vieläkään saa sitä laajakaistaa keneltäkään..
   
 6. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Missä tuosta on tietoa? Ainakaan mä en ole saanut mitään tiedotetta, ainoastaan sellaisen kirjeen sain tänään että Elisan Mobiilipossupalvelu loppuu, sekin "käyttäjien vähäisen määrän vuoksi". Mutta mielestäni Favoritesta ei ole missään tiedotetta.

  Ja käsittääkseni myös operaattorin pitää ilmoittaa hyvissäajoin palvelun lopettamisesta, jos se tiedote siis tulee vasta marraskuun aikana niin se ei riitä vaan asian voisi silloin riitauttaa kuluttajainstansseissa vedoten siihen ettei asiasta ole tiedotettu hyvissä ajoin. Jos tuo juttu nyt ylipäätään on totta että lopetetaan.

  Täytynee hankkia sitten noita elisan liittymiin soittamisia varten sitten dnalta Onni.
   
 7. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Jaa'a, eiköhän tuo loppune samalla kertaa kun Favoritekin. Itseasiassa se GPRS-puoli ei ole Choice vaan GPRS Prime tms joka on osa tuota Choice-palvelupakettia ihan kuin Favoritekin on. Tuskinpa ne lopettaa vain osaa Choicen palveluista.

  Se tähän väliin on sanottava että missä on info asiasta? Ei ole nyysseissä sfnet.viestinta.matkapuhelimet yhtikäs mitään..tai sitten en osannut etsiä oikeasta osastosta. Eikä ole Elisan sivuillakaan asiasta, tekstariakaan ei ole asiasta tullut...mahtaakohan edes olla tottakaan?

  -----
  Lisäys 11.10.2005

  Nyt on lisätietoa eli todellakin Choice-kokonaisuus loppuu elisan valikoimista 30.11.2005, eli meinaa sitä että niin Favorite-palvelu kuin myös GPRS Primetime loppuvat. Asiakkaille tullaan tiedottamaan asiasta tällä viikolla.
   
 8. aggressio

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/05
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  >Onko operaattori tehnyt virheen, en tiedä, et ainakaan esittänyt mitään >perusteluita asialle.

  Tarkoitin siis sitä että operaattori tarjosi liian edullista palvelua asiakkaille jotka luonnollisesti tarttuivat tilaisuuteen innolla. Ja kun jälleen huomattiin että kun tarjotaan jotain halpaa niin ihmiset todella käyttävät sitä, eli puhuttiin ja paljon.

  Ja 'tarjoukset' alkoivat pari kuukautta liittymän hankinnan jälkeen. Eli oltiin selkeästi huomattu puhelinlaskujen pienentyneen asiakkailla ja alettiin tarjota 'parempia tarjouksia' jotta päästäisiin eroon favorit palveluista.

  ja nyt kun aikaa on kulunut riittävästi eikä luultavasti ole saatu ihmisiä vapaaehtoisesti luopumaan palvelusta, on aika ilmoittaa että "liian vähän asiakkaita". tms.

  Eli tökeröllä tarkoitan sitä, että kun on huomattu myyneensä jotain edullisesti niin esitetään 'tarjouksia' jotka 'eivät ole yhtä edullisia kuin nykyinen palvelunne' jolla koitetaan saada ihmiset vaihtamaan tuote pois. ja sitten kun luonnollisesti kukaan ei tahdo kalliimpaa tilalle lakkautetaan palvelu ja ilmoitetaan syyksi asiakaskunnan vähyys. toki sekin varmasti vaikuttaa ettei markantalon tarjouksia kovin kauaa myyty kun joku hoksasi että halvalla meni.

  Eli jäi minulle sellainen maku että huomasivat saavansa pussistani vähemmän rahaa ja kun en suostunut maksamaan enempää lakkauttivat palvelun. Tästä johtuen vien rahani muualle.

  Ja tiedon sain siis asiakaspalveluhenkilöltä joka soitti ja tarjosi erilaista liittymää lakkaavan favoriten tilalle. ja kysyttäessä vastasi ettei mitään yhtä edullista ole tarjolla. ja syyksi palvelun lakkaamiseen sanoi että käyttäjiä on niin vähän ettei palvelun ylläpito kannata :D eli eiköhän sieltä virallistakin kirjettä virallisine syineen tule. ja varmasti lisää 'edullisia' tarjouksia 'korvaamaan' tuote.

