Mobiili.fi Elisa etsii alati uusia kumppaneita – ”Startupit tulevat muuttamaan tulevaisuuttamme”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Elisa aloitti aikanaan puhtaana teleoperaattorina, mutta on sittemmin laajentanut toimintaansa tuntuvasti. Liiketoiminnan kehittämisessä avainasemaan ovat nousseet startupit, joiden kanssa yhtiö keskustelee jatkuvasti uusien yhteistyökuvioiden toivossa. Saimme lisätietoa nykytilanteesta ja suunnitelmista Elisan startup-yhteistyötä johtavalta Kimmo Pentikäiseltä.

  [​IMG]
  Elisan Kimmo Pentikäinen.


  Elisalla on pitkä historia uusien teknologioiden varhaisessa käyttöönotossa, mutta systemaattista yhteistyötä startup-yritysten kanssa on tehty vasta viime elokuusta alkaen. Pentikäisen mukaan aktiivisuus tällä saralla on avain onnistumiseen tulevaisuudessa, sillä asiakkaat ottavat uudet palvelut käyttöön salamannopeasti ja suuri osa tuoreista palveluista tulee startupeilta.

  Pentikäinen painotti, että pääasiana ei ole sijoitustoiminta. Sen sijaan Elisa haluaa olla varhaisena asiakkaana mielenkiintoisten startupien ja palveluiden parissa. Kun yhtiö tapaa startupin ensi kerran, pyrkimyksenä on tehdä päätös neuvottelujen jatkamisesta parin viikon kuluessa. Itse neuvotteluissa voi taas kulua useita kuukausia. Pentikäisen mukaan yhtiö kerää jatkuvasti palautetta toiminnastaan startupien parissa: ”On tärkeää, että prosessi etenee nopeasti ja startup kokee sen arvokkaaksi, vaikka vastaus asiakkuuden suhteen olisikin lopulta kielteinen.”

  Jo tehdyistä sopimuksista esiin nousi muiden muassa Transfluent, jonka kielenkääntöpalvelu on tuotu laajasti elisalaisten saataville. Toinen esimerkki startupin asiakkaaksi asettumisesta on OnePlus, jonka puhelimet saapuivat Elisan valikoimiin toukokuussa. Uudelleenkäytettävät RePack-pakkaukset taas ovat esimerkki tapauksesta, jossa tehtiin pilotti, mutta yhteistyötä ei ole jatkettu pidemmällä aikavälillä.

  Elisa on tavannut kuluvalla viikolla Arctic15-tapahtumassa monia mielenkiintoisia startup-yrityksiä. Pentikäinen kertoi olevansa toiveikas, että syksyllä saatetaan nähdä näiden löytöjen hedelmiä. Lisää uusia ideoita saattaa ilmaantua myös meneillään olevasta Elisa Innovation Challenge -kilpailusta, jossa parhaille IoT- ja älykoti-innovaatioille jaetaan tuntuvia rahapalkintoja.

  [​IMG]
  Viime vuonna IoT-kilpailun voittaneen Follerin kehitystiimi Elisa-johtajien seurassa Slushin lavalla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju