Elisa Elisa Etusopimus uudistuu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja -MAH-, 29/3/07.

 1. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Tänään tuli kotiin Elisalta esite jossa kerrotaan Elisa Etusopimuksen uudistuvan kevään aikana. Jatkossa Etusopimus etua myönnetään kuukausittain eikä puolivuosittain kuten tähän saakka. Lisäksi rahallinen puheaika korvataan virallisesti etuminuuteilla.

  Elisa Etusopimus etua kertyy siis Elisan matkapuhelinliittymästä, laajakaistan kuukausimaksusta sekä jatkossa (???) myös Elisa Puhekaista -palvelun kuukausimaksusta. Jos näistä tai vaikkapa vain yhdestä koostuu laskutusta 25-49,99 euroa, on etuminuutteja käytössä 15 kuukautta kohden. Seuraava väli on 50-99,99 euroa jolloin minuutteja saa käyttöön 30, sitten 100-149,99 euroa ja 60 minuuttia, 150-199,99 euroa ja 90 minuuttia ja lopuksi vielä 200 euroa ja yli niin minuutteja saa 120 kuukaudessa.

  Lisätietoja: http://www.elisa.fi/keskittaminen/etusopimus_uudistus.html
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Näin on. Tuo on kyllä hyvä uudistus. Minullakin rupeaa tulemaan joka kuukausi 30 minuuttia puheaikaa, kun on laajakaistakin Elisalta. Ja Elisallahan on sekuntiveloitteiset puhelut, joten tuon edun saa käytettyä kokonaan. Sonerallahan puheaikaminuutit kuluvat hyvin nopeasti, kun on minuuttiveloitus käytössä.
   
 3. morakniv

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/06
  Viestit:
  423
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sonera
  Alkaa menemään Soneran malliin, paitsi ilman minuuttiveloitusta :D

  Voisin jopa harkita Elisalle siirtymistä. Soneran kultatason asiakasedut kun ei täällä peräkorvessa ole kovin käyttökelpoisia ja se 60min on aika äkkiä käytetty. Tossahan kuitenki tulis sen 30-60min kuukausittain etuminuutteja :)
   
 4. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  laskeppa sen 30min rahallinen arvo? ei oo juuri mitään. enemmön säästää ku vaihdat johonki 69 liittymään :)
   
 5. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Korjaus (jälleen kerran): Soneran etuminuuttien osalta ei aloitusmaksua eikä minuuttiveloitusta. Että näin.
   
 6. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Myös sinulle: Etuminuuteissa on sekuntiveloitus ilman aloitusmaksua. Elisan kopiokone näköjään laulanut :) no joo ei mitään uutta, se mitä Soneralla, Elisa kopsaa...Uudistus melkein suoraan Soneran kaltainen, samat minuuttimäärät jne...
   
 7. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
 8. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Aivan totta, olisi pitänyt käydä sivuilta tarkistamassa, muistin varassa olin. On ollut aikaisemmin toisin. Hienoa Ammattilainen!
   
 9. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Tuonne on tosiaan ihan vasta lisätty tuo "jopa"-sana Etuminuuttimäärän eteen.
   
 10. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Miten tämä hyvitysjärjestelmä toimii pakettiliittymissä?

  Entä miten jo tienattujen hyvitysten käy? Ovatko ne myös käytettävissä yhä edelleen, vai katoavatko ne jonnekin?
   
 11. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Etusopimuksen erityisehdoista poimittua:

  "Liittymissä, joissa on Elisa Puhepaketti, etu kohdistuu puhepaketin ylimeneviin normaalihintaisiin kotimaan matka- ja lankanumeroihin soitettuihin puheluihin."
   
 12. polarit

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/4/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Elisan Iltaetu - vanhojen asiakkaiden suoramarkkinahuijaus?

  Kyllä on edullista...
  Elisa huijaa vanhoja asiakkaitaan suoramarkkinoinnilla.

  Elisan puhelinmyyjä onnistui retkuttamaan vaimon ottamaan vanhaan puhelinliittymään 12 kk Iltaetusopimuksen v 2005 ja vielä jatkamaan samaa sopimusta viimesyksynä. Nyt on epäselvää, milloinka sopimus olisi irtisanottava. Elisa-onnile-palveluun ei ole merkitty sopimuksen alkamispäivää enkä merkinnyt sitä myyntipuhelun päivää ylös, mikä hankaloittaa oikea-aikaisen irtisanomisen tekemistä. Sopimuksen muutoksesta tai ehdoista ei tullut koskaan kirjallista vahvistusta.

  Tämä höpläytys jäi vaivaamaan aika pahasti hampaankoloon. Miten jutussa kannattaisi edetä? Haluaisin sen ainakin kuluttaja-asiaviraston käsittelyyn, koska hommassa on petkutuksen makua. Vai mahtuuko oikeustajuun se, että saa kärsiä omasta tyhmyydestä, kun tulee huijatuksi?

  Ymmärrän kyllä, että uusien puhelimien kytkykauppaan liitetään määräaikainen sopimus, mutta miksi sitä tyrkytetään Elisan vanhoille asiakkaille, jotka ovat itse ostaneet kännykkänsä täydellä hinnalla jo vuosia sitten?
   
 13. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  No onko teitä nyt siis huijattu vai onko kyseessä vaan tyhmyys/laiskuus?

  Mikä onkaan tarinan opetus jos tekee täsmälleen saman töppäyksen 2 kertaa peräkkäin?

  Ja kuluttajaviranomaisia on ihan turha vaivata ellei kyseessä ole ihan oikea asia, kuten harhaanjohtava markkinointi, sopimusrikkomus tms.

  edit: ja toisekseen etämyynnissä on aina 14 vrk:n mittainen peruutusaika, kannattaa hyödyntää.
   
 14. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaisi varmaan soittaa sinne aspaan ja kysyä milloin Etuilta-sopimus on seuraavan kerran katkolla? Eihän tämä voi olla niin vaikeaa? Sitäpaitsi ainakin minä sain viime syksynä kirjeen kotiin saakka jossa ilmoitettiin että sopimuskausi on tulossa täyteen, jos haluat perua Etuilta-sopimuksen ota yhteyttä aspaan siihen ja siihen mennessä jne. Jos moisia papereita ei jaksa lukea tai tunkee ne saunan uunin sytykkeeksi niin ei voi syyttää kuin itseään, sori vaan. Ja nuo kirjeet ovat menneet kaikille asiakkaille joilla Etuilta-sopimus on / on ollut joten turha sanoa ettei ole moista saanut, ja vaikkei olisi saanutkaan niin syy on todennäköisemmin postin jakelussa kuin Elisalla.

  Lisäksi, kun palvelu on kytketty ensimmäisen kerran, lähetetään Etuilta-sopimuksen erityisehdot kotiin jossa kerrotaan että sopimus on voimassa aina 12 kuukautta kerrallaan ja ellei sitä itse peru se jatkuu automaattisesti taas vuoden kerrallaan.

  Nämä tiedot siis oman ja monen tuttavani kokemuksella jotka käyttävät Elisan liittymiä.
   
 15. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Milloinkahan muuten viranomaiset laittavat nämä operaattoreiden "määräaikaiset" sopimusjutut kuriin? Nythän operaattorin mielestä määräaikainen sopimus onkin toistaiseksi voimassaoleva.
   
 16. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Määräaikainen "automaattisesti jatkuva" sopimus. Kuulostaa hieman samalta kuin nämä "asiakkaiden toivomuksesta yksinkertaistetut hinnat" :)

  Nämä tämmöiset jutut olisi kyllä tosiaan saatava kuriin, mutta ilmeisesti vielä on niin vähän yksinkertaisia asiakkaita, jotka näihin määräaikaissoppareihin erehtyvät osallistumaan, ettei esim. Kuluttajavirasto ole jaksanut asiaan vielä puuttua.
   
 17. kimmo Vieras

  0   0   0

  Unohdit tämän; "palvelumme selkeytyy", ts. karsimme niitä(palveluja).
  No joo, minusta kuitenkin pelkästään yksinkertaiset ihmiset voivat arvostella toisten määräaikaissoppareita tietämättä koko tilannetta. Itselläni esmes sl:lta pari alesaunapakettia, toisessa kokonaishinta 16.95(?), toisessa 8.95€/kk. Tällä rahalla saa sitten puhelimen itselleen, lisäksi sillä voi samaan hintaan puhua 3000 minuuttia kuukausittain sl/elisa/kolumbus-liittymiin. Jos nyt itsellä kovastikin kavereita joilla ko operaattori, niin en minä tuota sitoutumista kovin pahana pitäisi.
  Nämä tällaiset automaattisesti uusiutuvat sopimukset olisi mielestäni kyllä saatava loppumaan. Myös muutenkin operaattorit voisi joku pistää jonkunlaiseen ojennukseen. Nykyisin "tulkitsevat" sopimuksia ihan oman mielensä mukaan, tietäen että harva heitä pystyy oikeuteenkaan asti haastamaan. Nyt jos/kun ryhmäkanne syksyllä 2007 tulee, niin sillä voi olla kuluttajan asemaa parantava vaikutus.
   
 18. polarit

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/4/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaisi varmaan soittaa joo. Lähetin kyllä netissä kyselylomakkeen ja siinä myös vastausta varten email-osoitteen. Saas nähdä, koska vastaavat, nyt on kulunut vasta kolme vuorokautta siitä. On toinenkin vaihtoehto:
  http://tinyurl.com/ajy9h

  Tiedän tasan tarkkaan, että mitään postia ei ole tullut Elisalta vuosikausiin - silloisen Radiolinjan liittymä on avattu v. 1999. Eipä tarvinnekaan, kun lasku menee suoralaskutuksella ja puhelinerittely on Elisan sivuilla katsottava pdf-doku. Näin säästävät vielä postituskuluissa.

  Siks toisekseen, mitenkä todennäköistä ja yleistä on että kohta kaksi vuotta sitten kerran lähetetty sopimuspaperi edes on ihmisillä tallessa? Miksi turhaan laittaa nettiin sopimuksen muutospäiviä näkyviin. Jostain kumman syystä Saunalahti osaa kirjata nettisivuilleen kaikki tarpeelliset liittymäasiakkaan sopimustiedot, vaikka onkin Elisan tytär.

  Enää tarvitsis tietää, milloin aikaisintaan voi irtisanoa sopimuksen, onko siinä jokin kahden viikon aikaraja?
   
 19. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Mitenkähän näistä kaikista saadaan aina teleoperaattoreiden vikoja? Asiakas on itse ehdot hyväksynyt ja niissä asia ilmoitetaan. Kannattaisikohan oikeasti lukeakin niitä sopimusehtoja? Asiakashan sen itse päättää millaisen sopimuksen menee hyväksymään.
   
 20. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Yrittäkääpä kuvitella miten paljon energiaa ja työtä menee hukkaan palveluntarjoajalla jos jokaisen asiakkaan sopimus pitäisi aina erikseen uusia joka kerta kun sopimuskausi vaihtuu. Asiakkaankin pitäisi muistaa uusia sopimus ennen katkeamista etteivät määräaikaisen sopimuksen edut vain jää saamatta. Siitähän vasta iso huuto tulisi.
   

Jaa tämä viestiketju