  Elisan reppanat tietysti kuvittelivat että puhuisin edelleen yhtä pitkiä puheluita juoksevalla maksulla kuin kiinteällä. Tuskin puhun, mutta ainakin eri operaattorin hinnoilla :)
   
 9. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Nyt varmaan lähtee "muutamia" asiakkaita pois elisalta. ;)

  Eräs Favoritea käyttävä tuttavani luultavasti/toden.näk. tulee vaihtamaan dna Aarteeseen. Koska mulla ennestäänkin on dnata käyttäviä tuttuja niin homma siinä mielessä hyvä, itsellä Maraton, se Aarteen edeltäjä.
   
 10. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Se on sitten 13,33 €/kk vähemmän laskutusta Elisalle. Tilalle ei ole tietenkään tarjota lähellekään samanhintaista datapakettia.

  Erikoista jos todellinen syy lopettaa on asiakkaiden vähyys, eihän Choice voine aiheuttaa mitään ylimääräisiä kuluja sillä eihän se ole kuin hintatieto laskutusjärjestelmässä ja tuskin asiakaspalvelukaan työllistyy enemmän kuin muissa liittymissä. Tietysti jos hinnoittelu ei alunperin osunut kohdalleen on eri juttu mutta eikö rohkeus riitä sanoa sitä :)
   
 11. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Niin, mikä lie todellinen syy. Tosin tuli tässä mieleen että olisko tuolla Saunalahden kanssa fuusioitumisella jotain tekemistä tuon kanssa...jos ne nyt alkaa siivoamaan liittymiä pois ja poistaa elisa-brändin alta kaikki edulliset ja pitää halvat vain Sauniksella..mene ja tiedä. Tosin eihän toi Saunis-kauppa ole 100% varma, eikös se ole yhä Kilpailuviraston syynissä. Mitenköhän muuten Kolumbus-liittymille käy jos se kauppa toteutuu? Eli jos nyt Favorite-asiakkaille tarjotaan Kolumbus K-1 plus Kaveripiiri niin sit jos tuo kauppa toteutuu niin taas vaihdetaan asiakkaat toiseen liitymätyyppiin...
   
 12. Juppe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2416
  Tykkäykset:
  0
  Tänään tuli lasku gprs primetimestä ja ei ollut ainakaan mitään tiedotetta mukana...no,loppuu ainakin sitten täältä mökiltä netissä käynnit...
   
 13. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6891
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  katsos agressio on loggautunut ekaa kertaa paripäivää sitten foorumille,tyyppihän voi olla vaikka "trolli" töissä jollakin kilpailijalla ja panee vähän värinää käyttäjiin

  voihan tuo kertomansa olla tottakin, evvk en käytä ko. palvelua
   
 14. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  En usko tuohon trolliteoriaan enää, ensin tosin itsekin luulin niin. Pakkohan se oli sitten ottaa todesta kun aspasta sai vahvistuksen tuohon asiaan. Se vaan on kumma juttu että elisan sivuilla ei ole vieläkään mitään tuosta asiasta tiedotetta. Täytyy sanoa että hieman hassusti hoidettu. Osaako joku sanoa miten aikaisin pitää operaattorin ilmoittaa asiakkaalle palvelun tai liittymätyypin lopettamisesta?
   
 15. Justiinsajuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/05
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Noniinno. Onhan se tietysti ikävää, kun halpa palvelu lopetetaan. Mielestäni on kuitenkin syytä muistaa, että jos hinnat kaikella saralla vaan halpenevat, mitä on tietenkin kokoajan havaittavissa, joku muu osa-alue samalla heikkenee. Kukaan ei varmaan ajattele ollenkaan, että palvelu voi olla myös aika tärkeässä roolissa. Ja jos se ei suoranaisesti maksa niin ainakin välillisesti. Jostainhan pitää niiden asiakaspalvelijoidenkin palkka saada kasaan.

  Onko siinä sitten mitään järkeä, että hinnat vaan laskevat kohta jo aivan järjettömälle tasolle ja sitten pistetään ukkoa ja eukkoa ulos. Pakko karsia jostain samalla kun tulot vähenevät. Ja voisin jopa väittää, että täällä koto Suomessa on aikalailla turha väittää, että kännykkäliittymien hinnat olisivat korkeat. Muissa maissa ei olla samalla hintatasolla (en nyt tosin ole mitään eritistä hintavertailua kuitenkaan tehnyt).

  Sitten mietitään miksei uusia palveluita tule ja esim 3G ei houkuta. No ei tietenkään, kun kaikki pitää tarjota ilmaiseksi. Uusien palveluiden kehittäminenkin käsittääkseni kuitenkin vie jonkin verran kustannuksia ja jostain siihenkin rahan pitää tulla.

  Varmaan olisi parasta, kun olisi tasan yksi operaattori Suomessa niin ei jäisi sitten ainakaan siihen valittamista että toisella operaattorilla minuutin puhelu maksaa 0,01 euroa vähemmän.

  Hei hoi ja pitkän lukijan roolissa olemisen jälkeen ajattelin ihan pistääitsekin viestiä. Terveiseni voorumilaisille: Ei viitsitä nyt ihan kaikesta kokoaikaa napista, vaikka kukkarossa joku joskus vähän tuntuisikin. :)
   
 16. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Lueskelin aiemmin illalla Elisan toimitusehtoja enkä löytänyt vastausta, päätin etten kysykään jos vaikka pääsisi kiistelemään kohtuullisesta ajasta :D Sinänsä palvelun lopettamiseen ei taida olla sanomista alla olevan perusteella, vaikkei asiakas olisikaan samaa mieltä perusteista.

   
 17. Juppe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2416
  Tykkäykset:
  0
  Ilmankos on käyttäjät vähentyneet kun uusimyynti on lopetettu jo heinäkuussa 2004. Jos vain voisivat tarjota samanhintaisen kiinteän nettiliittymän minullekin tänne korpeen niin olisipa hyvä...

  Miten tämä ilmoitusjuttu,eikös muutoksista ole ilmoitettava vähintään 2kk ennen palvelun lopettamista tai muuta vastaavaa?
   
 18. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Olihan noissa ehdoissa kuitenkin kohta joka voisi sopia tähän tapaukseen, tulipa luettua nopeasti aluksi... mutta en ole asiantuntija joten muuttuuko esim. GPRS-hinnoittelu jos paketti lopetetaan vai loppuuko koko palvelu.

   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tunne Elisan laskutusjärjestelmää, mutta palven hinnoittelu malli on varsin poikkeava muihin hinnoittelu malleihin, joten se saattaa hyvinkin aiheuttaa yllättävän paljon työtä, johon mm. viittaavat jossain vaiheessa kirjoittelua aiheuttaneet laskutus ongelmat kyseisen palvelun osalta.
  Niin silloin kun tuote on tuotu markkinoille oli tilanne aivan toisen lainen, myös silloin kun tuoteen uus myynti on lopetettu oli tilanne kovasti erinlainen kuin nykyään, on EDGEä, UMTSIa jne. talossa on paljon taphtunut muutoksia, verkkon asiakas määrä on lisääntynyt, ns. normaali liittymien data käyttö on varmasti lisääntynyt jne.

  Myös jos arvailee tuotteen synty historiaa, taisi olla vain tietyn firman myynnissä, joten sen lanseeramiseen liittyvää varmaan silloista ajankohtaisuutta.

  Joku kirjoitti että tuotteen uus myynti on loppunut vuosi sitten, niin viimeisetkin asiakkaat ovat saaneet käyttää sitä yli vuoden, niin vaikuttaa varsin kohtuulliselta.

  Toki voisi toivoa että jotan saman tyylistä palvelua syntyisi, siis tarkoitan yksityisille ihmisille vaikkakin rajoitettua GPRS palvelua kohtuuhintaa suht suurille datamäärille.

  Moni varmaan toivoo että palvelua jatkettaisiin sen verran pitkään että Digitan 450Mhz verkko olisi tyydyttävän kattava, sillä en ylläty jos Elisa toisi tuossa verkossa toimivaa mobiili netti liittymää tarjolle "korvaavaksi" (jahka 3G kytky alkaa, ja verkko toimii edes alueellisesti), joka varmasti tyydyttää todellisen tarpeen paremmin kuin ketjun aiheena oleva tuote.
   
 20. Mandingo

  Mandingo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/02
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Harmi juttu. Vaimon viimeisimmässä laskussa oli puhuttu reilut 23 tuntia. Lasku puheluista n. 2e. Mikä liittymä tilalle? Dna ei käy, kun ei kuulu duunissa.
   

Jaa tämä viestiketju